banner113

BAŞKAN YÜCEL’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın ilk ve tek devlet destekli kentsel dönüşüm projesi Cumhuriyet Mahallesi ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

BAŞKAN YÜCEL’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ
27 Nisan 2023 Perşembe 19:15

banner108
banner238

Planların bakanlık tarafından onaylanıp askıya çıktığını açıklayan Başkan Yücel; Millet Bahçesi, Sanayi ve konut alanlarında yapılacak düzenlemelerle ilgili çeşitli müjdeler verdi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle Cumhuriyet Mahallesi 37,3 hektarlık alanda planlanan Alanya’nın ilk ve tek devlet destekli kentsel dönüşüm projesine ilişkin gelinen son aşamayı kamuoyu ile paylaştı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projenin barındırdığı yenilikler, sanayi bölgesinin geleceği ve Karayolları arazisi üzerine yapılması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili gelişmeleri aktardı.
“ASKI SÜRECİ TAMAMLANDI”
“2017 yılında yenileme amacıyla startını verdiğimiz Cumhuriyet Mahallesi’nde bugün büyük ilerleme kaydettik” diyen Başkan Yücel, “Şehrin içerisinde, Cumhuriyet Mahallesi’nde kalan sanayi, yetersiz eğitim ve sağlık alanlarından dolayı çalışmalara başlamıştık. Müracaatlarımız sayesinde bölgeyi 2017 yılında önce riskli alan ilan ettirip, 2018’de de tadilat haklarını aldık. 37.3 hektarlık alanda planlamamızı yaptık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından planımız onaylandı ve askıya çıktı” dedi.
“BU PROJE İLE ALANYA’DA ÇIĞIR AÇACAĞIZ”
Söz konusu alanda 18. Madde uygulamalarına en kısa sürede başlayacaklarını belirten Başkan Yücel, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının yılsonuna kadar başlayacağını söyledi. Başkan Yücel, “Yılsonuna kadar bir aksilik olmazsa kentsel dönüşüm çalışmalarına geçerek hak sahibi vatandaşlarımız inşaatlarına başlayabilecekler. Alanya’mıza, bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Alanya’mızın önünü açacak bir proje. Kentsel dönüşümü 6 Şubat’taki depremden dolayı da çok önemsiyoruz. Hem devletimiz, hem vatandaşlarımız hem de yerel yönetim olarak herkes kentsel dönüşümün gerekliliğini bildiği için önem veriyoruz. Tam anlamıyla bu proje sayesinde Alanya’da bir çığır açacağız” diye konuştu.
“YALNIZ ALANYA’NIN DEĞİL BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Tek amaçlarının Alanya’da yaşayan gülen insan sayısını artırmak olduğunu belirten Başkan Yücel, “İnşallah mutlu, refah seviyesi yüksek insanlar olacağız. Yalnızca Alanya’nın değil, bölgenin cazibe merkezi olacak bir planlama olacağına inanıyorum. Bizim tek bir amacımız var, kentimizde yaşayan gülen insan sayısını artırmak. Bu anlamda emeği geçen başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Partimiz Genel Merkezi ve Milletvekillerimize, meclis üyelerimize, mesai arkadaşlarımıza herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


KARAYOLLARI ‘MİLLET BAHÇESİ’ OLUYOR
Alanya’da yıllarca tartışma konusu olan Karayolları arazisine ilişkin de bir müjde paylaşan Başkan Yücel, “Ayrıca şu anda Karayolları çalışma alanı olarak kullanılan bölgenin de Millet Bahçesi olması kararı onandı. Buranın korunması anlamında büyük emekleri bulunan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na da çok çok teşekkür ediyorum. Orası da artık Millet Bahçesi olarak kesinleşti. 18. Madde planlaması bittikten sonra Alanya’nın en güzel park ve rekreasyon alanı olacağına inanıyorum. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda atılan bir adım oldu” şeklinde konuştu.
“SANAYİ SİTESİ İÇİN ÖNGÖRÜLÜ DAVRANDIK”
Şehrin ortasında kaldığı gerekçesiyle tartışma konusu haline gelen mevcut sanayi sitesi için 6 yıl önce çözüm adımı attıklarını ifade eden Başkan Yücel, “Yeni sanayi sitesi için 560 dükkanlık bir proje vardı. 100 binlik planlar onaylanıp askıya çıktı ve hiç itiraz olmadı. Şimdi hem karayollarının önünü açmak için kavşak genişletme çalışması başlattık hem de o bölgedeki sanayi sitesinin yetersiz olmasından dolayı yeni ticari alanlar yapıyoruz. 25 binlik ve 5 binlik planlarını Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sunuyoruz. Akabinde de Alanya Belediyesi olarak binlik uygulama planlarını yapıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.
“SANAYİ 2 KATINA ÇIKACAK, 50 YILLIK SORUN ÇÖZÜLECEK”
Yapılan düzenlemelerle yeni sanayi sitesini 2 kat büyüttüklerini belirten Başkan Yücel, “Şu anda bulunan 560 dükkan sayısını iki katına çıkaracak alan elde ettik. Sağlık alanları, dini alanlar, idari alanlar dışında 530 dükkanlık daha alanı plana kazandırdık. Aynı zamanda Yaylalı ile Sanayi arasındaki bu sanayi alanı kadar daha yeri leke planında sanayi alanına koyduk. Alanya’nın 50 yıl sanayi sorununu çözecek bir planlama yapıldı. 40 sene önce mevcut sanayiye uzak deniyordu, şimdi merkezde atıl kalmış durumda. Keşmekeşten dolayı insanlar gitmek istemiyor. Bu sorunu da Allah’ın izniyle çözüp, vatandaşlarımıza hem kullanışlı hem de ferah bir çalışma alanı sunacağız. Emeği geçen herkese Alanya halkı adına teşekkür ederim” diye konuştu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.