banner113

GAZETECİ HÜSEYİN KALAYCI: ALANYA İTHAL ADAY GÖRMEK İSTEMİYOR! YOK BABADAN ALANYALIYMIŞ, YOK ENİŞTEYMİŞ. FALAN FİLAN! İS-TE-Mİ-YO-RUZ!

banner106

Alanya, 14 Mayıs'ta yerli adaydan yana. Şehrin sorunlarına uzak olan ithal adayların Alanya'ya fayda sağlamayacağı görüşü hakim.

GAZETECİ HÜSEYİN KALAYCI: ALANYA İTHAL ADAY GÖRMEK İSTEMİYOR! YOK BABADAN ALANYALIYMIŞ, YOK ENİŞTEYMİŞ. FALAN FİLAN! İS-TE-Mİ-YO-RUZ!
16 Mart 2023 Perşembe 10:23

banner108
banner238


Genel seçim öncesinde "İthal aday" tartışmaları alevlendi. Liderlerin ülke genelinde isim yapmış kişileri liste başı yapma eğilimi, başta partilerinin il ve ilçe teşkilatları başta olmak üzere seçim bölgelerinde yoğun tepki alıyor. Vatandaşlar, yaptıkları açıklamalarda partiye uzun yıllar hizmet etmiş deneyimli isimlerden daha fazla istifade edilmesi görüşündeler.


Alanya'da siyasetçilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri de "İthal aday istemiyoruz" diyor. Gazeteci Hüseyin Kalaycı "Siyasi partilerin teşkilatları ve örgütleri "İthal" sözcüğünden "Partili olmayanlar"ı anlıyor. Oysa bana göre ithal aday, Alanya'yı tanımayan, kentin sosyal, siyasal ve iş hayatını yaşamamış kişidir. Yaptığımız araştırmalar Alanya'nın kamu yatırımlarından gereken payı alamadığı için geri kaldığını orta koyuyor. Milletvekilleri yerel siyaset yapmıyor, yerel bir sorumluluk hissetmiyor. Alanya'da siyaset yapanlar kentin sorunlarıyla ilgilenmeli, Alanyalıya hesap verme zorunluluğu hissetmeli. Her zaman diyorum ya, bizi bilmeyen, bize yabancı, sözde doğup büyüdüğü topraklara yabancı ithal aday adayı istemiyor kimse. Ben de istemiyorum.
İstediğim adayın bu şehirde evi olacak, aile mezarlığı olacak. Bu şehrin sokaklarını, mahallelerini, köylerini bilecek...
Bu şehrin ruhunu, kokusunu,  dokusunu bilen, kentin ekonomisini, sosyal yapısını ezberlemiş, özümsemiş. Sorunlarına vakıf… 
Yok Alanyanın eniştesiymiş, yok efendim baba Alanyalıymışmışşş. Geçin bunları... İS-TE-Mİ-YO-RUZ... Nokta....


 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.