Alanya Posta TV’de ‘Haberin Manşeti’ programına konuk olan Alanya AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, partisinin Alanya’daki seçim süreci, ittifak çalışmaları ve şehre ilişkin gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı.

ADAY ÇIKARMAK İSTİYORDUK AMA OLMADI

Şarani Tavlı öncelikli olarak, AK Parti’nin Alanya’da aday çıkarma isteği ve bu sürece ilişkin soruya yanıt verdi. ‘Tabanın isteği kendi adayımızla seçime girmekti. Bunun için elimizden geleni yaptık.’ dedi.

Tavlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle gerçekleşen temayül yoklamasında ilçenin belediye başkan adayının MHP’ye verildiğini öğrendiklerinin hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı “Temayülde Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya’da Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’nin nerelerde aday çıkartacağını söyledi. Bizde Alanya’nın Milliyetçi Hareket Partisine verildiğini öğrendik. Toplantı bittikten sonra ilçeye döndük, kaldığımız yerden görevimize başladık. Biz teşkilat olarak aday çıkarmayı istiyorduk ama burada da ittifakın belediye başkanı, mevcut belediye başkanı Adem Murat Yücel var. Tabi biz bunu göze aldık. Yani belediyede Milliyetçi Hareket Partisi’nden devam edebileceğini düşünüyorduk. Biz ilçe yönetimi olarak teşkilatımızın talebini, isteğini gördük ve bunun da sonuna kadar mücadelesini vermiş olduk.”

İKİ PARTİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

Tavlı, Cumhur İttifakı çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisi ile olan ilişkilerini değerlendirdi. İki partinin uyum içinde çalışacağını vurgulayan Tavlı, “Hem Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığımız, hem de AK Parti Alanya İlçe Başkanlığımız olarak ittifaka kesinlikle zarar getirecek hareketler veya bir eylem içinde bulunmadık. Bundan sonraki süreçte de bulunmayacağız. Başkanımızla da aramızda en ufak bir sürtüşme olmadı. Kendisiyle de zaten akrabalık bağımız da var. Mustafa Sünbül Başkanımızla ilişkilerimiz gayet düzgün, seviyeli. İlçe başkanımız bize daha öncesinde bir ziyarette bulunmuştu. Teşkilatta tadilat yapıldığı için bizim iade-i ziyaretimiz biraz gecikti. Biz kendilerini ziyaret ettik. MHP’nin belediye başkan adayına hep beraber çalışacağız ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni de almak için de iki teşkilatta yine beraber yan yana sahada çalışmaları yürüteceğiz. Bunu konuştuk iki teşkilat olarak. Bizim konuşmalarımız hem Alanya Belediyesi’ni hem Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak üzere” dedi.

“KIRGINLIK VE KÜSKÜNLÜKLERİ DÜŞÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti tabanında MHP’ye karşı kırgınlık olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Tavlı şunları söyledi; “MHP belediye başkan adayımızı açıklandığı zaman kendisini davet edeceğiz. Mahalle başkanlarımızla, gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla ve ana kademe ile bir araya geleceğiz. Bu geçmiş son beş yılla ilgili kırgınlık küskünlük olabilir. Bu kızgınlıkları, kırgınlıkları, küskünlükleri minimum seviyeye düşürmek için çalışmalarımızı yapacağız. Partimizin amacı seçmenimiz için, halkımız için hizmet etmek. Bu hizmeti almak için de çalışıyorsak, oy istiyorsak, belediye başkanından da hizmet istemek en doğal hakkımız teşkilat olarak.”

ALANYA’NIN İL OLMA SÜRECİ VE ŞEHİR PLANLAMASI

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, Alanya’nın il olma taleplerinin haklı olduğunu, yakın bir gelecekte Alanya’nın il olabileceğini öngördüğünü de söyledi. Tavlı, “İl olmayı Alanya uzun yıllardır istiyor. Benim şahsi görüşüm de hak ediyor. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Ülkemizde il konusu gündeme geldiği an ilk üç ilçe il olacak, ilçenin içinde Alanya var. Bence de çok uzun olacağını sanmıyorum. Şahsi görüşüm olarak bir iki yıl içinde Alanya’nın il olabileceğini düşünüyorum. En geç bir iki yıl içinde olması da gerekiyor” dedi.

“KONUT SATIŞLARINA KILIÇDAROĞLU DARBESİ”

MUHTARLIKLAR KALKIYOR MU? KAÇ MUHTAR VAR? MALİYETİ NE KADAR? MUHTARLIKLAR KALKIYOR MU? KAÇ MUHTAR VAR? MALİYETİ NE KADAR?

