banner113

CHP'NİN TURİZMCİ ADAYI ÇORABATIR:BU BAYRAĞI ALANYA TURİZMİN MİMARLARINDAN HALA OĞLUM ABİM RAHMETLİ MEHMET BALTA VE ŞÜKRÜ KAPTANOĞLU AMCAMDAN ALDIM.ALANYA'NIN BENDE AYRI BİR YERİ VAR!

banner106

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aday listesinin ilk sırasında bulunan TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, seçim çalışmaları kapsamında Alanya İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

CHP'NİN TURİZMCİ ADAYI ÇORABATIR:BU BAYRAĞI ALANYA TURİZMİN  MİMARLARINDAN HALA OĞLUM ABİM RAHMETLİ MEHMET BALTA VE ŞÜKRÜ KAPTANOĞLU AMCAMDAN ALDIM.ALANYA'NIN BENDE AYRI BİR YERİ VAR!
11 Nisan 2023 Salı 21:12

banner108
banner238

“ŞU ANDAKİ SİYASET DİLİNE UZAĞIM”
Partilileri selamlayarak konuşmasına başlayan ve önemli bir seçim sürecine girildiğini belirten turizmci Çorabatır, “Ben turizmi, barışı ve dostluğu, kardeşliği temsil eden bir sektör temsilcisiyim. Bundan dolayı şu anki yaşadığımız dönemdeki siyaset dilinden çok uzak bir insanım. Zaten yapım müsait değil” dedi. Çorabatır, Sabah gazetesinin köşe yazarlarından Yavuz Donat’ın kendisi hakkında kaleme aldığı “Fanatik, militan, kavgacı bir kişilik değildir. Uzlaşmacıdır, çözüm odaklıdır ve Türkiye'de turizmi en iyi bilenlerden biridir. Turizme, Antalya'ya katkısı olacağı kesin” ifadelerini aktararak mutluluğunu belirtti. 
“ALANYA’NIN AYRI BİR YERİ VAR”
Alanyalı rahmetli Şükrü Kaptanoğlu’nun yol arkadaşı Mehmet Balta’nın halasının oğlu olduğunu ve onun sayesinde turizme başladığını belirten Çorabatır, “Nur içinde yatsınlar, rahmetle anıyorum. Bu bayrağı Mehmet Balta’dan, Şükrü amcadan almıştım. Onların iş ahlakı, disiplini ile Müfit abi, Mustafa abi, Faik Kaptanoğlu ile birlikte Küçük Kaptan Otel’de çok kaldım. Ankara Etap Altınel’in ardından 30 yıldan fazladır Manavgat’tayım” dedi. Mesleğe başlamasında etken olan Alanya’nın kendinde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan Çorabatır, turizm sektöründeki kariyeri ve faaliyetlerini aktardı. 
“2011 YILINDA DA ADAY ADAYIYDIM”
1996 yılından CHP Manavgat İlçe Teşkilatı’ndan kaydının bulunduğunu ve 1999’da da meclis üyesi adayı olduğunu belirten Çorabatır, 2011 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı başvurusu yaptığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun turizm kenti Antalya’ya teveccühü ile kendisine birinci sıraya verdiğini belirten Çorabatır, teşekkürlerini sundu. 
“ADAYLIĞIM TURİZM CAMİASINDA POZİTİF ETKİ YARATTI” 
Çorabatır, “Aday olmam Türk turizm camiasında çok pozitif etki yarattı. Bütün arkadaşlarımızdan, ilçelerimizden çok güzel mesajlar alıyorum. 15 Mayıs sabahı Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu göreve gelince, biz de milletvekilliğini hak ettiğimiz takdirde bütün hizmetlerimize devam edeceğiz. Turizm Türkiye'nin en önemli ve çok stratejik bir sektörü. 15 Mayıs sabahı böyle güzel bir Türkiye'ye kalktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte nakit ve döviz girdisi olarak ilk avantajı sağlayacak sektör turizm sektörü” dedi. 
“BEN TURİZM İÇİN ADAY OLDUM”
Herkesten destek isteyen Çorabatır, “Ben bildiğim konuları anlatmaya çalışırım. Turizm benim en iyi bildiğim işlerden bir tanesi. Bu görevi Gazi Meclis'te yerine getirmek için elimden geleni yapacağım. Öncelikle ülkemin turizm kaynakları ve gelirlerini artırmak için, bütün sektörümün sorunlarını meclis çatısı altında dile getirmek için aday oldum. Bölgemizin sıkıntılarıyla ilgili taşın altına elimi sokacağım. Sayın Genel Başkanımızın bizi onurlandırdığı bu göreve layık olmak için inşallah kendisini de Cumhurbaşkanı seçtirerek iyi bir kadroyla da orada hizmet vermek için emirlerinizdeyim” diye konuştu. 
“HAZİRAN’DA  ALANYA HAREKETLENECEK”
Çorabatır, konuşmasında 2023 turizm sezonu da değerlendirerek “Hani ‘Baharlar gelecek’ sözü var ya 15 Mayıs sabahı biz bu baharları, bu mutluluğu; Haziran ayından itibaren de iç piyasada hareketlenme olduğunu özellikle Alanya bölgesinde hissedeceğiz” dedi. Çorabatır, Alanya Gazipaşa Havalimanı’nın önemli bir marka olduğunu da belirterek apron genişlemesinin gerekliliğini ifade etti. D-400 Karayolunun trafiği kaldıramadığını belirten Çorabatır, çok büyük avantaj sağlayacak raylı sistemin kendi iktidarları döneminde yapılması için çalışacaklarını söyledi. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.