Dönemin Alanya Belediye başkanı Cengiz Aydoğan zamanında kazandırılan zimbitlik spor kompleks alanın sıkıntılarını 22 yıl sonra şimdikinin belediye başkanı Adem Murat Yücel çözüyor. 
Bilindiği üzere Cengiz Aydoğan'ın belediye başkanı olduğu döneminde 3194 sayılı kanunun 18. maddesi gereği yapılan ve kamu ortaklık payından oluşan Zimbitlik spor alanı içinde bulunan vatandaşların hisselerini amaç dışında çıkar amaçlı kullanılmak için gerçekleştirilen satış işlemleri sonrasında vatandaşlar belediyeye dava açmak suretiyle bedel talep ediyorlar. Mevcut Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise dönemin belediye başkanları olan Cengiz Aydoğan ve Hasan Sipahioğlu'nun mülkiyetinin tapusunu Alanya belediyesine kazandıramadıklarından ötürü vatandaşların açtıkları dava karşısında kazandıkları paraları ödemeye başladı. 
22 YIL SONRA ÖDEMELERİ YAPILIYOR
Bugün bu konu Alanya Belediyesinin gündemine geldi. Zimbitlik sahası mülkiyetinin Hasan Sipahioğlu'nun 3 dönem belediye başkanlığıda olmak suretiyle hiç bir çalışma yapılmaması dikkatleri çekti. 
GELDİĞİMİZDEN GÜNDEN BUGÜNE KADAR PARA ÖDÜYORUZ
Konuyla ilgili olarak Başkan Yücel bugün meclis toplantısında bir açıklama yaparak "Arkadaşlar inanın ben bu konudan bıktım. Vatandaşlara büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Şuana kadar 4 milyonun üzerinde bir rakamı vatandaşa ödedik. Öde öde bitmiyor.  Buranın tapusunu artık Alanya belediyesine almak istiyoruz. Bunun ilgili bir çalışmamız var"
Hüseyin Kalaycı-Özel Haber