banner113

Alanyalı Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Orhan Karaoğlu'nun Afganistan yazısı

banner106

Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr Orhan Karaoğlu'nun "Afganistan'daki İktidar Değişikliğinin Jeopolitik Yansımaları" isimli analizi Milliyette düşünenlerin düşüncesi bölümünde yayınlandı.

Alanyalı Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Orhan Karaoğlu'nun Afganistan yazısı
26 Ağustos 2021 Perşembe 18:23

banner108
banner238

İŞTE O MAKALE

Dr. Orhan Karaoğlu - Kabil’deki iktidar değişikliğinde ilk bakışta en büyük kaybeden Batı gibi görünüyor. Çin daha fazla avantaj elde etmeyi umarken, Hindistan için durum son derece zor.
Afganistan’daki bu durum beklenenden önce geldi ve yerel halk için sonuçları dramatik görünüyor. Dış politika açısından, bu günlerin yoğun kurtarma operasyonlarından sonra, birçok devlet için şu soru ortaya çıkacak: Milyonlarca insanın hayatına Taliban’ın yön vereceği bu ülkeyi şimdi ne bekliyor? İş birliği mümkün mü yoksa Afganistan’ın izolasyonu küresel güçler tarafından mı belirlenecek? ABD, Hindukuş’tan hızla uzaklaşmak isterken Çin bölgede daha fazla nüfuz elde etmeyi düşünüyor.


YAZININ DEVAMI ALT LİNKTE 
1
https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/dusunenlerin-dusuncesi/afganistandaki-iktidar-degisikliginin-jeopolitik-sonuclari-1-6581656

2
https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/dusunenlerin-dusuncesi/afganistandaki-iktidar-degisikliginin-jeopolitik-sonuclari-2-6582487

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.