banner113

BAŞKAN YÜCEL: “İNSANA SORMAZLAR MI SEN NE YAPTIN DİYE?”

banner106

Alanya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Alanya Belediyesi Faaliyet Raporu meclis üyelerinden tam not aldı ve oy çokluğuyla onaylandı.

BAŞKAN YÜCEL: “İNSANA SORMAZLAR MI SEN NE YAPTIN DİYE?”
04 Nisan 2023 Salı 18:47

banner108
banner238


Toplantıda ayrıca bir yıl süreyle görev yapacak Encümen üyeleri ve komisyon üyeleri belirlendi.

Alanya Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te Alanya Belediyesinin 2022 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Meclis Toplantısı’nda gündem maddelerinden birincisi olan 2022 yılı Alanya Belediyesi Faaliyet Raporunun onaylanması için Başkan Yücel, meclis başkanlığı koltuğunu Meclis Üyesi Ali Şahin’e devretti. Ali Şahin, Başkan Yücel’e teşekkür ederek, faaliyet raporunun anlatıldığı videoyu meclis üyelerine sundu. Grup sözcülerinin konuşmalarının ardından faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Faaliyet raporuna İYİ Parti, AK Parti ve MHP grubu kabul oyu verirken, CHP grubu ise çekimser oy kullandı.

BAŞKAN YÜCEL: “İNSANA SORMAZLAR MI SEN NE YAPTIN DİYE?”

Alanya Belediyesi Faaliyet Raporu’na tüm partilerin kabul oyu vermesi ancak CHP’nin çekimser oy vermesi nedeniyle konuşan Başkan Yücel, faaliyet raporunun sadece Belediye Başkanının değil, Alanya Belediyesi’nin hepsinin bir raporu olduğunun altını çizerek, “Meclis karar alma yeridir, encümen de uygulama yeridir ve bunu uygulayan fiilen sahada çalışan arkadaşlarımızdır. Ben buradan belediye çalışanlarımızın en altından en üstüne kadar; çalışanından işçisine, şefinden çavuşuna, müdüründen başkan yardımcılarına ve meclis üyemize, siyasi partilerimize, halkımıza bize destek veren gönül veren herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Faaliyet raporumuzun hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Tabi tenkitler güzel şeylerdir, eleştiriler güzel şeylerdir, temenniler güzel şeylerdir ama bir de insana sormazlar mı ‘Sen ne yaptın?’ diye. 2014’ten beri Allah’a çok şükür bu koltuğu layıkıyla Alanya’yı temsil ederek taşıdığıma inanıyorum ve bana güç veren arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. Gönül isterdi ki, dört yıldır bizi eleştiren arkadaşlar bir gün de bir temel atın da bizi de çağırın, bir gün bir açılış yapında bizi de çağırın ama sormazlar mı bu şehirde ulaşımın kimde olduğunu? 147 zabıtayla biz bu kadar başarabildik. Hangi bir yerde tutanağınız var? Hangi bir yerde ulaşıma destek verdiniz? Hangi yerde yeşil dalga yaptınız? Bir gün bir şey yaptınız mı bir kere de biz soralım. Diyorsunuz ki şehirde dilenci var, seyyar satıcı var. Bir kilometrelik sokakta Alanya’daki yerleşik yabancı kadar dilenci seyyar satıcı olan şehirler var. Hiç onları görmez misiniz? Bizim şehrimizin bu renkliliklerine, güzelliklerine laf atacağınıza.” dedi.
MECLİS ÜYELERİ BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNİN TAMAMLANAMAMASINI ELEŞTİRDİ

MHP Belediye Meclis Üyeleri de söz alarak Mahmutlar-Alanyaspor Tesisleri, Alanya Türkler Toptancı Hal Tesisleri, Alanya- Gazipaşa Aydap Yolu, Otogar Projelerinin bitirilememesini eleştirdiler. 

