Ancak parti yöneticileri, Başkan adayı Sabri Tos'un ilçe binası içerisinde açıklama yapacağını söyledi. Daha sonra ise Tos, beraberindeki partililer ile birlikte teşkilat binasının girişinde basın açıklaması yaptılar. Tos yaptığı açıklamasında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi mental yorgunluğu olan teşkilatları değiştireceklerini şuanda sizlerinde gördüğü gibi Alanya Ak Parti teşkilatındaki mental yorgunluğu tabelaya dahi vurmuştur dedi. 

KARDAN ADAMIN ÖMRÜ GÜNEŞ ÇIKINCAYA KADARDIR
Kendisinin Ak Parti Alanya taban hareketinin öncüsü olduğunu belirten Tos, "Ben bu partimizin Alanya'daki kurucuyum. Bağlılığım liderim Recep Tayyip Erdoğan'ıdır. Tüzüğüde çok iyi biliyorum. Ortada başarısızlık olduğu için aday oldum. Kardan adamın ömrü güneş çıkıncaya kadardır" dedi. 
KAPILARI KAPATTILAR
Tos, şuanda Ak Parti Alanya seçim süreci başladığına dikkat çekerek "Ben tüzügünü çok iyi biliyorum. Adaylık için her hangi bir il veya ilçe teşkilatında izin almaya gerek yoktur. Sonuçta ben Ak Partinin kurucusuyum. 2014'de aday oldum. O zamanda parti binası gelerek adaylık açıklamamı yaptım. Şimdiki süreç biraz daha farklı. Böyle istiyorlar. Öyle olsun. Bugün bu kapıları kapatıyorlar. Daha dün bu kapıları vatandaşa kapattılar. Biz Reis'in emrindeyiz. Ve bir gün bu kapılar komple açılacaktır" dedi. 

MUHTARLARDAN TAM DESTEK
Sabri Tos'un adaylık açıklamasına mahalle muhtarlarındanda büyük destek gördü. Alanya'nın iki köklü mahallesi olan Konaklı ve Oba mahalle muhtarları bizzat parti binasına gelerek Tos'a destek verdikler. Öte yandan polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Tos yaptığı açıklamasının ardından tebrikleri kabul etti.