banner113

GELECEK PARTİSİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI YILDIZ SERDAROĞLU: YARINLARIMIZA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ

banner106

Manşet Alanya Gazetesinin bu haftaki konuğu Gelecek Partisi Antalya Milletvekili aday adayı Yıldız Serdaroğlu.

GELECEK PARTİSİ ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI YILDIZ SERDAROĞLU: YARINLARIMIZA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ
21 Mart 2023 Salı 09:16

banner108
banner238

Hüseyin Kalaycı: Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz? Kendinizi ve siyasi yaşamınızı anlatırmısınız? Yıldız Serdaroğlu kimdir?

Yıldız Serdaroğlu: İstanbul doğumluyum. 1988'de Alanyalı ile evlenerek Alanya'ya yerleşen Sivas Doğanşar kökenli lise mezunuyum. Şu anda TUA teknichal Üniversitede Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler okuyorum. 3 çocuk annesi olup 1.si öğretmeni diğeri gazetecilik mezunu diğeri ise İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi.

1991 yılında Alanya Doğru Yol Partisine üye oldum. Akabinde Doğru Yol Partisi Alanya İlçe Kadın Kolları basından sorumlu başkan yardımcılığı görevini yaptım.

1999 yılında DYP Alanya Belediye başkan adayı Bilal Korkmaz'ın kontenjan meclis üyesi adayı oldum.

2002- 2006 yılları Cikcilli Beldesi Doğru Yol Partisi kadın kolları başkanlığı,

2007 Doğru Yol Partisi Alanya ilçe kadın kolları başkanlığı,

2007 Demokrat Parti Mehmet Ağar dönemi milletvekili adayı,

2019-2023 Gelecek Partisi ilçe teşkilatı kurucu başkan yardımcısı siyasi İşler başkanlığı görevini yürüttüm.

Hüseyin Kalaycı: Sizce Alanya'nın sorunları nelerdir?

Yıldız Serdaroğlu: Alanya'da İşletmesi olan konaklama sektörü deri Tekstil Cafe kuyum işletmeciliği yapmış eski bir turizmciyim.

Alanya'nın sorunları ile ilgili 2019'dan başlayan Gelecek Partisi çalışmalarından beri yaptığımız saha çalışmada birçok konularda çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalar içerisinde ilk başta Turizm, Tarım, eğitim ve gençlik ile Alanya'nın şu anda en büyük sorunlarından biri trafik ve park sorunudur.

Hüseyin Kalaycı: Nasıl bir Alanya hayaliniz var?

Yıldız Serdaroğlu: Elbette projelerimiz var fakat bunu Parti olarak ortak bir açıklama ile de yapabiliriz. Açıklayabileceğim sadece kendi kişisel gözlemlerimle turizme görsellik açısından Alanya Kleopatra plajı'ndan Damlataş Mağarası'nın olduğu kısımdan Kızıl kule iskele tarafına doğru cam platformdan, Deniz ortasında kalan mağaraya bir iniş yapıp, turizmi gelir sağlayacak güvenli bir şekilde projelendirilip bir geçiş yolu yapmayı çok isterdim.

Hüseyin Kalaycı: Sizce Alanya il olmalı mı?

Yıldız Serdaroğlu: Alanya il olmalı mı sorusu senelerdir Alanya'nın her seçim zamanı gündeme olmuştur. Alanya il olmalı mıdır sorusuna şöyle cevap vermek isterim. Biz Alanya'da neye göre gelişmek ilerlemek ve gelir elde etmek istiyoruz. Ona karar vermek gerektiğini düşünürüm.

1- Turizm ilçesi mi 2- tarım ilçesi mi 3- Sanayi ilçesi mi yoksa üniversitelerin olduğu bir ilçe mi. Önce buna karar vermek gerekiyor. Biz turizmi seçersek eğer Turizm sektöründe birçok iş insanının ilk olmasını istemediğini gördük. Çünkü biz neye göre turist çekeceğiz. Alanya'nın eski doğal güzelliği bahçeleri sakin caddeleri ve tarihi güzelliği ile turistlerin ettiği bir ilçeydi. Yani önce hangi yönde Alanya'yı ön plana çıkaracağız ona bakmak gerekir ve ona göre de karar vermek gerekir.

