Haber Antalya Gazetesinden Ebru Küçükaydın'ın bugünki köşe yazısı. 
Ak Parti, yerel seçimlere 2 yıl olmasına karşın 5 büyükşehirde adayını belirlemek için anket yapmaya başladı. Ak Parti Genel Merkezi tarafından gizli yürütülen ankette, yazılı olarak sorulan sorular dışında anketör alternatif olacak adaylarla ilgili vatandaşa direk isimler soruyor.
Ankette öne çıkan konu mevcut büyükşehir belediye başkanının öncelikli olarak güvenilirlik konusunda sorgulanması, ikincisi alternatif olacak aday isim listesini vatandaştan istenirken genel merkez tarafından isimlerin sözlü olarak vatandaşa yöneltilip görüş alınması, son olarak da büyükşehirlerde öne çıkan ilçe belediye başkanının belirlenmesi olarak şekilleniyor.
Ak Parti’nin bu anketle gelecek yerel seçimlerde işi sıkı tuttuğu, hata oranını azaltmak adına tabanına ve halka yönelttiği sorulara karşılık hareket edeceği net bir şekilde görünüyor.
İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa ve İzmir’de gerçekleşen ankette şu vatandaşa şu sorular soruluyor:
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den memnun musunuz?
Memnunsanız neden?
Memnun değilseniz neden?
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in güvenilirliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yeniden aday olursa oy verir misiniz?
Kentinizde hangi ilçe belediye başkanını başarılı buluyorsunuz, neden?
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için önereceğiniz bir isim var mı?
Beş soruluk anketin sonunda anketör vatandaştan Büyükşehir Belediye Başkanı önerisi aldıktan sonra muhtemel olabilecek adayların genel merkezin belirlediği isimleri soruyor.
İstanbul için anketör Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olsa oy verir misiniz? Numan Kurtulmuş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olsa oy verir misiniz? diye cümleler kurarak direk isimleri vatandaşa sorarak görüş alıyor.
Şimdi İstanbul için alternatif adaylarının ardından genel merkezin Antalya için hangi isimleri sorguladığını merak ettiniz değil mi?
Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için genel merkezin vatandaşa sorduğu alternatif isimleri merak edenlere sadece şu tüyoyu vereceğim. Anketlerde vatandaşa Ak Parti Genel Merkezi’nin talimatıyla 3 isim soruluyor. Kimler mi?
Onu da siz bulun…
Kalın sağlıcakla….