banner113

CHP'Lİ ÖZÇELİK: KILIÇDAOĞLU ALANYA'NIN İL OLMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ ANCAK ENGELLENDİ. İNŞALLAH ALANYA'YA İL YAPMAK BİZE NASİP OLACAK!

banner106

CHP Antalya Milletvekili Adayı Murat Özçelik, “Seçilememe kaygım yok. 9 vekil alacağız. Alanya’da, Gazipaşa’da ve Gündoğmuş’ta yarım bırakılan birçok projenin tamamlanması için çalışacağım.” dedi.

CHP'Lİ ÖZÇELİK: KILIÇDAOĞLU ALANYA'NIN İL OLMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ ANCAK ENGELLENDİ. İNŞALLAH ALANYA'YA İL YAPMAK BİZE NASİP OLACAK!
25 Nisan 2023 Salı 10:33

banner108
banner238

‘TÜM SEÇMENLERİN OYUNA TALİBİM’
Kendisinin Antalya’nın doğu adayı olarak Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş’a kadar temsilde bulunacağını söyleyen Özçelik şunları söyledi: “Biz aslında ülkemizin milletvekiliyiz. Daha sonra Antalya, sonra benim için çok önemli olan Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş bölgesinin milletvekili olmak, öncelikli bu bölgedeki sorunların çözülmesi noktasında, yarım kalmış yatırımların devam etmesi noktasında çalışmak istiyorum. Alanya’da 240 bin seçmen var. 40 binde Gazipaşa’da seçmen var. 2 bini aşkın da Gündoğmuş’ta seçmen var. Tüm seçmenlerimizin ve tüm Antalya’da ki seçmenlerimin oyuna talibim. Bizim samimiyetimizi iletişimimizi gördükleri zaman vatandaşlarımızda zaten teveccühlerini gösteriyorlar. Söz veriyorum ben milletvekili olduğum zaman seçmen ayrımı yapmadan herkesin işine yardımcı olacağıma yanında olacağıma söz veriyorum hiç şüpheleri olmasın” sözlerine yer verdi.”


9 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
7. sıradan aday olmasının kendisi açısından olumsuzluk teşkil etmediğini kaydeden Özçelik, "Antalya’dan 9 milletvekili çıkarabilmek için çalışma yürütüyoruz. Yaklaşık 1 yıldır 6 partinin lideri bir araya gelip tek kişinin yönetiminden rahatsız olan topluma ortak akılla yönetme vaadinde bulundular. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’da Cumhurbaşkanı adayı oldu ve 4 partinin adayları CHP çatısı altında seçime giriyor. Listede 5. Sıradaydım, bunu daha önce öğrenmiştim ama kontenjanlar gündemde yoktu ve son gece iki kontenjan gelince ben 7. sırada girmiş oldum. 7. Sıra kötü bir rakam değil çünkü iktidara talip bir CHP zaten 7-8 milletvekilini Antalya’dan çıkarmalı. Bu noktada ben inanıyorum sahadan ve çalışmalardan aldığım haberler doğrultusunda Antalya’da birinci parti olacağız. Biz en az 7, 8 hatta 9 milletvekili olacağımız.’ dedi.


‘KENDİMİZ İÇİN ÇALIŞMIYORUZ’ 
CHP Milletvekili Adayı Özçelik, ulaşılır olma sözü verdiği açıklamasına şöyle devam etti ‘Bütçenin 85 milyona veya tüm Antalya’da yaşayan vatandaşlarımıza eşit bir şekilde dağıtılması, her kesimin gelirinin yükselmesi, mevcut konumdaki iktidar süresince yaşanan sıkıntıların yaşanmayacağının garantisini veriyorum. Kamuda liyakat mutlaka olacak, ulaşılabilir olacağım. Gazipaşa ‘Murat Özçelik bizim adayımız’ diyerek birleşmiş durumda. Hiçbir parti gözetmeksizin çok ciddi mesajlar aldım. Elimden geleni yapacağıma inandıkları için birçok farklı siyasi görüşten telefonlar aldım. Listede kritik seviyede olduğumu düşünmüyorum. Her şekilde ben aynı çalışmaları yapmaya devam edecektim. Biz kendimizi milletvekili yapmak için çalışmıyoruz. Biz Genel Bakanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak için uğraşıyoruz. Çünkü bu ülkenin bir değişime ve nefes almaya ihtiyacı var” dedi.


