AK PARTI Antalya milletvekili adayları son 1 haftasına girilen seçim çalışmalarında vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nde sanayi esnafıyla bir araya geldi. Antalya'ya dönük projeler hakkında bilgi veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, batı ve kuzey çevre yolları ile ilçelere yollar yapıldığını, Kemer'den Kumluca'ya, Finike'ye yol çalışmalarının davam ettiğini, Finike'den Kaş ve Kalkan'a kadar da viyadük ve tünellerle otoyol yapılacağını bildirdi.

ANTALYA-MERSİN 4 SAAT
Burdur-Antalya-Alanya otoban projesinin hazır olduğunu, Alacabel'e yapılan tünelin 7 bin 500 metre gidiş, 7 bin 500 metre dönüş şeklinde inşa edildiğini belirten Çavuşoğlu, "Bolu Tüneli 4 kilometreydi, 30 yılda bitti. Biz 16 yılda 400 kilometre sadece tünel yaptık bu ülkede. Delik deşik ediyoruz dağları. İşte Mersin-Antalya yolu. 34 tünel yapılacak yola. 15'i bitti bile. Yol tamamlandığı zaman Antalya-Mersin arası 4 saate düşecek" dedi. Kente yapılan diğer yol, hastane, okul yatırımları hakkında da açıklama yapan Çavuşoğlu, Antalya'da halen 5 olan üniversite sayısını da 10 üniversiteye çıkarmayı planladıklarını, kenti iç bölgelere bağlayacak hızlı tren projesi bulunduğunu, Kaş ilçesi tarafına da Batı Antalya Havalimanı inşa edileceğini dile getirdi. Çavuşoğlu, 2002 yılında Antalya'ya 3,5 milyon, Türkiye geneline ise 13 milyon yabancı turist geldiğini hatırlatarak, bu sene sadece Antalya'ya 14 milyon yabancı turist geleceğini söyledi.

ANNENIN TEŞEKKÜRÜ
Alanya'dan Manavgat'a geçen Çavuşoğlu, burada esnaf ziyaretlerinde bulundu. Yolda Çavuşoğlu'nu gören Birsen Baydarlı isimli kadın 'Allah sizden ve iktidarınızdan razı olsun. Ben bir engelli annesiyim. Engellilere yönelik yaptığınız hizmetler takdire şayan. Allah Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti'yi başımızdan eksik etmesin' diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu da kadına teşekkür ederek hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi. Çavuşoğlu, esnaf ziyaretlerinin ardından AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı'nın istişare toplantısına katıldı.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise seçim çalışmalarına Elmalı ilçesinde devam etti. Uslu, "AK Parti yapmayı, diğerleri yıkmayı vaat ediyor. Ülke menfaatine olan tüm projeleri biz yapmak isterken onlar durdurmak istiyor" dedi. AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise Akseki-Konya yolu üzerindeki pazarcıları ziyaret ederek 24 Haziran seçimlerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Serik'te seçmenle buluşan Kemal Çelik ise Türkiye'nin büyüyüp, güçlenmesi ve gelişmesini sürdürmek için kaybedecek zamanı olmadığını söyledi.

MHP HEYETI AFET BÖLGESINDE
MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, MHP Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Abdurrahman Başkan ve beraberindeki heyet önceki gün dolu ve şiddetli yağmurdan zarar gören Kumluca'da incelemelerde bulundu. Yurdakul, "Kumlucalı hemşehrilerimize devlet ve millet el ele vererek yarın tüm hasarların tespit edildikten sonra valiliğimiz başta olmak üzere devletimiz tarafından ödemeler karşılanacaktır. O yüzden endişe etmelerine gerek yok" dedi. MHP heyeti doludan zarar gören portakal bahçesine de giderek inceleme yaptı.