Toktaş yayınladığı basın açıklamasında şunları söyledi.  CHP  parti olarak ve bir bütün halinde yeni Büyükşehir Yasası ve uygulamasına karşıdır. Hatta iktidar olması halinde referandum yaparak belediye olmak isteyen kapanmış belde halkına  yönetim hakkını yeniden vermeyi taahhüt etmiştir.
HUKUKA AYKIRI
Antalya İl Başkanlığımız ve  Büyükşehir  Belediye Meclis Grubumuz Menderes Türel ve yönetiminin  ilçelere ve bu arada Alanya’ya hukuka aykırı bir şekilde   koordinatör atamasına karşı durmuş, bu konular ile ilgili  defalarca  büyükşehir  belediye meclisinde itirazlar sunulmuştur.
Ben hem  Alanya Belediye Meclis üyesi hem bir CHP li ve hem de bir avukat olarak Alanya’ya bu şekilde bir koordinatörlük oluşturulmasına karşı olduğum gibi bunun hukuka kesin olarak aykırı olduğuna inanan bir kişiyim. Parti adına ya da kendi adıma bu konuda bir dava açmadım. 
BU YÖNDE KARARIMIZ YOK
Fakat  Antalya idare Mahkemesine bu konuda başka bir kişi tarafından açılmış olan davanın dilekçesini yazdım. Bu davada Alanya’da koordinatörlük kurulmasının, Hüseyin Güney’in koordinatör, Nurettin Uludağ’ın yardımcısı olarak atanmasına yönelik işlem ve kararın iptalini talep ettik. Davaya cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mahkemeye;  “ Biz Alanya’da bir koordinatörlük kurmadık. Hüseyin Güney’i  koordinatör,  Nurettin Uludağı’da yardımcısı olarak atamadık. Bu yönde bir kararımız, işlemimiz ve uygulamamız yoktur “ diye cevap verdi.  Ortada mahkemece incelecek  dava konusu resmi bir karar olmadığı ve mahkemeye ibraz edilmediği için de dava olumsuz sonuçlandı. Bu durum tarafımca hem Alanya Belediye Meclisinde ve hem de partide yaptığım basın açıklamasında kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca aynı mahkeme kararı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündem oluşturdu.  Bu mahkeme kararı ile de açık ve tartışmasızdır ki Alanya ‘da  resmi olarak bir koordinatörlük ve koordinatör ile yardımcısı diye bir kişi ve kurum yoktur. Bu yönde bir karar var ise muhataplarının kamuoyu ile paylaşması gerekir.  Fiili bir durum yaratılmış adeta paralel bir yerel yönetim birimi oluşturulmuştur. Durum bu  olup İlçe başkanımızın Koordinatör  olduğu söylenen Hüseyin Güney’i ziyaretini şahsi bir ziyaret ya da farklı siyaset yapma tarzı olarak görüp taktiri kamuoyuna bırakmak gerekir.