banner113

YAKLAŞIK YARIM KİLOLUK MYOMDAN KAPALI YÖNTEMLE KURTULDU

banner106

Yaşadığı şiddetli ağrılar nedeniyle hastaneye başvuran ve yaklaşık yarım kiloya yakın myom tespit edilen Saniye Kaya, Op. Dr. Ali Fuat Şengör’ün gerçekleştirdiği kapalı rahim ameliyatıyla sağlığına kavuştu. 

YAKLAŞIK YARIM KİLOLUK MYOMDAN KAPALI YÖNTEMLE KURTULDU
21 Şubat 2023 Salı 14:18

banner108
banner238

Antalya’nın Serik İlçesi’nde yaşayan Saniye Kaya, yaşadığı ağrılar nedeniyle başvurduğu Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde Op. Dr. Ali Fuat Şengör’ün gerçekleştirdiği operasyon sonrasında şifa buldu. Yaşadığı şiddetli ağrıların sona erdiğini ve bu nedenle yeniden yaşam kalitesinin arttığını söyleyen Saniye Kaya, “Uzun süredir takip edilen bir rahatsızlığım vardı. Rahim bölgemde myom tespit edilmişti. Aslında herkesin başına gelebilir bir durumdu ama ne yazık ki giderek büyümüş olması nedeniyle aşırı derecede ağırı yaşamaya başladım. Özellikle belim ağrıyordu ve artık ağrılara dayanamaz hale geldim. Bu nedenle de Op. Dr. Ali Fuat Şengör’e başvurdum” dedi. 
“KISA SÜREDE İYİLEŞEREK TABURCU OLUYORUM”
Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali Fuat Şengör’ün muayenesi sonrasında ameliyat olması gerektiği tanısının konulduğunu belirten Saniye Kaya, “Doktorumuza yaşadığım şiddetli ağrıları anlattığımda yaptığı fiziki muayenenin ardından myomun çok fazla büyümüş olduğunu ve ameliyatla alınması gerektiğini söyledi. Kapalı yöntemle olduğum ameliyatın ardından hem çok çabuk iyileştim hem de neredeyse yarım kilo olan ve rahmimde taşıdığım myomdan kurtuldum. Doktorumuza çok ama çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde kısa sürede iyileşerek taburcu oluyorum” şeklinde konuştu. 
“LAPAROSKOPİK AMELİYATLAR İÇİN BÜYÜK BİR MYOMDU”
Myom ameliyatlarının çoğunlukla kapalı yöntem olan laparoskopiyle yapıldığını ancak Saniye Kaya’nınki gibi büyük myomların ise bu yöntemle alınmasının oldukça zor olduğunun altını çizen Op. Dr. Şengör, “Hastamızın, 460 gram ağırlığında rahimi vardı. Bundan dolayı kansızlık, kasık ağrısı, halsizlik ve bel ağrısı hastamızda sıklıkla olmaktaydı. Laparoskopik ameliyat nedeniyle hastamız 1 gün önce ameliyat oldu ve ertesi gün ise taburcu oluyor. Kapalı yöntemle gerçekleştirdiğimiz bu ameliyat sayesinde oldukça büyük bir myomu çıkarttık. Laparoskopik ameliyatlar için büyük bir myomdu. Çünkü aşağıdan myomu çıkartmak oldukça zor oluyor” dedi. 
“20 İLA 25 GÜN İÇERİSİNDE DE HASTAMIZ NORMAL HAYATA DÖNEBİLİR”
Kapalı rahim ameliyatlarının yaklaşık olarak 50 yıldır uygulandığını ve son 15 yıldır da sıklıkla kullanılır bir yöntem haline geldiğini ifade eden Op. Dr. Şengör sözlerine şöyle devam etti: “Bu ameliyatlar sayesinde hastanın konforu arttırılarak, iyileşme süresi kısalmaktadır. Ayrıca bu yöntem sayesinde hastanın karın şişliğinin az olması, gaz ve kanama gibi şikâyetler daha az olmaktadır. En iyi tarafı da kapalı bir şekilde olup hastamızın 1 hafta sonrasında ev işlerini yapabilir hale gelmesi olacaktır. 20 ila 25 gün içerisinde de hastamız normal hayata dönecektir. 1’er cm’lik 4 adet delikten girilen bu ameliyatlar sayesinde daha az ağrı ve acı hissedilmektedir.”

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.