banner113

ORUÇ TUTMAK İSTEYEN KALP HASTALARINA DİKKAT

banner106

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ALKÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cemal Köseoğlu ise hastalığın derecesine göre, kontrol altındaki kalp hastalarının oruç tutabileceğini belirtti. 

ORUÇ TUTMAK İSTEYEN KALP HASTALARINA DİKKAT
30 Mart 2023 Perşembe 15:02

banner108
banner238

İYİ VE KÖTÜ KOLESTROLÜ
Doç. Dr. Köseoğlu: "Her kalp hastası oruç tutamaz demek yanlış olur. Her hastayı bireysel olarak değerlendirmek ve hastalık durumuna göre karar vermek gerekir. Öncelikle sağlıklı bireylerde oruç tutmakla ilgili yapılan çalışmalar bizlere kalp açısından iyi kolesterolü arttırdığı kötü kolesterolü azalttığı göstermiştir. Bir tansiyon hastası ilaçlarını düzgün bir şekilde kullanıyorsa yediğine ve içtiğine dikkat edebiliyorsa oruç tutmasında bir sıkıntı yoktur. A
YÜKSEK TANSİYON
ncak biz hekimler İleri derce kalp yetmezliği olan, idrar söktürücü ilaç kullanan, yeni stent takılan ve kontrolsüz tansiyonu olan hastalarımızın oruç tutmasını istemiyoruz. İleri yaşı olan, diyabet, yüksek tansiyon gibi kronik rahatsızlığı olan hastaların oruç tutmadan önce, mutlaka hekimine başvurması ve ilaçlarının buna göre düzenlenmesi gerekir” diye konuştu. 


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.