banner113

ÇAKIR: “27 MAYIS DARBESİ, CUMHURİYET TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR!”

banner106

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, 27 Mayıs 1960 darbesi ile ilgili yaptığı açıklamada “27 Mayıs 1960 darbesi, Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçmiştir” dedi. 

ÇAKIR: “27 MAYIS DARBESİ, CUMHURİYET TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR!”
27 Mayıs 2023 Cumartesi 14:30

banner108
banner238



Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesi, aziz Türk Milletimizin vicdanında derin yaralar açmıştır diyen Çakır;
“Bugün 27 Mayıs 2023.
Türkiye demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçen ve milletimizin hafızasından hiç silinmeyen ve Türkiye demokrasisi açısından son derece önemli bir günün yıl dönümü ve Türkiye bugün yine bir kader seçiminin eşiğinde.
Aziz Türk Milletimiz, 14 Mayıs 1950’de Türk Milletine ve Türkiye’ye kurulan tüm emperyalist oyunları güçlü iradesiyle nasıl bozduysa;
Necip Milletimiz, Alperenlerimiz ve Ülkücülerimiz 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde yani 73 yıl sonra emperyalist güçlerin ve işbirlikçilerin Türkiye’ye ve Türk Milletine kurdukları oyunları ve tuzakları aynı irade ve aynı kararlılıkla yine bozmuştur, topunu hezimete uğratmıştır!
Bugün 27 Mayıs 2023 yani 63 yıl önce Türk milletinin iradesine, Türkiye’nin geleceğine yapılan darbenin sene-i devriyesinde bu alçak darbeyi ve darbecileri ülkemize kurulan emperyalist tuzakları asla unutmadık, unutmayacağız.
Ülkemizde, yarın 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimleri yapılacak ve biz Büyük Türk milleti olarak, Alperenler ve ülkücüler olarak yine sorumluluk alacağız ve yine aynı irade ve aynı kararlılıkla yeniden sandık başına gideceğiz ve emperyalistlerin ve işbirlikçilerin tüm tuzaklarını, tüm oyunlarını ve tüm planlarını; güçlü irademizle yerle bir edeceğiz ve BO-ZA-CA-ĞIZ!
BÜYÜK TÜRKİYE ZAFERİ’miz mübarek olsun…
Bu vesile; demokrasi şehitlerimiz; İstiklal madalyalı Başbakan Adnan Menderes’i, Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı Rahmet, minnet ve hürmetle yad ediyoruz.
Mekanları Cennet, Makamları Alî olsun” dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.