banner113

BAŞKAN YÜCEL: ŞU AN DURAKLAMA VAR, SEÇİM SONRASI HAREKETLENNME BAŞLAR!

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Alanya turizmindeki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

05 Mayıs 2023 Cuma 08:59

banner108
banner238

2023 sezonuna en iyi şekilde hazır olduklarını söyleyen Başkan Yücel, halen gerek depremin etkisi, gerekse de seçimin etkisinden dolayı biraz bir duraklama olduğunu ancak bu durumun kısa süre sonra yerini hareketlenmeye bırakacağını ve altın çağ 2019 yılını yakalayacağını söyledi.

Başkan Adem Murat Yücel şu açıklamalarda bulundu:

“Biz yerel yönetim olarak , kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları , Alanya’daki turizm müdavimleri ile birlikte 2023 sezonuna en iyi şekilde hazırız. Biliyorsunuz ki, deprem olmadan önceki durumlarda çok iyi bir talep vardı. Buradaki arz onu karşılayabilecek şekildeydi. Fakat bu deprem vesilesi ile biraz bir duraklama oldu. Ama şu anda diğer yıllara göre gerek İskandinav olsun, gerekse de Avrupa ve diğer ülkelerden gözle görülür bir şekilde,neredeyse % 50’lere yakın bir talep var. Tabii ki Antalya, Alanya bölgesinin neredeyse % 40’i diğer turizmin altın çağını yaşadığı 2019’da % 40 oranında Rus ve Ukrayna pazarıydı. Şu anda Rusya’daki ve Ukrayna’daki savaştan dolayı gerek oradaki vatandaşların yurt dışına çıkamamaları gerekse de onların savaş alanında olmalarından dolayı bu bölgeye gelecek olan talep ona göre endeksli. Eğer oradaki uçak krizleri ve ikili devlet ilişkileri iyi gittiği ve bu iş çözüldüğü sürece biz burada taleplerin artacağını düşünüyoruz. Büyük etkenlerden birisi de şu anda ülkemizde seçimin olacak olması. Seçimin akabinde de ben bu sene turizmin iyi bir yıl geçireceğini yani 2019  yılındaki turist sayısını, altın çağını yakalayacağına inanıyorum. İnşallah bunu zamanla göreceğiz. Aldığımız verilerde böyle. Gerek depremin etkisi gerekse de seçimin etkisinden dolayı biraz bir duraklama var. Ben iyi olacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

Öncü kitabını Başkan Yücel’e takdim etti

Öte yandan turizm yazarı Halil Öncü, ‘Eskiköy’den Kemer’e ANILAR” adını taşıyan kitabını Başkan Yücel’e takdim etti. Eski Kemer’in fotoğraflarının yer aldığı ve o 60’lı ve 70’li yıllar ile turizmin geldiği 80’li yılların dönemlerini, yaşayanların birebir anlattıkları yaşam hikayelerinden oluşan kitabın değerli olduğunu ifade eden Başkan Yücel, geçmişin yaşatılması geleceğe bırakılması adına bu çalışmanın önemli olduğuna dikkat çekerken, Alanya Belediyesi olarak Alanya’nın da geçmişinin yer aldığı, hazırladıkları kitapların basıldığını söyleyerek, Öncü’ye teşekkürlerini sundu. Başkan Yücel, hediye edilen kitabı kendi kitaplığına koyarak muhakkak en sürede okuyacağını da söyledi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.