banner113

ALANYA'DAKİ İRANLILAR ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE TOPLANARAK REJİMİ PROTESTO ETTİLER

banner106

İran'da geçtiğimiz günlerde başörtüsü kuralına uymadığı sebebiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve daha sonra komaya giren 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümü ülkede karışıklığa yol açmıştı. Alanya'da yaşayan İranlılar da Atatürk Anıtı önünde toplanarak yaşananları protesto etti

19 Eylül 2022 Pazartesi 10:44

banner108
banner238


ÜLKE ÇAPINDA BÜYÜK İNFİALE YOL AÇTI

Tahran'da "başörtüsü kanunda belirtilen şekilde olmadığı" gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Emini,  polis raporuna göre fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Komaya giren Mahsa Emini, 3 gün süren yaşam mücadelesi kaybetti. Ülke çapında büyük infiale yol açan olayın ardından Tahran polisi, karakola götürülen genç kızın burada aniden bilincini kaybettiğini ve kalp rahatsızlığı yaşadığını iddia etti.
ALANYA'DA PROTESTO EDİLDİ
Alanya'da yaşayan İranlılar Mahsa Emini'nin ölümünü protesto etti. Alanya'da Atatürk Anıtı önünde toplanan İranlılar rejime tepki gösterdi. Protestolar İran sınırlarını aşarken Alanya'daki protestonun yankıları geniş kitlelere ulaştı.
CUMHURBAŞKANINDAN SORUŞTURMA TALİMATI
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, olayın soruşturulması talimatı verirken eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, hükümete seslenerek "İslam'ın ve devletin imajı daha fazla zedelenmemeli ve failler yargılanmalı" ifadelerini kullandı. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.