İYİ PARTİDE DERVİŞOĞLU DÖNEMİ İYİ PARTİDE DERVİŞOĞLU DÖNEMİ


Turizmin olmazsa olmazlarından konaklama tesislerinin kalitesi gelir seviyesine göre tatilci girişinde yol gösterici olmakta. Akdeniz çanağında özellikle turistik tesislerin, havalimanı ve denize yakın olması o tesis ve kenti yüksek gelir grubu tatilcinin tercih etmesinde en önemli etken olarak görülmekte. Gazipaşa’da bu konuda tıpkı Side ve Lara bölgesi gibi oldukça şanslı bir lokasyona sahip. Yüksek gelir gurubundan müşteri çekecek cazibeye sahip olan ilçede turistik tesisi alanı olarak ayrılan bölgeye planlanan oteller bazı lobi gruplarının kamuoyuna pazarladığı gibi 10 katlı değil aksine 4 kat + çatı kat şeklinde inşa edilecek. 200 milyon Euro yatırım maliyeti bulunan tesis spor ve sağlık turizmine de önem verecek.
‘YATIRIM OLMAMASI İÇİN LOBİ YAPILIYOR’
‘Çatı ile birlikte göreceği 5 kat olacak tesis şehrin yapılaşmasına aykırılık teşkil etmeyecek şekilde projelendirilmekte’ diyen iş insanı Adil Üstündağ’ın sahibi olduğu The Green Park Oteller Grubu’nun Gazipaşa CEO’su Hasan Özgenç, “Tesisimizi hedef göstererek yapılan haberler tamamen algı oluşturmak amacıyla gerçeği yansıtmayan hayali söylemler” dedi. Gazipaşa Selinus Sahiline 10 katlı dev otel yapılacağının iddia edilmesine tepki gösteren Özgenç, “Söz konusu haberler ve dedikodu ile Gazipaşa’nın kaderiyle oynamaya çalışılmakta. Sahildeki imar durumuyla ilgili iddialar gerçek dışı. “Geçmişte Gazipaşa Havalimanı ile ilgili Antalya lobisi vardı. Şimdi ise ilk 5 yıldızlı otel projesini yapmayı planladığımız bu süreçle ilgili bir lobi oluşturulmak isteniyor. Daha önce de gerçek dışı haberlerle insanların kafasını karıştırmaya çalıştılar. Gerçek olan şu; Gazipaşa Belediyesi imar müdürlüğünden aldığımız imar durum belgesinde orada sadece 4+çatı kat yapılabiliyor. Bunun dışında herhangi bir imar uygulaması mümkün değil. Web sitesinde bulunan projeler mimarların örnek taslak çalışması imar durumuna göre hazırlanan gerçek projemiz ÇED raporunun ardından tanıtılacak.” diyerek iddialara sert tepki gösterdi.

‘AYKIRI YAPILAŞMA SÖZ KONUSU OLAMAZ’

Belediye dışında ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yapılaşmada gerekli sınırlamayı koyduğuna dikkat çeken Özgenç, “Bunun dışına çıkılması mümkün değil. Hal böyle iken, Gazipaşa’ya yapılacak turizm tesis alanında otellerin yapılmasında hiçbir sakınca görülmediği ortada. Şuan önümüzdeki süreç ÇED raporuna uygunluk alınması, bu mevcut imar durumuna göre otel planının oturtulması ve ruhsat aşamasına geçilmesidir. Önümüzde herhangi bir engel yoktur. Süreç devam ediyor. Amacımız Gazipaşa’ya kaliteli sağlık ve spor turizmini getirmektir” şeklinde konuştu.
Selinus Sahilinde inşa edilmek istenen 5 yıldızlı otel projesi 871 yatak kapasitesi olarak planlanmakta. Havalimanına 5 dakika mesafede olan tesis Türkiye’nin en büyük havuzunu 11 bin metrekare, 3 bin metrekare SPA ve bin 500 metrekare sağlık turizm alanını hayata geçirmeyi planlıyor. Tesis spor turizmince kentin daha iyi pay almasının önünü açacak 10 futbol sahası, 5 bin kişilik konferans salonları da proje kapsamında inşa ederek 1500 kişiye iş imkanı sunacak.