İsmi Alanya Belediye Başkan adaylığında konuşulan Toklu, hafta sonu önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili adayı Tuba Vural Çokal, İbrahim Ethem Taş, İl Başkanı Ali Çetin'in katılımıyla genişletilmiş istişare toplantısıyla seçim startını verdi. Toklu ve ekibi 2024 mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere sıkı hazırlanıyor.
Katıldığı yerlerde büyük ilgi ile karşılanan Toklu, eğer ittifak olmaması halinde aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 
MUSTAFA TOKLU KİMDİR?
Alanya doğumlu olan Toklu, evli ve 2 çocuğum var.  İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi mezunu, siyasete 2010-2014 yılları arasında Alanya Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevi ile başladı. 2015 yılında ise Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin Gençlik Kolları 4. Olağan Büyük Kongresi ile Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği ve ardından 2017 yılında AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı görevine seçildi. 2020 yılında yapılan 7. Olağan Kongre ile 2. Dönem İlçe başkanlığı görevime devam ediyor.