20 Yaş Diş Sorunu Neden Olur? Nelere Dikkat Edilmeli? 20 Yaş Diş Sorunu Neden Olur? Nelere Dikkat Edilmeli?


Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, solunum yolu hastalıklarına sık rastlanan bir mevsimde bulunulduğunu belirterek, “En önemli artışı, nezle dediğimiz enfeksiyonlarda görüyoruz. Soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirdiğimiz süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor.” açıklamasında bulundu.


Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal, nezle ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

Sağlıklı yaşam kurallarına uyun: Uyku, beslenme ve spor gibi sağlıklı yaşam kurallarına uymak, bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı direnci artırır.
Hapşıran ve öksüren kişilerden uzak durun: Virüsler, hapşırma ve öksürme yoluyla havaya yayılabilir. Bu nedenle, hapşıran ve öksüren kişilerden en az bir metre uzak durmak gerekir.
Ellerinizi sık sık yıkayın: Virüsler, eller yoluyla da bulaşabilir. Bu nedenle, ellerinizi sık sık sabun ve suyla yıkamak önemlidir.
Hapşırırken dirseğinizi kullanın: Hapşırırken ele hapşırmamaya özen gösterilmelidir. Çünkü, ele hapşırılan virüsler, başkalarına bulaşabilir.
Ünal, nezlenin genellikle 7-10 gün içinde kendiliğinden iyileştiğini ancak bazı durumlarda doktor kontrolünün gerekli olabileceğini belirtti. 
 

Editör: Haber Merkezi