banner113

MOTOSİKLET KAZALARINDA YARALILARIN %90'I BAŞINDAN DARBE ALIYOR!

banner106

Kask takmamızı şart kılan en önemli faktör tabi ki hayatımızdır. Hayatımıza önem veriyorsak mutlaka kask takmamız gerekiyor. 

MOTOSİKLET KAZALARINDA YARALILARIN %90'I BAŞINDAN DARBE ALIYOR!
02 Eylül 2022 Cuma 09:51

banner108
banner238

Motosiklete binerken kask taktığınız zaman kendinizi daha güvende hissedersiniz. Hızlı veya yavaş gitmenizin kask takıp takmamakla bir ilgisi yoktur. Kafamızı korumak için gösterdiğimiz bu çabanın en temel sebebi ise, kafamızın korumamız gereken en önemli organımız olmasıdır.
Hangi motosikleti kullanırsanız kullanın hangi hızla giderseniz gidin kesinlikle full face veya Moduler (Tam Kapalı veya Çenesi Açılabilen) kask almalısınız. Motosikletlerde çenesi açık kasklar güvenli değildir.
Bir de en çok rastlanan durumlar genelde trafik polisinden kurtulmak için alınan kasklardır. Bu tip kullanıcılar hayatlarını tehlikeye atarak en büyük riske giriyorlar. Güvenlikten ziyade kask cezası yememek için kask takanlardan bahsediyoruz. Bu tip kullanıcıların taktıkları kask formaliteden başka hiçbir şey değildir. Hayatınıza önem veriyorsanız siz siz olun bu tip davranışlarda bulunmayın.
Ben Hız Yapmıyorum: Kimi kullanıcılar da hız yapmadıklarını söyler. Bunun hiçbir önemi yoktur. Sonuç olarak bir karpuzun 2 m den düşmesi ile 6 m den düşmesi arasında bir fark yoktur. Her ikisi de parçalanır. 50 km ile bir bariyere çarpmakla 100 km ile bariyere çarpmak açısından hayati bir fark yoktur. Kafanızın sivri veya sert bir yere çarpması ölümcül kazalara sebep olabilir.
Hangi motosikleti kullanırsanız kullanın hangi hızla giderseniz gidin mutlaka kask takmanız gerekiyor. Çünkü hayat sizin hayatınızdır ve sizin için gereklidir.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.