banner113

FLAŞ HABER. TACİZ EDİLEN KADININ DEĞİL, ŞEFİK BAHÇE OLDUĞUNU BELGELERİYLE YAYINLIYORUZ. BAHÇE SESSİZLİĞİNİ GAZETECİ HÜSEYİN KALAYCI'YA BOZDU. İŞTE HABERİN DETAYLARI.

banner106

Bir süredir Alanya kamuoyunu meşgul eden İyi Parti İlçe Başkanı Şefik Bahçe'nin taciz olayının perde arkasındaki tüm bilgi ve belgelere gazeteci Hüseyin Kalaycı ulaştı. Gazeteci Kalaycı, burada taciz edilen kadın değil, İlçe Başkanı Şefik Bahçe olduğunu belgeleriyle kamuoyuna paylaştı.

FLAŞ HABER. TACİZ EDİLEN KADININ DEĞİL, ŞEFİK BAHÇE OLDUĞUNU BELGELERİYLE YAYINLIYORUZ. BAHÇE SESSİZLİĞİNİ GAZETECİ HÜSEYİN KALAYCI'YA BOZDU. İŞTE HABERİN DETAYLARI.
18 Nisan 2023 Salı 14:35

banner108
banner238


Ayşe Selcan Şen adlı iddiasında Şefik Bahçe'nin kendisine tacizde bulunduğunu sosyal medya hesabından yazarak kamuoyu ile paylaşmıştı. Manşet Alanya'nın gündeme getirdiği bu haber üzerine İYİ Parti İlçe Başkanı Şefik Bahçe sessizliğini belgelerle bozdu. 

Ayşe Selcan Şen, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığına ve Alanya Asayiş Büro Amirliğine verdiği ifadesinde "Ben 10 yıldır Bipolar hastasıyım. Şefik Bahçe isimli şahsı ne zaman şikayet ettiğimi hatırmıyorum" diyor. 

Kadın 03.04 2023 tarihinde bu ifadeyi verdikten sonra yani 15 Nisanda sosyal medyadan açıklama yaparak ,Şefik Bahçeyi karalıyor..

ALANYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI VERDİĞİ İFADE

ALANYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI EK BİLİRKİŞİ RAPORUNDA, HER HANGİ BİR SES VE VİDEO KAYDI OLMADIĞI TESPİT EDİLMİŞ

ESAS TACİZE UĞRAYAN İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ŞEFİK BAHÇE'NİN OLDUĞU KADININ YAZDIĞI BU GÖRÜŞME KAYITLARI İLE ORTAYA ÇIKIYOR

KOVUŞTURMAYA YER OLMADAĞI YANİ TAKİPSİZLİK KARARI ALANYA MAHKEMELERİNCE VERİLDİ

KADIN ŞİKAYETİNİ GERİ ALIYOR

ŞEFİK BAHÇE KADIN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe kadın hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Bahçe'nin açıklaması şu şekilde.

Bilindiği üzere ülkemiz bir seçim sürecine girmiştir. Bu süreçte partimize üye olan ve milletvekili adayı olmak isteyen üyelerimiz, aday adayı başvurusunda bulunmuşlardır. Şüpheli de  aday adayı başvurusunda bulunmak üzere 09.03.2023 tarihinde Ankara’ya giderek üyelik başvurusunda bulunmuş, üyelik onay sürecinde  tarafımdan yardım istemiştir. Ben de üyelik işlemini partimize ait BULUT sistemi üzerinden onayladım. Aynı günün ertesi günü de şüpheli adaya aday başvurusunda bulunmuştur.

Bu süreçte tüm aday adayları temayül yoklaması için çalışmalara başladı. Bizim aday adaylarımıza her hangi ekstra bir  öncelik tanımamız söz konusu değildir. Şüpheli şüpheli 127 oy alarak Alanya’daki 7 aday adayı içerisinden 6. Sırada   yer almıştır. Antalya genelinde ise 72 aday adayı arasında son sıralarda  yer almıştır. Partimizin sadece 17 aday gösterme hakkı vardır. Şüpheli ise içinde bulunduğu bu yenilgiyi bir türlü kabul edememiştir. 01.04.2023 tarihinde temayül yoklamasından bir gün önce tarafımı ziyaret edip, sosyal medya hesaplarında tarafıma övgüler yağdıran şüpheli, temayül yoklamasında başarısız olunca tarafımı karalamaya başlamıştır. 
2-) Nitekim 07.04.2023 den beri gerek sosyal medya hesaplarından gerek, yayın ve basın organlarına bilgi atarak, saldırısının dozunu arttırmıştır. Öncelikle belirtmeliyim ki, aynı zamanda avukat olan ve avukatım Av Özlem Yılmaz Saruhan’ın eşi ve çalışanı olan şüpheli, avukat olarak çalışırken edinmiş olduğu mahkeme ve savcılık dosya bilgilerini aleni bir şekilde tüm mecralardan paylaşmıştır. Hem avukat olarak sır saklama yükümlülüğünü ihlal edip, avukatlık kanunu kapsamında suç işlemiştir. Ayrıca , bir avukat olarak  görevi ve güveni kötüye kullanmıştır. 
Bunun yanı sıra , şüpheli  kişisel verilerimi hem avukatlık meslek kurallarına aykırı , hem de KVK ya aykırı bir şekilde kullanarak  hem avukatlık kanunu, hem TCK hem de KVK anlamında suç işlemiştir. Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Verme Veya Ele Geçirme Suçu. Türk Ceza Kanunu'nun 136. maddesi uyarınca, kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.  Şüphelinin öncelikle bu yönden cezalandırılması gerekmektedir. 

