banner113

ALANYA SİYASETİNDE GÜNDEM SICAK!

banner106

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Alanya Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen yıkılan turizm tesislerinin yerine konut yapılmasını engelleyecek karar, CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi ve SP temsilcileri tarafından reddedilince karşılıklı ithamlar ve suçlamalar yapıldı.

ALANYA SİYASETİNDE GÜNDEM SICAK!
18 Mayıs 2022 Çarşamba 08:36

banner108
banner238


BAŞKAN YÜCEL SİTEM ETTİ
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı açıklamada “İlçemizde 2014’ten sonra 80 otel yıkılıp konuta dönüştürüldü. Otellerin yıkılmasıyla esnafımız ciddi sıkıntılara girdi. Biz de otellerin konuta dönüştürülmesine izin verilmemesi için aldığımız kararı büyükşehir belediyesine gönderdik. Sizler de sağ olun, şehrin demografik yapısına tamamen katkı sağlayacak bir karar verdiniz. Bir şehrin ana damarı turizm tesisleridir” diye konuştu.
TÜRKDOĞAN SERT ÇIKTI
MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan da yaptığı açıklamada, "Alanya Belediye Meclisimiz 01.03. 2022 tarihinde, Alanyamızda bulunan turizm tesislerinin yıkılarak yerlerine konut yapılmasını önleyecek bir karar almıştı. Bu karar Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, CHP ve İP'li meclis üyeleri tarafından reddedilmiştir. Alanya ekonomisin can damarı turizmdir. Alanya’mızda apart otellerin, otellerin ve pansiyonların yıkılıp yerlerine konut inşa edilmesi de turizme ve ekonomimize vurulan en büyük darbedir. Başta esnaflarımız olmak üzere turizm çalışanlarını derinden etkileyecek bu girişimin önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu şehrin hikayesinin başlangıcı olan turizmi yok etmek üzere otelleri yıkıp konuta çevirmek Alanyamıza yapılacak en büyük ihanettir. Şehrimizin geleceğini yılın sadece 10-15 günü ışıkları yanan bir artı bir konutlara sıkıştıran zihniyeti, esnaflarımızın, turizm çalışanlarımızın ve Alanya kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.
İYİ PARTİLİ ARIKAN YANIT VERDİ
Mustafa Türkdoğan'ın açıklamasına yanıt veren İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan da şu ifadeleri kullandı:
"İktidarın küçük ortağı MHP ilçe başkanı sayın Mustafa Türkdoğan’a hatırlatmak isterim ki Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan zihniyetle mücadele eden şanlı partimizin ismi İP değil İYİ Parti’dir. İP kısaltmasını kullanmamasını öneriyorum aksi takdirde nezaket dilimizi bizim de bozacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugün MHP, hukuksuz almak istedikleri apart otellerin konuta çevrilmesini engelleme kararına itiraz eden Millet İttifakı'na sanki bir suç işlemişçesine ithamlarda bulunarak açıklama yapmıştır. Sayın Türkdoğan’a hatırlatmak isterim ki açıklamasında bahsettiği demografik yapının bozulmasının müsebbibi şu an ortak oldukları AKP hükümetinin yanlış uyguladığı dış politikalar, kontrolsüz sınır güvenliği, oy devşirmek için ülkemize soktuğunuz sözde mülteci ve sığınmacılardır. Burada toplamı 30-40 adeti geçmeyen apart otelin konuta çevrilmesini engellemeye kalkmak göz boyamaktan ve halkımızı kandırmaktan başka birşey değildir. Anayasa'ya ve hukuka dayanan bir tarafı yoktur. Hukuksuz bir öneriye İYİ Parti’nin destek vermesini beklemeniz de abesle iştigaldir. Ayrıca bahse geçen konut üretimini sizin meclis üyeleriniz de dahil olmak üzere birçok Cumhur İttifakı siyasetçisi bizzat yapmaktadır. Lütfen milletimizin aklıyla alay etmeyelim, herkes herşeyi biliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sorarlar insana." 

banner109
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.