Şehirde inşaat sektörünün durma noktasına gelmesini değerlendiren Tavlı, yabancılara konut satışının neden olduğu yavaşlamaya rağmen, bu sürecin geçici olduğunu ve inşaat sektörünün tekrar canlanacağına inandığını ifade etti. Tavlı, “Geçmiş dönemdeki tecrübelere de baktığımız zaman Alanya her zaman da tercih sebebi olmuştur. Burada insanlar tatil yaptıktan sonra çoğu müşteri burada ev almıştır, konut satın almıştır ama son dönemde çok hızlı bir büyüme oldu. Bunu hepimiz biliyoruz ve bunun arkasından inşaat sektörü ilk darbeyi CHP’nin o zaman ki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması ile aldı. ‘Yabancıya satışı yasaklanacak’ dedikten sonra bir durgunluk başladı. Arkasından da, işte biliyorsunuz ikametgah kanunu değişiklikleriyle iyice yavaşladı. Kesinlikle açılacak. Çünkü bizdeki fiyatlar, bizdeki bu deniz, bu iklim başka bir ülkede yok. Yani illaki burada inşaat sektörü de açılacaktır” diye konuştu.
HAVAALANI BÜYÜYECEK
Havaalanıyla ilgili soruya Tavlı, “Havaalanıyla ilgili bir çalışma var. Özellikle terminal binasının büyütülmesi, hatta müdür de değişti. Yeni müdüre ‘hayırlı olsun’ demek için gidelim diye konuştuk. O projesi, çizimi falan yapılmıştı. Çalışmaları, her şeyi hazır. Orada iyileştirme olacak. Havaalanında pistin uzaması da gündemde. Turizm Bakanımızın da bir sözü var, ‘görmek istiyorum’ diye. Turizm Bakanımızı da davet edeceğiz. Gazipaşa Havaalanı’nın Alanya turizmi için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bunun takibi içindeyiz. Vatandaşlarımız rahat olsun, orayı gerçekten güzel bir havaalanına getirmek için bütün mücadelemizi vereceğiz” dedi.
ALANYA’NIN ULAŞIM İHTİYAÇLARI ÜZERİNE PLANLAR
Alanya’nın yol sorunlarına da değinen Tavlı, Demirtaş Kavşağı projesinin onaylandığını, ihalesinin yapılacağını paylaştı. Ayrıca D-400 yolunun iyileştirilmesi ve otoban projesinin de devam ettiğini açıkladı. Tavlı, “Kuşyuvası yolu zor bir coğrafya. Ülkemizi deprem vurdu. Yatırımlar yavaşladı. Yani orada ödenekle ilgili hiçbir sıkıntı yok. İnşallah Karayolları Bölge Müdürümüz de geçen hafta değişti. Yeni müdürümüz görev başında takibini yaptı. Bu pazarda Alanya ziyaretini de yaptı. Denetlemesini de yaptı. Hızlı bir şekilde projeler devam edecek” diye konuştu. Uzun süredir gündemde olan Demirtaş Kavşağında ışıklandırmanın yetersiz olması, geçtiğimiz haftalarda yaşanan ölümlü kaza sonrası yeniden gündeme gelmiş ve çözüm için çağrılar yapılmıştı. Konuyla ilgili olarak konuşan Tavlı, “CK Müdürümüz geçen hafta görevine başladı Alanya’da. Kendisiyle de yarın görüşeceğiz. Hem bölge müdürümüze hem Alanya’daki Karayolları Bölge Müdürümüze de bu talebimizi ileteceğiz. O sorunu inşallah çözmek için tüm mücadelemizi vereceğiz.” dedi.
BÜYÜKŞEHİRE ELEŞTİRİLERİMİZ VAR
Tavlı, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin yetersiz olduğunu, Cumhur İttifakı’nın Alanya’ya daha fazla hizmet getirmesi gerektiğini ifade ettiği açıklamasında “Antalya Büyükşehir Belediyesi başlayan projeleri bitirmedi. Menderes Türel Başkanımızın başlamış olduğu projelerin de hayata geçtiğini görmedik. Bugün bir hal duruyor. Son 5 yılda büyükşehir hizmetini görmedik. Yani bunu sadece AK Parti ilçe başkanı söylemiyor. Bütün Alanya’da yaşayan halkımız bu konudan dertli. AK belediyeciliği, Alanya’nın hak ettiği hizmeti Alanya’ya getirmek için o yüzden özellikle üstüne vurguluyoruz. Büyükşehir ve Alanya Belediyesini kazanmak istiyoruz” diyerek sürdürdü.
AKDAĞ KAYAK MERKEZİ
Akdağ Kayak Merkezi ile ilgili yeniden fizibilite yapılması gerektiğini söyleyen Tavlı şu açıklamayı yaptı: “Uzmanlar bunu tekrar bir değerlendirmeli. Küresel ısınmadan mı nedendir bilmem ama Akdağ’a da eskisi gibi kar yok. Yani buraya bu yatırım yapılmaya değer mi? Benim şahsi fikrimi sorarsanız, ben o yatırımı çok doğru bulmuyorum. Yani çıktığı zaman ki gibi kar yok. Şahsi fikrim, kış turizmini canlandıracak çok daha güzel projeler var. Özellikle spor alanında büyük yatırımlar yaparsanız bir triatlon turnuvası oluyor, bir bisiklet turnuvası oluyor. Buraya çok ciddi sporcular geliyor, otellerde konaklıyor. Spor daha etkin olur. Ama buna siyasilerden önce uzman bir ekibin bir analiz yapıp bir rapor hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. Yani doğru olanı yapmak gerekiyor, trend olanı yapmak gerekiyor dünyada.”