Ayrıca; TCK madde 134’de düzenlenen bu suça göre,  
(1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır.
(2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayınlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.    
3-) İddiaların içeriğine bakıldığında tarafıma ait Alanya Cumhuriyet Başşavcığı’nın  2021/21872 SRŞ ve Alanya 13 Asliye Ceza Mahkemesinin 2022/127 E sayılı dosyalarını ileri sürerek, haysiyetimi onurumu rencide edici iddialarda bulunmuştur. Bunu basın ve sosyal medya aracılığı ile yaymıştır. 

Ayrıca, iddia içerikleri tamamen asılsız olup, tarafımı  rencide etmeye yöneliktir. Tarafımı sanki tacizci imiş gibi lanse ettiği Alanya Cumhuriyet Başşavcılığının 2021/21872 SRŞ nolu dosyası incelendiğinde, şikayetçi şahsın tarafıma duygusal olarak  takıntılı olduğu, tarafıma sarkıntılık ettiği, karşılık bulamayınca da 2010 yılında olduğunu iddia ettiği bir  olaydan dolayı 2021 yılında şikayetçi olduğu, sonrasında da kendiliğinden şikayetten vazgeçtiği görülecektir.(Ek Şikayetten Vazgeçme dilekçesi) Dosyanın hala kapanmama sebebi ise, dosyanın savcısının vefat edip, dosyanın sürekli el değiştirmesidir. Yoksa ortada ciddi bir iddia olsa , mahkemesi çoktan açılmış olurdu. Şüpheli avukatlık kimliğini de kullanarak, işyerinden aldığı gizli bilgileri tarafımı rencide etmek, hakaret etmek için kullanmıştır. 

Alanya 13 Asliye Ceza Mahkemesinin 2022/127 E sayılı dosyasına gelince, söz konusu dosya işyerimde bir dönem beraber çalıştığım meslektaşım ile ilgilidir. İlgili kişi mükelleflerimden haksız kazanç elde etmeye kalktığı için, aramızda husumet doğmuş ve o gerginlik ile kendisine attığım mesaj hakaret olarak değerlendirilmiştir. 

Şüpheli bir avukat olarak, her kesin bir iftiraya maruz kalabileceğini, dosya içeriğini bildiği halde, kötü niyetli olarak tarafıma  iftira atıp, hakaret edip, hem avukatlık meslek kurallarına aykırı , hem de KVK ya  hem TCK ya aykırı  bir şekilde suç işlemiştir.

Ayrıca, şüpheli 05321792176 nolu telefonu aracılığı ile parti yetkililerimize ve üyelerimiz mesaj atıp arayarak tarafıma karalamaya, hakaret etmeye çalışmıştır. 

4- Ayrıca ,sürekli olarak yaptığı paylaşımlarla sürekli tarafımı rencide etmektedir. Bu nedenle internet üzerinden yayımlanan haber, video, fotoğraf, yorum vb. içerikler  kişilik haklarıma, özel hayatın gizliliğine, siyasi kimliğime   zarar vermektedir. Bu nedenle öncelikle hukuka aykırı içeriğin bulunduğu internet siteleri, sosyal medya hesapları ve haber sitelerine erişimin engellenmesini talep ediyorum 

Ayrıca, şüphelinin delil yok etme ihtimaline binaen sosyal medya hesapları ve paylaşımlarının ivedi olarak kayıt altına alınmasını talep ediyorum. 

5- 07.04.2023 tarihi itibari ile gerek sosyal medya üzerinden gerek basın yoluyla  tarafıma yönelik, Hakaret, İftira, Kişilerin Özel Hayatının Gizliliğini İhlal ve Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanuna ,Avukatlık Kanununa Muhalefet ,Görevi-güveni  kötüye kullanma suçunu işleyen , iftira ve asılsız iddialarını  sürekli şifaen yaymaya çalışan şüphelinin cezalandırılması için hakkında kamu davası açılmasını talep ediyorum. 

SONUÇ    :Yukarıda açıkladığımız sebepler ve takdiri sebeplerle,  tarafımı hedef alarak, asılsız  iftiralar ve iddialar yönelterek hakaretlerde bulunan kişisel verilerimi hem avukatlık meslek kurallarına aykırı , hem de KVK ya khem de TCK ya  aykırı bir şekilde kullanarak suş işleyen ,özel hayatımın gizliliğini ihlal eden  şüpheli Baran Saruhan  hakkında soruşturma yapılarak şüpheli hakkında Hakaret, İftira, Kişilerin Özel Hayatının Gizliliğini İhlal ve Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanuna , Avukatlık Kanununa Muhalefet , Görevi-güveni  kötüye kullanma suçundan ve diğer suçlardan kamu davası açılmasına karar verilmesini,  
Ayrıca, şüphelinin delil yok etme ihtimaline binaen sosyal medya hesapları ve paylaşımlarının ivedi olarak kayıt altına alınmasına karar verilmesini ve gereğini saygıyla arz ve talep ederim 10.04.2023 

Gazeteci Hüseyin Kalaycı ise, kadının ruh hastası olduğunu belirterek, Bahçe ile ilgili yapılan karalamaların artık çürüdüğünü ifade etti. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.