PROTOKOL üyelerinin eksiksiz yer aldığı törenler, ilk olarak Alanya Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyelerinin katılımıyla şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildi. Akabinde ise şehit aileleri ziyaret edildi.

ALANYA DEMOKRASİ İÇİN YÜRÜDÜ

Anma etkinlikleri ise akşam saatlerinde ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ile devam etti. Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel, siyasi partilerin ilçe başkanları, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar, Türk bayraklarıyla İskele Şelale Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Anma etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

15 TEMMUZ ŞANLI BİR DESTANDIR’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gerçekleştirdi. Yücel konuşmasında, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programımıza hoş geldiniz. Ülkemizin bekası uğruna can veren kahraman şehitlerimize niyaz ediyor, gazilerimize sağlık diliyorum. Aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Tarihimize kara bir leke olarak yazılan 15 Temmuz darbe girişimini kınıyorum. 15 Temmuz demokrasi ve birlik günüdür. 15 Temmuz şanlı bir destandır. Bugün Türkiye için bir eşik, bir dönüm noktasıdır. Türk milleti hiçbir zaman esaret altına girmiştir. Tuzakları beraberce bozduk. Beraberce güç birliği yapacağız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ALANYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Törende konuşan Çavuşoğlu  “6 yıl önce bugün sokağa dökülen milyonlarca vatan evladı FETÖ’cü hainlerin darbe girişini püskürttü. 252 vatandaşımız o gece şehit oldu, 2 binden fazla vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Alanyalı kardeşlerim de o hain gecede bu meydanda toplandı. Hainlere ‘Dur’ dedi. Günlerce süren demokrasi nöbetleri ile bu meydanı hınca hınç doldurarak tüm dünyaya verdiğiniz güçlü mesaj için devletimiz adına tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Bir oldukça diri olduğumuzu dosta düşmana gösterdik. FETÖ terör örgütü 60’lardan bu yana devletim tüm kurumlarına sızdı. Bakanlığımıza da sızdı, bakanlığımda 639 FETÖ’cü görevinden çıkarıldı. Milletimizin dindarlığından istifade edilen bu hainlere gereken ders verildi. FETÖ’cülerden temizlenen devletimiz güçlendi. İçeride güçlü olunca dışarıda da güçlendik. Çok geniş bir coğrafyada hiç olmadığı kadar aktif hale geldik. İşte en son Ukrayna savaşında ve gıda krizinde görüyorsunuz hem savaşın sona erdirilmesi hem de gıda krizin çözülmesi için çalışan kim Türkiye. İçerde olduğu gibi yurtdışında da bu hainlerle mücadelemiz devam ediyor. FETÖ mensupları dünyanın hiçbir yerinde güvenli değiller. Bugün dünyanın her yerinde temsilciliklerimiz vatandaşlarımızla birlikte 15 Temmuz’u kutluyor.

Teröristlerinin dini milleti yoktur. Milletimizin yazdığı desten birliğimizin kardeşliğimizin destanıdır. Bu birlik 6 yıl sonra bugün daha güçlü. Bize yorulmak, durmak yok çalışmaya devam. Milletimizin hakkını dünyanın her yerinde korumaya devam edeceğiz. Milletimizin desteği ile bizim aşamayacağımız bir engel yok. Bu akşam da sizlerle beraber olmanın şerefini yaşıyorum.” Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından 15 Temmuz temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve program demokrasi nöbetiyle sürdü.