banner113

SAĞLIKLI BİREYLER İÇİN ORUÇ YARARLIDIR

banner106

İç hastalıkları Uzmanı Dr. Fayat Kök, Kronik rahatsızlığı olmayan ve herhangi bir hastalığı bulunmayan sağlıklı bireyler için orucun yararlı olduğunu söyledi

SAĞLIKLI BİREYLER İÇİN ORUÇ YARARLIDIR
30 Mart 2023 Perşembe 15:07

banner108
banner238


TAVSİYE EDİYORUM
İç hastalıkları Uzmanı Dr. Fayat Kök, "Oruç, sağlıklı insanlar için ruh ve beden sağlığını koruyarak vücudun toksinlerden arınmasını sağlar. Ramazan ayında sağlam olan herkesin oruç tutmasını bir hekim olarak tavsiye ediyorum. 11 ay boyunca toksik madde gönderdiğimiz mide ve bağırsak sistemimizin dinlenmeye ihtiyacı vardır. Kontrol altında olan ve diyetle regüle olan diyabet hastalarımız hekim kontrolünde oruçlarını tutabilirler.  Çoklu ilaç ve insülin kullanımı olan hastalarımıza kesinlikle oruç tutmasını tavsiye etmiyoruz. 
BÖBREK HASTALARI
Yine böbrek hastalarımıza, ülseri olan yakın zamanda kanama geçiren hastalarımıza da oruç tutmalarını önermiyoruz. İdrar söktürücü ilaç kullananların da oruç tutmaları uygun değildir. İftar ve sahurda aşırı yemek tüketimi bireylerin mide ve bağırsak şikâyetlerinin artmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden ramazan ayı boyunca önce bir su içip, çorba ile iftar açılmalıdır. Biraz ara verildikten sonra yavaş yavaş yiyerek ana yemeğe geçilmelidir. Ani yemek tüketimi mide şişkinliğine, reflüye neden olabilir. Sahurda yağlı yemek yerine kahvaltı tarzı beslenin “ dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.