banner113

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: RUS TURİSTLER, KILIÇDAROĞLU YÜZÜNDEN GELMİYOR

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus turistlerin Kılıçdaroğlu’nun ‘Rusya’ya dönük batı yaptırımların katılacağız’ dediği için gelmediği konusunda ısrarlı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: RUS TURİSTLER, KILIÇDAROĞLU YÜZÜNDEN GELMİYOR
22 Mayıs 2023 Pazartesi 09:01

banner108
banner238

Türkiye turizmi Rusya turizm pazarında oldukça zayıf bir mayıs ayı geçiriyor. Konuya ilişkin değerlendirme yapan pek çok turizmci söz konusu düşük talebi rublenin değer kaybetmesi, Türkiye’deki otellerin enflasyondan dolayı yüksek zamlar yapması; Mısır, Dubai, Tayland gibi destinasyonların alternatif haline gelmesi, deprem ve seçime bağlarken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu durumu bir kez daha Kılıçdaroğlu’nun Rusya açıklamasından kaynaklandığını ileri sürdü.

“Rusya piyasasını çok ürküttü”

"Özellikle 'Rusya'ya yönelik yaptırımlara dahil olacağız' demesi Rus piyasasını çok ürküttü. Mayıs ayında istediğimiz sayıda turistin gelmediğini, acenteler de söylüyor, tur şirketleri söylüyor, otel sahipleri de söylüyor" diyen Mevlüt Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef bu seçim zamanında Sayın Kılıçdaroğlu'nun son derece sorumsuz açıklamalarını görüyorum ki sizler daha iyi görüyorsunuz. Özellikle 'Rusya'ya yönelik yaptırımlara dahil olacağız.' demesi Rus piyasasını çok ürküttü. Mayıs ayında istediğimiz sayıda turistin gelmediğini, acenteler de söylüyor, tur şirketleri söylüyor, otel sahipleri de söylüyor. Bunu sadece otelleri değil, otellere ürün satan her yeri doğrudan etkilediğini görüyoruz. Buraya gelirken yolda iki tane turizmci arkadaşımız aradı. Onların da ne kadar rahatsız olduklarını gördük"

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.