Demirci’nin en çarpıcı yorumu ise otogar projesi ile ilgili oldu.Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Menderes Türel’in açıkladığı projelerin, Muhittin Böcek’in seçimi kazanması sonrası durduğu yönündeki eleştirilere yanıt Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci’den geldi. Demirci ilk olarak Alanya için aciliyeti olan hiçbir projenin durdurulmadığını ifade etti. 
“ÖNCE YOLU YAPSINLAR”
Menderes Türel’in projeleri arasında yer alan Yeni Otogar Projesi ile ilgili görüşlerini aktaran Demirci, çarpıcı bir yorumda bulunarak, “Otogar projesi zaten Menderes Türel’in taahhüt ettiği bir projeydi. Tahsisi büyükşehire yapılmış bir arsa var evet. Bizim böyle bir vaadimiz olmadı. Zaten daha çevre yolu yapılmadı. Yolu olmayan yere otogar yapmanın anlamı yok. Önce devlet yolu bir yapsın da. Ondan sonra otogar projelendirilir. Bizim yapacağız bir otogar taahhüdümüz yok. Otogarın yapılması güzel olur mu olur. Ama daha öncelikli sorunlarımız var. Yol bittikten sonra otogar da görüşülür zaten.” Şeklinde konuştu. 
OTOGAR YERİNE 2 KREŞ YAPILABİLİR
Alanya’nın ihtiyaçlarından birinin kreş olduğuna vurgu yapan Demirci, “Otogar projesinin aciliyeti yok. Mevcut hali ile eksileri olsa da iş görüyor. Yeterli. Bunun yerine örneğin 2 kreş yapabiliriz. İhtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılayayım bari.” Diye konuştu. 
HAL YAPILACAK 
Türkler’de inşaatına başlanan yeni Toptancı Hali ile ilgili de son durumu aktaran Erkan Demirci, Hal yapımı devam edecek. Konaklı ve Payallar halleri Türkler’e gidecek ancak, diğer haller Merkez Toptancı Hali ve Demirtaş Toptancı Hali’nin gidip gitmeyeceği esnafın fikirleri ve yapılacak istişareler sonrasında netleşecek.” İfadelerini kullandı. 
HAL İNŞAATINI TÜREL DURDURDU
Türkler’deki Toptancı Hali inşaatını Menderes Türel’in durdurduğunu söyleyen Demirci, “Hal yatırımını Menderes Türel’in kendi durdurdu. Kaç yıldır Hal’de zaten çivi çakılmıyordu. Muhittin Böcek geldi de Hal yatırımını durdurmadı. Menderes Türel’in kendi durdurdu.” 
ALANYASPOR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN
Açıklamalarına hiçbir yatırımı durdurmadıklarını ifade ederek devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Alanyaspor Tesisleri için seçime 1 ay kala temel atılmış. Durdurdular diyorsun. 2 kamyon çalıştırmakla yatırım olmaz ki. 1 Sene önce temeli atar inşaata başlarsın da bize durdurdu dersin. Seçim öncesi göstermelik temel atıyorsun yatırım yaptım diyorsun. Ama biz bu yatırımı uygun planlama dahilinde gerçekleştirilecek. Durma söz konusu değil. Alanyaspor herkesin ortak değeridir. Kimse Alanyaspor üzerinden siyaset yapmasın. Alanyaspor’a yapılacak her yatırım Alanya’ya demektir ve siyaset üstüdür. Biz Alanyaspor’u siyasete alet etmeyeceğiz. Tesislerin yatırımı kesinlikle durmamıştır. Planlama çalışmaları tamamlandıktan sonra yatırım devam edecek. Daha fazla konuşup, Alanyaspor üzerinden polemik yapılmasını doğru bulmuyorum.” Dedi. 
“DEVLET YATIRIMLARI BİLE DURMUŞ DURUMDA”
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya için önem arz eden hiçbir projeyi rafa kaldırmadığının tekrar altını çizen Demirci, “ Bizi projeleri durdurdu diye eleştiriyorlar da, Yeni Çevre Yolu 2018’de bitecekti. Yeniköy Barajı 5 yıldır bitecek. Doğalgaz 5 yıldır gelecek. Sulama kanalları bitirilmedi. Devlet, parasızlıktan kendi projelerini durdurmuş zaten. Antalya Büyükşehir Belediyesi de bırakılan borç yükü yüzünden projeleri durdurmuyor, sadece aciiyete ve kamunun ihtiyacına göre sıralıyor.” Dedi. (Burak Gül Kaynak: 'Önce yolu yapın'