banner113

AK PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ A. ADAYI HÜSNÜ AKÇALIOĞLU: BİZ BU TOPRAKLARDA DOĞDUK, BÜYÜDÜK VE ÖLECEĞİZ. BU ŞEHRE BORCUMU ÖDEMEK İÇİN KUTSAL GÖREVE TALİP OLDUM!

banner106

Manşet Alanya Gazetesinin bu haftaki konuğu Ak Parti'den Antalya Milletvekili aday adayı olan Alanya kökenli Hüsnü Akçalıoğlu.

AK PARTİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ A. ADAYI HÜSNÜ AKÇALIOĞLU: BİZ BU TOPRAKLARDA DOĞDUK, BÜYÜDÜK VE ÖLECEĞİZ. BU ŞEHRE BORCUMU ÖDEMEK İÇİN KUTSAL GÖREVE TALİP OLDUM!
15 Mart 2023 Çarşamba 13:20

banner108
banner238


Hüseyin Kalaycı; Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz? Kendinizi ve siyasi yaşamınızı anlatırmısınız?


HÜSNÜ AKÇALIOĞLU kimdir?

-Alanya'da doğdu
-İlk, orta ve lise eğitimini Hamdullah Emin Pasa lisesinde tamamladı
-Üniversiteyi Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu
-İkinci üniversiteyi Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünde tamamladı
-Aile şirketlerinde çalışarak tecrübe kazandı
-2000 yılında kendi işyerini açarak Mali müşavirlik yapmaya başladı
-Siyasete 1995 yılında DYP gençlik kollarında başladı
-2004 yerel seçimlerinde Antalya il genel meclis üyeliğine seçildi
-Plan ve bütçe komisyonunda görev aldı
-2007 genel seçimlerinde DP Antalya milletvekili adayı oldu
-2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Alanya belediye meclis üyeliğine seçildi
-5 yıl boyunca hem Plan Bütçe hem de Denetim komisyonlarında başkanlık yaptı
-Alanya Belediye başkan vekilliği görevinde bulundu
-Siyaset akademisi sınavında Alanya birincisi oldu
-İngilizce bilmektedir
-1965, 1969 Adalet partisi Milletvekili Hasan Akçalıoğlu'nun yeğenidir
-Eşi diş hekimidir
-2 çocuk sahibidir


Hüseyin Kalaycı: Şuanda Ak Parti'den Milletvekili aday adayısınız. Sizce Alanya'nın sorunları nelerdir? Aday olup seçildiğiniz takdirde Alanya için projeleriniz nelerdir? 

Hüsnü Akçalıoğlu: Kışın turizm merkezi olmak, kamp yapmaya gelen yüzlerce takımı bu sehirde görmek istiyoruz,kayak merkezinin açılmasını istiyoruz. Sağlık turizmini yaygınlastırmak istiyoruz. Bunun için gerekli altyapı çalışmalarını hazırlamak. 12 ay ekonomik çarkların döndüğü,otellerin açık olduğu bir şehir istiyoruz bu her daim yanında olarak gülen yüzlerini görmek.Projelerimiz;
Kışın turizm merkezi olmak, kamp yapmaya gelen yüzlerce takımı bu sehirde görmek istiyoruz, kayak merkezinin açılmasını istiyoruz. Sağlık turizmini yaygınlastırmak istiyoruz. Bunun için gerekli altyapı çalışmalarını hazırlamak.12 ay ekonomik çarkların döndüğü, otellerin açık olduğu bir şehir istiyoruz bu her daim yanında olarak gülen yüzlerini görmek.


Hüseyin Kalaycı: Sizce Alanya il olmalı mı?
Hüsnü Akçalıoğlu: Alanya'nın il olması benim hayalim. Kim bilir belki bizim dönemimizde Alanya il olur, olur mu olur. Bundan da çok mutlu olurum. İl olma konusu bir hükümet çalışmasıyla gerçekleşebilir. Bu çalışmalarda bizzat görev almak isterim.

Hüseyin Kalaycı: Alanya her geçen gün yaşanmaz bir hala geliyor. Özellikle çok yoğun göç alıyor. Özellikle trafik konusu. Neler söylemek istersiniz?
Hüsnü Akçalıoğlu: Dünya'nın en güzel şehrinde yaşıyoruz; iklimi, doğası, sosyal, kültürel yönü harika. Hal böyle olunca çok göç alıyoruz. Trafik sorun oluyor. Bunun iki çözümü var. Birincisi toplu ulaşıma yönelmek. İkincisi; yeni çevre yolunu hızlandırmakla birlikte mevcut yolları battı çıktı ve kavşak önü dönüşlerle akıcı hale getirmektir. 


