ANTALYA KEPEZ BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU ANTALYA KEPEZ BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Turizm sektörüne ayrılan bütçenin yetersiz olduğuna değinen Çorabatır, “Öncelikle döviz girdisi, cari açığa katkısı ve dünya ile en rahat bir şekilde rekabet edebildiğimiz ve ülkemiz için de stratejik öneme sahip bir sektör olan turizm sektörüne ayrılan bütçenin, sektörün yerine getirmesi beklenen icraatlara göre yeterli olmadığını söylemek istiyorum” dedi.

MESLEK YASASI TBMM’YE GELMELİ
“Sektörün içinden gelen biri olarak çağrıda bulunmak istiyorum” diyen Sururi Çorabatır, “Turizm, artık herkesin kendi normlarına göre yorumlayabildiği bir sektör olmaktan çıktı. Turizm, 120 milyar dolar yatırım, 55 Milyon Dolar gelir ve 1,5 Milyon çalışan emekçisi ile siyaset üstü tutulması gereken bir sektör. Böyle bir sektörün kendisine ait bir yasasının olmaması son derece vahim bir durum. Bunu bir an önce TBMM gündemine almalıyız” şeklinde konuştu.

TURİZMCİLERİ ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ
Turizm sektörünün maliyet artışları ve maliyet enflasyonu gibi konularla karşı karşıya olduğunu ifade eden Çorabatır, “KDV oranlarındaki artış, konaklama vergisi ve sektörün önemli girdilerinden biri olan içecekler üzerindeki ek vergiler de sektöre yük olarak turizmcileri zor duruma düşürmekte. Stratejik önemi herkesçe kabul edilen turizm sektörünün, diğer sektörlerle karşılaştırıldığında bu kadar yükün altına girmesi, bu yüklerin turizmcilerin üstüne yüklenmesi düşündürücü” dedi.

ZEYTİN AĞACI KIYIMI
Konuşmasında Akbelen’e de değinen Çorabatır, sözlerini şöyle noktaladı: “Ülkemizdeki geleneksel zeytin yetiştiriciliğinin UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne eklendiğini açıklayan Sayın Bakanımıza şunu sormak istiyorum: Akbelen başta olmak üzere ülkemizdeki çeşitli bölgelerde taş ocağı, maden yatağı ve teknik santraller gibi nedenlerle bunca zeytin ağacı kıyımı yapılması, bu habere gölge düşürmüyor mu?”