İYİ Parti Alanya Belediyesi grup sözcüsü Sönmez: Siyaset Değil İş Zamanı. İYİ Parti Alanya Belediyesi grup sözcüsü Sönmez: Siyaset Değil İş Zamanı.


DEM Partisi eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaptığı konuşmada, isim vermeden Böcek’i eleştirmiş, kongre için salon tahsis etmediğini söylemişti.

Milliyet Gazetesi’nden Mehtap Gökdemir’in haberine göre, DEM heyeti, dünkü görüşmede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutumundan dolayı “Kırgın” olduklarını iletti. Ancak, görüşmede “Antalya’da Böcek’i aday göstermeyin” şeklinde bir talepleri olmadı.

Bu arada, Avrasya Araştırma Şirketi’nin kurucusu Kemal Özkiraz ise Tele-1’e yaptığı açıklamada, DEM’in salon tepkisinin birikmiş bir tepkisi olduğunu ileri sürdü. Özkiraz, HDP eski Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün Altın Portakal Film Festivali dahil, büyükşehirin hiçbir etkinliğinde protokolde yer verilmediğini, Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını basan kitapevinin Antalya Kitap Fuarı’ndan çıkarıldığını iddia etti.

'MEZAR YERİ DE VERMEDİ'

Gazete Duvar’dan Ceren Deniz ise DEM Parti ile Muhittin Böcek arasındaki gerginliğin, Böcek’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ilk günlerde başladığını ileri sürdü.

Deniz’in haberi şöyle:

“Seçilmesine destek olan tüm siyasi partilerin il başkanlıklarına teşekkür ziyaretinde bulunan Böcek, HDP Antalya İl Başkanlığı’na gitmedi. Daha sonra HDP Antalya İl Yönetimi’nin CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile görüşme adımlarının reddedilmesi ve salon tahsisi gibi taleplerinin geri çevrilmesi üzerine büyüyen kriz, dönemin HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün randevu talebinin de reddedilmesiyle iyiden iyiye kendini gösterdi. Partinin öne çıkan isimlerinin de konuyu sosyal medyada gündeme getirmeleriyle birlikte, yaşanan kriz ulusal bir hal aldı. DEM Partili Sırrı Sakık da önceki gün ‘Yengemi Antalya’da defnetmek istediğimizde Muhittin Böcek mezar yeri bile vermemişti’ diyerek ‘Oy moy yok’ çıkışını yapmıştı. “

DEM DEĞİL ANKET

Bu arada, Gün Haber'in görüştüğü genel merkez yetkilileri, Böcek'in son açıklanan listede adının olmamasının DEM'in açıklamaları ile ilgisi olmadığını, yeni bir anket daha yapıldığını ve bu anket sonucuna göre Muhittin Böcek ile Ümit Uysal arasında bir tercih yapılacağını söylediler. 
 

Editör: Haber Merkezi