Hüseyin Kalaycı: Alanya'daki kira artışlarından dolayı vatandaşın beli bükülmüş durumda? Neler söylemek istersiniz?
Hüsnü Akçalıoğlu: Kira artışlarının önüne geçmek için; ya talebin düşmesi ya da inşaat arzının yükselmesi gerekir. Talebin kısıtlanması mütakabiliyet ölçülerinde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Hali hazırdaki yaşam koşullarının zorlaşması durumlarında yeni yasal düzenlemeler olabilir. Kuzeyimizde yaşanan savaş halinden ve depremden sığınanlar vasıtasıyla arz fazlası ve fiyat patlaması yaşandı. Şartlar normale dönünce fiyatların dengeleneceğini ümit ediyorum. 


Hüseyin Kalaycı: Partinizin Alanya'ya hizmetlerinden bahsedermisiniz?
Hüsnü Akçalıoğlu: Alanya içerden 81 vilayete, dışardan 10'larca ülkeye ev sahibi olan çok kültürlü bir şehirdir. Alanya insanların konforlu yaşam standartlarında yaşadığı nadir şehirlerdendir. Bugün Alanya-Gazipaşa havalimanı, iki üniversite, Alanya Antalya duble yolu, kuşyuvası tünelleri, hastane, baraj vs hizmetler faaliyetlerden bazılarıdır..

Hüseyin Kalaycı Akçalıoğlu: Turizme bakışınız nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu: Turizm, bacasız fabrikadır. Ülke ekonomisine 2022 de 46 milyar dolar kazandırdı. Hedef 100 milyar dolar. Turizmi çeşitlendirmek ve kaliteyi arttırmak hedefindeyiz.12 aya turizmi yayacağız. Kış turizm ayağında spor turizmi önceliğimiz. Altyapıyı tamamlayarak, özellikle kamp turizm tesislerini inar etmeyi düşünüyoruz. Mesela futbol sahalarına arazi tahsis ederek, tanıtımla birlikte futbol takımlarının kamp için şehrimizi tercih etmelerini sağlayacağız. Bu vesileyle otellerin 12 ay istihdama devamını sağlayacağız. Aslolan şehrimizin sahibi kardeşlerimin mutlu yaşaması için gayret göstermemizdir.


Hüseyin Kalaycı: Tarıma bakışınız nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu: Türkiye tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biridir. Şehrimiz özellikle muz, avokada, mango, ejder, pasiflora, salatalık, domates üretiminde tropikal iklim özelliklerinin katkısıyla öncü bir şehirdir. Tarımdaki hedefimiz; dengeli üretim planlamasını sağlamaktır. Verimlilik esasına dayanarak, bölge bölge ürün yetiştirme politikasını belirleyerek araz, talep dengesini sağlamak istiyoruz. 


Hüseyin Kalaycı: Emlak sektörüne bakışınız nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu: Emlak sektörü otellerin alternatifi haline geldi. Pandemi sonrası emlak sektörüne sağlık nedenlerinden dolayı talep arttı. Bu da talep kaynaklı fiyatları arttırdı. Zamanla piyasa doyuma ulaşarak arz talep dengesi sağlanacaktır. Baba göre bu şehre gelen misafirlerimiz emlak alırken bölge istihdamına da katkı sunabilmeli. Emlak piyasası sahipsiz kalırsa şehrimiz alternatifsiz albenilere sahip olduğu için fiyatlar uçabiliyor.


Hüseyin Kalaycı: Eğitime bakışınız nedir?

Hüsnü Akçalıoğlu: Eğitim bütçeden en fazla pay alan kalemdir. Çünkü geleceğimizi liyakatlı, eğitilmiş gençler şekillendirecektir. Eğitim; hem teorik hem uygulamaya dönük olmalıdır. Eğitim, orta öğrenim sonunda öğrencilerimizin kabiliyetlerini belirleyici ve üniversitede her kesin ilgi alanına uygun bölümlere girmesini sağlamayı hedef edinmiştir. Fen liselerine girme mücadelesinin yanında son yıllarda meslek liselerinin cazibesinin artmasını olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Çünkü ülkemiz son yıllarda sanayi üretimi alanında hızla ilerliyor. İha, siha, togg gibi hamlelerde başarı geliyor. Eğitim politikalarımızın ülkemizin sanayileşmesi ve gelişiminde çok önemli rolü vardır.


