2008 yılında Şırnakta mayına basmak suretiyle gazi olan Uğur Çoşkun'un tedavi bitiminin ardından gönüllü olarak Yüksekovaya gittiği öğrenildi. 
İŞTE ŞEHİDİMİZİN BİLİNMEYEN YÖNLERİ
Şehidin taziyesine giden Kalaycı, burada şehit babasıyla ilgili oğlunun bilinmeyen yönleri öğrendi. 
Genel Kurmayın şehit olarak saymadığı Alanyalı gazi Uğur Çoşkun, 2008 yılında Şırnakta uzman çavuş olarak görev yapıyordu. Burada yol taraması yaptığı sırada hain PKK terörür örgütü
tarafından yola döşenen mayına basmak suretiyle gazi oldu. Ayak diz kapağından yaralanan gazimiz yaklaşık 2 yıl tedavi gördü. Uğur Çoşkun, tedavisinin bitiminin ardından Genel Kurmay
Başkanlığına dilekçe vererek Yüksekova'ya gönüllü olarak katılmak istediğini beyan etti. Bunun üzerine şehidimiz Yüksekova'da görevine başladı. 
20 GÜN ARAÇ İÇERİSİNDE UYUDU
Yüksekova'da görevini yaparken bir askeri araç içerisinde Uğur Çoşkun'un uyuduğunu gören tabur komutanı "Neden bu dondurucu soğukta aracın içerisinde uyuyorsun" der, Uğur Çoşkun ise "Komutanım 20 gündür böyle uyuyorum. Çünki zamanımız yok ki tabura gidip uyuyalım. Tabura sadece erzak ve muhimmat almak için gidiyoruz" der.
MAYININ BIRAKTIĞI VİRÜS KANSERE YOL AÇTI
Uğur Çoşkun burada görevini bir müddet sürdürdükten sonra diz kapağındaki ağrı şiddetini arttırır ve tedavi için tekrar GATA'ya gider. Mayının bıraktığı virüs zamanla kansere yol açar. Yaklaşık 18 ay burada tedavi gören Çoşkun, 1 Kasım 2017 Çarşamba gecesi GATA'da hayatını kaybeder.