Anayasa değişikliği referandumunda resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye´de oy kullananların yüzde ´51.4´ü evet´ dedi. Antalya´da ise tersi sonuç oluştu. Antalya´da 1 milyon 403 bin 836 oy kullanırken, yüzde 59.8 ile 829 bin 415 kişi ´hayır´, yüzde 40.2 ile 574 bin 421 kişi ´evet´ oyu kullandı. Referandum sonucuna göre Ak Parti İl Teşkilatı buruk bir sevinç yaşarken, CHP Antalya İl Örgütü´nde ise seçimin güvenirliliği konusu gündeme geldi.
´BİLLBOARD DAĞILIMI BİLE ADİL DEĞİL´
CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, Türkiye genelindeki yüzde 51´lik evet sonucuna rağmen Türkiye´de hayır çıktığına inandığını söyledi. Büyük illerde hayır oyunun daha fazla olduğunu hatırlatan Erdem, mühürsüz oy pusulalarının oylamadan çıkarılması durumunda referandum sonucunun ´hayır´a dönüşeceğini savundu. Erdem, “Hukuk nasıl işler bu ayrı bir düşünce. Özellikle Antalya´da bu işin siyasi mücadele dışında memleket meselesi olduğunu gördük. Referandum sürecinden ciddi bir çalışma yaptık. Ekonomik, siyasi koşullar tamamen eşitsizdi. Antalya´da billboard dağılımı bile 10´a yüzde 90 idi. Devletin imkanlarını kullandılar. Biz Antalya´da yüzde 60 ´hayır´ı bile başarı olarak görmüyoruz. Bu doğal sonuçtu ve referandumun memleket meselesi olduğunu göstergesidir" dedi.
´CHP BÜYÜKŞEHİR´İ KAZANIR´
Mustafa Erdem, seçimlerde birçok şaibe olduğunu iddia ederek, YSK´nın maçın ortasında bir karar değişikliği yaptığını iddia etti. Kanuna aykırı yönetmelikle yasa çıkarılamayacağını dile getiren Erdem, “Bu sonuçlar önümüzdeki yerel seçimlerde CHP´nin Büyükşehir Belediyesi´nin kazanacağının göstergesidir. Bu sonuç Türkiye için de bir umuttur. Halkın iradesini saygılıyız. Demokrasinin güzelliği bu. Antalyamız için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.