Hüseyin Kalaycı: Mahallelere bakışınız nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu: Antalya nın 911, Alanya’nın 82 Mahallesi vardır. Bu mahallelerin hepsine gerek il genel meclis üyeliğim, gerekse belediye meclis üyeliğim sırasında gitme, görme ve halkımızla kaynaşma imkanım oldu. Mahallelere sık ziyaret ederseniz eksiklerini de görme imkanı olur, böylece oralara hizmet götürmek için çalışırsınız, gitmez girmezseniz, hizmet de götürmeyi düşünemezsiniz. Mahalleler ile hep el ele, beraber olmayı seviyorum.

Hüseyin Kalaycı: Muhtarlara bakışınız nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu: Muhtarlarımız mahalleyi en iyi tanıyan yöneticilerdir. Hizmet planlanmasında muhtarlarımızla toplantılar yaparak onların fikirlerini almak hizmet planlamasında çok önemlidir. Muhtarlarımızla devamlı istişare halindeyiz.


Hüseyin Kalaycı: Nasıl bir Alanya hayaliniz var?
Hüsnü Akçalıoğlu: Mutlu ve huzurlu bur Alanya hayal ediyorum. İnsanların huzurlu yaşadığı, bunun yanında ekonomik refah seviyesinin standart üstü bir Alanya istiyorum. Projelerimiz;
Kışın turizm merkezi olmak, kamp yapmaya gelen yüzlerce takımı bu şehirde görmek istiyoruz, kayak merkezinin açılmasını istiyoruz. Sağlık turizmini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun için gerekli altyapı çalışmalarını hazırlamak.12 ay ekonomik çarkların döndüğü, otellerin açık olduğu bir şehir istiyoruz.
Havalimanı pistinin uzatılması. Mahmutlar kuş yuvası arasının duble yol olması. Yeni çevre yolu projesi, mevcut çevre yolu ve şehir içi trafiğin rahatlaması için battı çıktılar. Antalya havalimanı ile Alanya Gazipasa havalimanı arasında ve devamında Ankara'ya ulaşacak hızlı tren projesi. Yurt dışında tanıtım atağı. Doğal gaz.

Hüsnü Akçalıoğlu: 2023 genel seçimlerinde Ak partinin oyu ne olur? Neden sizi aday göstermeli?
Hüsnü Akçalıoğlu: 2023 genel seçimleri Cumhuriyetimizin 100. yılı olması münasebetiyle çok önemli. Son 30 yılda ülkemiz demokratikleşme  ve yaşam standartlarımızın gelişimi noktasında büyük kazanımlar elde etti. Bu kazanımların devamı için şu anda en güvenilir parti Ak Partidir. Bundan yola çıkarak Ak Partinin oy oranını % 42-45 bandında bekliyorum.
Alanya'da yaşıyorum, mesleğimi burada icra ediyorum, devamlı halkın içindeyim, vatandaş her zaman beni ulaşılır birisi, yani kendinden birisi olarak görüyor. Ayrıca Gazipaşa ve Gündoğmuş ile ailevi, sosyal, kültürel bağlarımızdan dolayı devamlı gidip geliyoruz, yani kaynaşmış durumdayız. Vatandaş bizleri hem ulaşılabilir, hem hesap sorulabilir bir kişilik olarak görüyor, hem de geçmiş tecrübelerimize güvenerek çalışacağımıza ve bölgemize hizmet getireceğimize inanıyor.

Hüseyin Kalaycı: Sizi mevcut Milletvekillerinden ayıran özellik nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu: Geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalardan ve tecrübelerden bahsederdim. İl genel meclis üyeliği yaparken kırsalı tanıdığımı, Belediye meclis üyeliğinde de Sahil ve metropol hayatın gelişimi için gerekli azim ve kararlılığa sahip olduğumuzu ifade ederdim. Mevcut milletvekillerimiz de çok değerli, ama ben de çekirdekten yetiştim, basamakları tek tek çıktım, aynı zamanda bu bölgede bizzat yaşayan ve tanıyan, araştıran birisiyim.