BAŞKAN YÜCEL, “MANAVGAT VE GAZİPAŞA’NIN ÇÖPÜ TAŞINIYOR ALANYA’NINKİ TAŞINMIYOR. BU SİYASET DEĞİL DE NEDİR?”

Meclis Üyelerinin konuşmalarının ardından söz alan Başkan Yücel, “Erkan Bey siz algı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu belediye Engelsiz Kent Yönetmeliğinin uygulayan ülkedeki 3 belediyeden birisi. Sıfır atık projesini uygulayan ve ödül alan altı belediyeden birisi, Dünya Mutfak Mirasına katılan belediyelerden birisi. Siz bunları görmeden hala neler diyorsunuz? Biz de sizlerden bekliyoruz, ulaşımın sizde olduğu, planlamanın sizde olduğu bir durum var. Biraz önce ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin otoparkı ile ilgili bizi öne sürdünüz ama buranın planlamasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi. Oradaki eleştirinizde de bir atlama oldu sanırım. Katı atık taşıma işlemi ile ilgili 2 yıldır her ay yazıyorum. Dosyada burada ve kendim de kaç defa görüştüm. Sadece akaryakıtını bari verin dedim ama hemen yanımdaki Gazipaşa Belediyesi’nin ve hemen diğer taraftaki belediyeleri alırken bizi unuttunuz mu biz vasıfsız mıyız diye hatırlatmak istedi sanırım arkadaşlar.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “BENDE BİLİRDİM CUMA PAZARINA DOKUNMAMAYI”

Cuma Pazarı Projesine yönelik yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Yücel, “Siz faaliyet raporuna çekimser verdiniz. Bende diyorum ki demek ki tatmin edememişiz bunlarla ilgili açıklama yapıyoruz. Bizi yatırımı bitirmemekle suçluyorsunuz. İki sene pandemi ve bir sene yangınla geçtiğini biliyorsunuz. 26 yıldır Cuma Pazarı davalı olduğunu biliyorsunuz benden önce üç tane belediye başkanı değişti dava açıldığından beri. Bende bilirdim burası davalı dokunmuyorum derdim ama ben bu yükü üstlendim. Katlı otoparkın neden olmadığını size bizzat söyledim. Alanya’nın temel altyapısı oradan çıkan suyu kaldırmıyor. 60 tane motor koysak anca çıkıyor ve ben bu kadar duyu bu şehre akıtamazdım. Diyorsunuz ki bir katını iptal ettiniz. Yer altı kaynak suyundan dolayı olmuyor diyorum. Alanya’daki tüm drenajı kullansak yarısını alıyor.  O kadar suyu Atatürk Caddesi’ne mi akıtalım. Biz bunları irdeledik bütün mühendisler ve çalışan arkadaşlarla.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR KANALİZYON VE ALTYAPIDA ŞEHRİN HIZINA YETİŞEMİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili eleştirilerine devam eden Başkan Yücel, “ Bakın ben Mamadı yolunun iki senedir bir tarafını asfaltladık, bir tarafını yapamadığımızı biliyorsunuz. Üniversite yolu iki kilometrelik yolun yağmur drenajı yapılmıyor. Onu kendimiz yapıyoruz. Yağmur drenajları kanunla Büyükşehir’de değil midir? Kanalizasyon da yapılmıyor, en azından bunları yapın. Biz başarısız olduğumuz şeyler varsa sizlerden de kaynaklanan şeyler var. En azından size söylediğimiz öncelikli yerleri yapsanız da biz de işimize gücümüze baksak. Atıklarla ilgili yan tarafımızdaki sizlerle aynı partiden olan belediyeleri yapıyorsunuz da bizi yapmıyorsanız ne deriz? Bu siyaset gütmek değil midir? Zamanın da dediğiniz burası grup yolu burası değil? Biz hepsini yapmaya çalışmadık mı elimizden geldiği kadar? Siz eleştirince bir şey olmuyor. Bizim arkadaşlar da bir kere sizi eleştirince amacımızdan çıkmış oluyoruz. Bu kadar da olmaz. 2600 çalışanın ve gecesini gündüze kayan müdürlerimizin, şeflerimizin personellerimizin ve meclis üyelerimizin bir hakkı olduğunu düşünüyorum. Ben yine de teşekkür ediyorum, ilgi alakanız ve desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Geçen yıl yaptığımız ihalelerin 26 tanesi 100 milyonun üzerinde ama katılan olmadı. Katılan olsa da fahiş fiyatlar veriliyor geriye döndürmek zorunda kalıyoruz. Biraz önce söylediniz Oba Sahil Yolu dört defa ihale yaptık 22 milyondan başladık 35 milyona geldik bir yıl içerisinde anca verebildim. Eskiden kapıda insanları duruyor bir ihale açınca 20 kişi oluyordu şimdi ihalelere giren yok. Bu konular sadece Alanya Belediyesi’nin ve sizlerin suçu değil ama bunlara da biraz nezaketli davranırsanız seviniriz. Siz de destek verin bu şehirde toplu ulaşım 10 yıl önce 70 bin kişi taşıyordu şu anda toplu ulaşım 40 bin kişiyi bulmuyor neden bunu araştıralım. Nüfus 100 bin yükseliyor ama toplu ulaşım düşüyor.” dedi.