Hüseyin Kalaycı: Eğitim konusunda düşünceleriniz?

Yıldız Serdaroğlu: Ayrıca Alanya'da eğitim konusunda ilerleme kaydetmek için gençliğin sesine kolay vermek gerekir. Alanya'daki gençlik üzerine bir araştırma yaptım. Alanya Belediyesi'ne gittim. Alanya gençlik merkezine Alanya ALKÜ Üniversitesi'ne gittim. Üniversitede dahil olmak üzere orada Hatta Sibel Dal hoca ile görüştüm. Tarihte Alanya gençlik üzerine hiçbir yazı ve makale araştırma bulamadım.

Hüseyin Kalaycı: Turizm ve tarım konusunda düşünceleriniz?

Yıldız Serdaroğlu: Alanya'da turizmden sonra en çok önem vermemiz gereken konu. Egitim ve gençliktir. Alanya'daki yaşayan gençlik eğitim durumu nedir sosyok Psikolojik durumu nedir, gelir düzeyi nedir, Alanya ekonomisine katkısı nedir bunlar çok iyi araştırılmalıdır ve gençleri hayata hazırlamak, Alanya turizmine tarımına ya da sanayisine yetişmiş ve eğitilmiş olarak bölgede varlığını büyüklerinin desteği ile temsil etmek zorundadır. Gençliği çok önem vermek gerekir. Çünkü Alanya'nın temel taşları geleceği onlardır.

Hüseyin Kalaycı: Göç alan bir ilçeyiz neler söylemek istersiniz?

Yıldız Serdaroğlu: Alanya sınır komşularındaki savaşlardan dolayı en çok göç aldığı dönemi yaşamaktadır. Bu dönemde yerleşim sorunu kira artışını getirmiştir. Yaşama tercihi trafik sorununu getirmiştir, bu konuda ne yapmalıyız, yerleşen yabancılara lakosyon olarak değerlendirip bölgelere ikametgahı eşit şekilde bölmeliyiz. Bu ayrıca ilçenin demokratik yapısın içinde çok önemlidir, emlakçılar üzerinde bir alan çalışması gerek.

Burcunuz : Terazi

Tuttuğunuz takım:  Alanyaspor+Fenerbahçe

En sevdiğiniz renk: Turkuaz

Ne tür müzik dinlersiniz: Slow

İzlemekten keyif aldığın TV programları neler: Tarihin arka sokakları

Hayatta en çok kıymet verdiğin insanlar? Elbette çocuklarım

Hayvan besliyor musunuz? Kedimiz var evde. Daha önce işyerimizin bahçesinde deve kuşunda tutun, tavus kuşuna dahi bir çok hayvan besledik.

Birazda siyasetin dışına çıkalım, özel soralım.

—Sayın Serdaroğlu size tek kelimelik soru soracağım, bu kelimeler size ne ifade ediyor?

Milletvekilliği= Hizmet

Siyaset= Aracı

Seçmen= Olmazsa olmazımız

Vefa= Her zaman olması gereken

Güven= Herkeste yok

Doğruluk= İdaelimiz doğruluk olmalı

İyilik= Yola çıkışımız olmalı

Yalan= Şuanda çok var

İnanç= Her insanda olması gereken

Para= araç

Mutluluk= Akıllı insanlarda var

Sevgi= Vicdanı olan insanlar sevebiliyor

Savaş= Hiç olmasını istemediğimiz bir durum

Barış= Kaybettiklerimizin arkasında tek istediğimiz durum

Ümitsizlik= Yok asla düşmedim

Kaybetmek= Çok büyük uğraşılardan sonra kabullenirim

Kazanmak= Çok çalışırım

Hizmet= Herkese eşit ulaşmalı

banner109
banner110
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.