Hüseyin Kalaycı: Alanya dan seçilen bir Milletvekili nasıl mesai yürütmelidir?
Hüsnü Akçalıoğlu: Adı üstünde milletin vekili, görevlendirdiği kişi, sorumluluk sahibi demek. Genel kurul haricinde Ankara'da herhangi bir görev yoksa haftada üç gün Ankara'da dört gün seçim bölgesine dönerek halkın arasında dolaşmalı; onları dinlemeli, sivil toplum dernekleri, muhtarlar, kurumlarla toplantılar düzenlemeli, onların istek ve taleplerini alarak şarj olmalı, gerekli projeleri geliştirerek önergelerini derhal vermelidir. Bunları gerçekleştirmek için sık sık Alanya'da olmalı, Gazipaşa'da olmalı, Gündoğmuş'ta olmalı, Serik'te olmalı, Kumluca'da Finike'de kısacası en doğudaki Kaladran'dan Kalkan'a kadar arazide olmalıdır. Bunun başka bir izah tarzı yoktur.

Hüseyin Kalaycı: Halka kendini nasıl ifade ediyorsunuz?
Hüsnü Akçalıoğlu: 
Milletvekili adayı olarak, halkımıza kendimi; içinizden birisi olarak ifade ediyorum. Yüz yüze konuşma metodunu daha çok kullanıyorum. Çünkü samimi, içten oluyor. Bunun yanında sosyal medyayı da sıklıkla kullanıyoruz.

Hüseyin Kalaycı: Alanya potansiyeli nedir, iyi yönetiliyor mu?
Hüsnü Akalıoğlu:
 Alanya; tarihi, kültürü ve coğrafi özellikleri ile Türkiye'nin Dünya'ya açılan vitrinidir. Alaaddin Keykubat'ın kışlık başkentidir. Dünya'nın dört bir tarafından yerleşik misafirlerimizle birlikte yaşıyoruz. Dünyada tanınan bir şehir. Türkiye, turizm gelirlerinin %10'unu sadece Alanya'dan karşılamaktadır. Alanya, hem yerelde hem genelde ülke ekonomisine istihdam sağlıyor. Alanya, içerde ve dışarda çok şanslı siyasetçilere ve idarecilere sahip. Altyapısı mükemmel bir şehir. Havalimanımız, iki üniversitemiz var. Alanya ya özgü yeni markalar yaratılabilir diye düşünüyorum.

Hüseyin Kalaycı: Kararsız seçmen hakkında kararınız nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu:
 Kararsız seçmenler, seçim tarihi yaklaştıkça iktidar partisi Ak Partiye desteğe karar vermeye başlamışlardır, çünkü altılı masanın dış destekli olduğunu, bir proje olduğunu görmüştür. Bu masanın ülkesi için çalışmak yerine, var olanı engellemek için kurulduğunu halk görmüştür. İçerde ve dışarda başkanlık sistemin getirdiği istikrarın devamı için, kararsızların istikrarı ve 2023 ruhuna destek vereceğine inanıyorum.


Hüseyin Kalaycı: 18 yaşına yeni girmiş ilk defa oy kullanacak seçmen hakkında düşünceleriniz nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu: 
18 yaş civarı ilk defa oy kullanacak. Ülke, 1990-2001 yılları arasında parlamenter sistemle yönetilirken 9 ayrı hükümet kuruldu, istikrarsız, kayıp yıllar yaşandı. Gençlere projeler üretilmedi. Darbelerle, muhtıralarla önümüz kesildi. Ama başkanlık sistemi ile istikrar geldi. 5 yıl yönetim bölünmeden enerjisini hizmete harcıyor. Gençlere; üniversiteler, kütüphaneler, spor tesisleri yapıldı. İş olanakları arttırıldı. Liyakatlı gençler için altyapı oluşturuldu. Gençlere üniversiteden sonra iş olanakları çoğaltıldı. Koalisyonlu yıllar gençleri sokak çatışmalarına çekiyordu, ama başkanlık sistemiyle birlikte Ak Parti gençleri bilgisayar başına, kütüphanelere, fabrikalara, sanayiye, kısacası ülkemizin geleceği için üretim sahalarına, istihdama çekmiştir, elinden tutmuştur.