‘TARIM VE ÜRETİMİ CANLANDIRACAĞIZ’
Vatandaşlar ile temaslarında daha çok ekonominin konuşulduğunu kaydeden Özçelik, şöyle konuştu: “Pazara gittik oradaki fiyatları gördük. Bir soğanın 7 TL, Patates’in 5 TL olduğunu gördük. Hayat pahalılığının ciddi anlamda arttığını, alım gücünün çok azaldığını, insanların serzenişlerini gördük.  Pazarda en düşük peynirin kilosu 220 TL. Geleceğimizin nesillerimizin beslenmesi lazım. Büyükşehir yasası hem üretimi hem de hayvancılığı düşürdü. Köy kavramının ortadan kalkması tarımı olumsuz etkiledi. Toplum üretim ekonomisinden tüketim ekonomisine dönüştü. AK Parti iktidarı ithalatı ciddi anlamda arttırdı. Üretim ciddi anlamda düştü, betonlaşma arttı, şehirleşme arttı, üretim azaldı, tüketim arttı. Bu girdap bizi dışa bağımlı yaptı. AK Parti’nin etrafında bir rant grubu var ithalatı yandaşlara verince ithalat artınca bu rant oluştu ve etrafında ithalat yapan iş adamları para kazanmaya başladı. İthalat arttı ülkemiz fakirleşti. İşte bizlerde bunlara karşı üretimi arttıracağız, köy okullarını yeniden açacağız. Köylere göçü yeniden arttıracağız. Her köye ziraat mühendisi tekniker istihdam edilecek. Üretimi ve tarımı tekrar canlandıracağız” dedi.


KONUT SATIŞI YASAKLANMAYACAK 
Yabancıya mülk satışının yasaklanıp yasaklanmayacağı sorusuna Özçelik, “Yerli vatandaş konuta ulaşamaz oldu. Bu yasaklama kesin olarak uygulanacak diye bir şey yok. Bu sıkıntıyı biz Durmuş Özgen ile bir dosya halinde Genel Başkanımıza sunduk. Genel Başkanımız ‘Yeni bir hazırlık yapalım. Sizde gerekenleri yapın, altyapıyı oluşturalım yeni dönemde bir düzenleme yapalım’ dedi. Yani bir yasaklama söz konusu değil, düzenleme olacak” dedi.
‘MÜLTECİLER DAVUL VE ZURNA İLE GÖNDERİLECEK’
Mülteci politikası ve savaşın yarattığı göç nedeniyle ortaya çıkan sorunlara da dikkat çeken Özçelik, “Kamuda çalışan vatandaşlarımız zor durumda. Sosyal konut projeleri TOKİ öncülüğünde yapılacak. Kamu bankalarında da vatandaşlarımız krediye ulaşamıyor. Bunu çözeceğiz. Emlak sektöründeki vatandaşlarımıza söz veriyoruz ‘bölgede yabancıya yasak olmayacak. Düzenleme yapılacak, bunu garantisini ben kendim olarak veriyorum.’ Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, artan Ortadoğu göçüne karşı ayrıştırılmadan düzenlemeden söz etti. Genel başkanımızın mülteciler ile ilgili bir projesi var Afganları aynı şekilde İran sınırından iade edeceğini, Suriyelileri ise ülkelerine davul ve zurna ile göndereceklerini ifade etti. Rus ve Ukraynalı vatandaşlarda savaştan kaçarak geldiler ülkemize sığındılar, sadece Alanya-Antalya değil Mersin'in de birçok ilçesinde yerleşimler mevcut. Oralarda da konut fiyatları artmış durumda yeni düzenleme ile birlikte bu sorunları ortadan kaldıracağız.” şeklinde konuştu.


‘2023 KURTULUŞ OLACAK’
Özçelik, “1923’te  Gazi Mustafa Kemal Türkiye’yi düşmanlardan kurtardı ve cumhuriyeti ilan etti. Ciddi anlamda demokrasi özgürlük ve kadın hakları noktasında atılım gerçekleştirdi. 100 yıl sonra 2023’te tekrar Cumhuriyetin ikinci yüzyılında demokrasinin ve özgürlüklerin yeniden taçlandığı, kadın haklarının özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması ile alınması noktasında bir kurtuluş mücadelesi olacak. 2023 yılında bu özgürlüklerin tekrar canlandırılması, hayata geçmesi, birçok proje ile kurtuluş savaşında verilen mücadelenin 2023 seçimlerinde verilmesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu seçimin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
 ‘İL KANUN TEKLİFİMİZ ENGELLENDİ’ 
Alanya’nın il olması için 2015 yılından beri mücadele verdiğini söyleyen Özçelik ‘Gündoğmuş, Alanya Gazipaşa bu üç ilçenin 120 muhtarı ile Ankara’ya ziyarete gittik. Genel Başkanımızın makamına girdik, İl Başkanımız Cavit Arı da gelmişti. O tarihte Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu Alanya’nın il olması için kanun teklifi verdi ama iktidar tarafından engellendi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Alanya’nın il olması var.  21 yılda Alanyalı bir bakana rağmen bunun yapılamaması da oldukça ilginç.” dedi. (Alanya Postası)

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.