Başkan Yücel son olarak, “Bu mücadelemiz bu konuşmalarımız hizmet aşkıdır. Hepimizin bu memlekete vebali vardır. Biz bu şehir çok seviyoruz, bu şehre hizmet etmeyi çok seviyoruz, bu şehre aşığız. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı. 

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ 

Nisan ayı meclisinde yapılan oylama ile Encümen Üyeleri ve komisyonlar şu isimlerden oluşturuldu:

ENCÜMEN ÜYELERİ: Alper Birer, Nuri Tokuş, Kayhan Balta
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU: Nazmi Zavlak, Fikret Arık, Alper Birer, Fevzi Alaattinoğlu, Mustafa Toksöz
İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU: Erkan Demirci, Didem Dim Özaltın, Arif Tok, Merve Baysal, Melike Nazifoğlu
SOSYAL YARDIM DEĞERLENDİRME KOMİSYONU: Hüseyin Yaman, Alper Kan, Muammer Özbudak, Emine Çalış, Kayhan Balta
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ: Asil Üye Mehmet Babaoğlu, Yedek Üye Meliha Aras Erdoğan
AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ: Asil Üyeler Adem Er, Ali Şahin, Bilal Azak Mehmet Ali Kiriş Yedek Üyeler Muammer Özbudak, Mehmet Ali Tekin
MEYDAN, CADDE, SOKAK, PARK, TESİS VB. AD VERME KOMİSYONU: Hüseyin Yaman, Halit Öztürk, Mehmet Şenli, Mehmet Babaoğlu, Merve Baysal
NUMARATAJ KOMİSYONU: Hüseyin Yaman, Halit Öztürk, Mehmet Şenli, Merve Baysal, Mehmet Babaoğlu
KÜLTÜR VE TURİZM KOMİSYONU: Nazmi Zavlak, Alper Kan, Paulina Müftüoğlu, Emine Çalış, Fevzi Alaattinoğlu
TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONU: Hüseyin Yaman, Halit Öztürk, Meliha Aras Erdoğan, Mehmet Babaoğlu, Fevzi Alaattinoğlu
ESNAF VE TİCARET KOMİSYONU: Hüseyin Yaman, Fikret Arık, Ali Rıza Kayacı, Kayhan Balta, Merve Baysal
KENT ESTETİK KURULU: Nazmi Zavlak, Fikret Arık, Arif Tok, Merve Baysal, Mustafa Toksöz
KENTSEL DÖNÜŞÜM KOMİSYONU: Hüseyin Yaman, Hasan Can Kamburoğlu, Arif Tok, Melike Nazifoğlu, Mehmet Ali Tekin

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.