Hüseyin Kalaycı: Sizi milletvekili adayı olmaya iten sebep nedir?
Hüsnü Akçalıoğlu: 
Sorumluluk almayı seviyorum. Ailemde evin en küçüğü olmama rağmen çalışmalarda çocukluğumdan itibaren arazide olmayı, koşturmayı seviyordum. Halkın içinde olmak beni hep şarj etmektedir. Halkın hizmetkarı olmayı seviyorum. Hem belediye hem il genel meclis üyelik görevlerimde devamlı halkı dinledim, konuştum.
Halkı beni ; 'halk adamısın, arazidesin, seni her zaman yanımızda görebiliyoruz' diye yorumlaması bu kutsal göreve talip olmamda kırılma noktası oldu diyebirim. Hem mesleki, hem siyasi görevlerimde elde ettiğim tecrübelerimi milletvekili olarak halkımıza hizmet ederek değerlendirmek istiyorum.

Hüseyin Kalaycı: Başarıya giden yolda çektiğiniz zorluklardan bize bahseder misiniz?
Hüsnü Akçalıoğlu: Hiç zorluk çekmiyorum. Çünkü ben seçimlere son bir ayda hazırlanmıyorum. Ben bu seçimlere 2018 genel seçimleri bittiği pazar gününün ertesi gün yani pazartesi, yani 5 yıl önce, halkın içinde kararlı, azimli, kucaklayıcı ve samimi bir şekilde başladım. Benim hayatımda yaptığım her iş sancılı ama sonuçta başarıyla neticelenmiştir. Bunun yanında kadere inanmış, inançlı bir insanım.


Hüseyin Kalaycı: Ailenize yeteri kadar vakit ayırabiliyor musunuz?
Hüsnü Akçalıoğlu: 
Aileme yeteri kadar zaman her zaman ayırıyorum. Çocukları eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerini takip ederim. Eşime işinde, aşı da yardım ederim. Siyasi çalışmalara yıllardır herkes bilir, istikrarlı bir şekilde gün gün zaman ayırırım. Bunun yanında evde aileme de zaman ayırırım. Zamanımı ekonomik kullanırım.


Burcunuz : BOĞA
Azim ve kararlılık anlamına gelir. Benim en önemli özelliğim; kafaya koyduğum bir projeyi gerçekleştirinceye kadar sabırla yıllarca mücadele ederim.

Tuttuğunuz takım: Doğup, büyüdüğum ve beni ben yapan şehrimizin takımı ALANYASPOR 

En sevdiğiniz renk: Mavi

Yeşilaycıyım. Sigara, alkol kullanmıyorum.

Ne tür müzik dinlersiniz: Mavi

En sevdiğiniz şarkı ve nedeni: Türk Sanat Müziği

İzlemekten keyif aldığın TV programları neler: Tartışma programları ve belgeseller

Hayatta en çok kıymet verdiğin insanlar?
Zor günlerde değismeyen, omurgalı, farklı fikirlere saygılı herkesle iletişimim devam ediyor.

Hayvan besliyor musunuz?
2 tane kedi besliyorum

Birazda siyasetin dışına çıkalım, özel soralım.

—Sayın Akçalıoğlu size tek kelimelik soru soracağım, bu kelimeler size ne ifade ediyor?

Milletvekilliği= Sorumluluk

Siyaset= Hizmet

Seçmen= Karar veren

Vefa= Dostluk

Güven= İnsan olmanın gereği

Doğruluk= Dürüst olmak

İyilik= Karşılıksız yardımcı olmak

Yalan= Eksiklik ifade ediyor

İnanç= Gönülden bağlılık

Para= Sadece bir araç

Mutluluk= Sevinç

Sevgi= Bağlılık

Savaş= Bizden uzak olsun

Barış= Mutlu yaşamak 

Ümitsizlik= Çaresizlik durumu

Kaybetmek= Yenilmek

Kazanmak= Her zaman hedef olmalı

Hizmet= Yaşam amacım


Hüseyin Kalaycı: Son olarak Türk halkına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Hüsnü Akçalıoğlu: 
Gazipaşa'dan Kaş'a kadar tüm ilçe ve mahalleleri dolaştım. Halkımızla kucaklaştık. Biz bu topraklarda doğduk, büyüdük, öleceğiz. Bu şehrin kadirşinas halkına borcumu ödemek için bu kutsal göreve talip olduk. Zaman kucaklaşma, bir birimizi sevme zamanı. Takdir yüce Allah’ın, karar aziz milletimizindir. Kazamız mübarek olsun.

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.