banner113

GELECEK PARTİSİ LİDERİ DAVUTOĞLU: ALANYA CEZALANDIRILDI!

banner106

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Antalya'nın kıyısı kadar Karadeniz'e 5-6 İl var. Alanya'nın İl olma kapasitesi var. Millet İktidarın döneminde Alanya-Mersin yolunu ve Kuş yuvası yolunu da bitireceğiz" dedi.

GELECEK PARTİSİ LİDERİ DAVUTOĞLU: ALANYA CEZALANDIRILDI!
28 Nisan 2023 Cuma 09:31

banner108
banner238


Alanya'nın gündem programı olan Gaye Coşkun ile Haberin Manşeti Programı'na Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuk oldu. 14 Mayıs seçimlerine günler kala seçim süreci ve vaatleri hakkında samimi açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Alanya'nın yarım kalan Kuş Yuvası Projesine değinerek, "Konya ile Alanya'yı benim projem diye cezalandırdılar. Bu bölge ihmal edildi" dedi.

'SİYASİ  PARTİLERİN DOĞASI UCUBE SİSTEMLE BOZULDU'

Seçime sayılır günler kala çalışmalar hakkında konuşan Davutoğlu, "Alışılagelmiş seçimlerden daha sakin geçmesi söz konusu. Bunun iki nedeni bir tanesi deprem felaketinden sonra açıkçası hiçbirimizin içinde coşkuyla ve şenlik gibi bir şey yapmak gelmiyor. Büyük acılar yaşadı milletimiz. 6 lider olarak konuştuğumuzda acaba nasıl yapsak programları diye düşündük. Hala acılar yüreklerde taze. Bizde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte bayramın ilk günü Nurdağı ilçesindeydik. Böyle acılar varken insanın coşkulu şeyler yapacak psikolojisi olmuyor. İkinci nedeni ise Ramazan etkiledi, Ramazanın manevi bir havası var. Gerçi sağ olsun iktidar başta Erdoğan olmak üzere bu manevi  havaya çok rivayet etmeyip çok ağır bir dille ithamlarda bulundular ama nihayetinde  onunda bir etkisi var. Bir diğer etkiside siyasi partilerin doğal yapısı bu ucube sistemle çok bozuldu. İttifak içinde çok netleşmemiş ilişkiler. Millet İttifakında bu çok daha net. Karşılıklı anlaşma şeklinde bir mutabakat ile ilerliyoruz. Cumhur İttifakı'nda ise yeni unsurlar kazandı. Mesela Demokratik Sol Parti'sinin Hüdapar ile ne ortaklığı var? Hüdapar'ın  MHP ie ne ortaklığı var Yeniden Refah'ın ne ortaklığı o seçmeni motive edecek şey birazda kendi partisinin durumuydu ve bu biraz sarsıldı. Millet İttifakı'nda şöyle bir durum var bir değişim heyecanı bizde tempoyu daha yüksek tutuyor. bir taraf devlet imkanları ile kalabalıklar topluyor diğer taraf  çok doğal haliyle halkı cezbediyor. bu anlamda biz daha planlı yürütüyoruz"dedi.

'ASAYİŞİN BU KADAR BOZUK OLDUĞU BİR DÖNEM OLMADI'

Mülteciler  ile ilgili yapılan planlamanın geçmiş dönemde faaliyete geçirilmediğini belirten Davutoğlu, "Mülteci meselesi insani bir konudur. Sahip çıkmamız gereken yerde Türkiye Cumhuriyeti sahip çıktı. Daha önce Bosna savaşına gelenlere sahip çıktığı gibi bu doğal. Ama ben Başbakanlık görevini bırakalı 7 yıl oldu. 7 yılda mülteci sorunu istisnai bir sorun Halep 2016 Kasım'da düştükten sonra sayı arttı. Mülteciler sadece Suriyeli değil, ayrıca 250 bin dolara vatandaşlık verdiğinizde işte bu mafyatik yaoılar hepsi gelip Türkiye'yi bir güvenli alan olarak çevirdi. 250 bin dolara vatandaşlık veren bir anlayış olabilir mi? Avrupa'da da olur ciddi bir rakam yatıran 5 yıl denem süresi ile bir müddet sonra sosyal olarak topluma karışmasının ardından bu hak verilir belirli bir ikamet süresinden sonra ama 250 bin dolara vatandaşlık verijnce başka ülkelerde suça bulaşmış olanlar Örneğin Amerika basınında yer aldı orada suça bulaşanlar Türkiye'ye gelip 250 bin dolara gelip kara para aklayıcıları Sezgin Baran Korkmaz gibi veya Amerika ile ilişkili olanlar gelip bir mülk alıyorlar ve bir anda kendilerini korunaklı bir alan yönlendiriyorlar. Türkiye'de şuanda Rus mafyası,Sırp mafyası Avusturalya mafyası Latin Amerika mafyası Türkiye sınırları içinde birbirleri ile hesaplaşıyorlar.  Asayişin bu kadar bozulduğu hiçbir dönem olmamıştır.  Terörle mücadele bağlamında da aynı şekilde en can alıcı kısımları benim dönemimdebenim döneminde verildi. Bütün şehirlerimiz ilçelerimiz mahallelerimiz köylerimiz terörden temizlenmişti 2016 yılında. Dağlarda verilen terörle mücadele takdire şayandır ama terör sadece tek boyutlu değil. Bir uyuşturucu bir mafya terörü vardır ve tedbir alınmıyor"dedi.

'PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN ÖCALAN'I TRT'YE ÇIKARANDIR'

Davutoğlu PKK ile işbirliği iddialarına karşı iftira sözleri ile devam ederek, "Diyanet işleri başkanlığını kapatacaklar sözü ne kadar yalansa Millet İttifakı'nın PKK ile ilişkili olduğu iddiasıda yalan ve iftiradır. PKK ile Kırmızı Bültenli Osman Öcalan aranırken onu TRT'ye kim çıkardıysa onlar PKK ile ilişkilidir. İmralı'dan mektup getiripde seçimi kazanmak için kim okutmuşsa onlar PKK ile ilişkilidir.Bugn kandilde hala bu türk görüşmeler yapıldığına dair bilgiler dolaşıyor. bugün PKK dönüp bu iktidara destek veriyorum dese bu dedikleri tüm sözleri unuturlar. PKK İmralı Kandil ya da Edirne. Bunlar elde edilmeyince bu müzakereler neticesiz kalınca  bu sefer millet ittifakına suçlamaya yöneliyorlar. HDP ile ilişkiler gündeme gelince ise HDP ile ilişkiler siyasi parti olarak mecliste AK Parti'nşnde ilişkisi var,başörtü yasası ile ilgili gidip konuşmadılar mı? Bu konuşam normaldir diyen Bahçeli değil miydi? MHP. Ne hakla HDP ile bir partinin iddiası varsa itham ediyorlar. 6 lı masanın 6 üyesi biliyor 7. bir üyesi yok. Kendi vizyonları bitince insanların içindeki terör korkusunu ayağa kaldırarak iktidarı sürdürmeye çalışıyorlar. Çok açık ifade edeyim terör karşıtı Türkiye'de en kararlı Başbakan benim ve bunu herkes biliyor. Ben bu mücadeleyi yürütürken her haftasonunu rajat döşeğinde yatıyordu Erdoğan ve Bahçeli, süleyman soylu'nun zaten bir alakası yoktu ô işlerle. Onlar rahat döşeklerinde yatarken Erdoğan benim Aleyhime imzalar toplarken Bahçeli anayasal bir zorunluluk olan hükümete bile bakanlık vermezken ben her haftasonunu kimi zaman yüksekovada kimi zaman ceylanpınarda kimi zaman Muş'ta kimi zaman van'da haftasonlarımız hep oralardaki askerlerimizle ve oradaki kürt vatandaşlarımızla geçirdim. Kimse bizi PKK konusunda şahsi anlamda da diyorum asla ilişkilendiremez. Cumhur ittifakı kendi günahlarını üstünü örtmek için bunları kullanıyor. Önce Erdoğan söylesin kim izin verdi Osman Öcalan'a TRT ekranlarına kim çıkardı? Niçin çıkardılar? bu soru sorulacak Onlar bizim hakkımızda haksız propaganda yapıyorlar ama 15 Mayıs'tan sonra soruşturma dosyasını açacağız bilinmiş olsun" dedi.

İDDİALARA YANIT VERDİ

Sarıveliler Belediye Başkanı Halil Kulak'ın Başkanlıktan istifası üzerine milletvekili olmak için listede yer almamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Davutoğlu, "Halil Bey benim çok sevdiğim yiğit bir arkadaşımızdır. Mevlüt Demir İl Başkanımız o da adaydı Süleyman Soylu ’nun baskılarına rağmen bizim yanımızda olan kıymetli bir emniyet müdürümüzdür.  Raziye Hanım var o da bizim kurucularımızdan daha parti kurulmadan bizim yanımzıdaydı. Mürsel Bey var o da hemşehrimiz Konya kökenli ama Antalya’da bulunan TRT’de uzun yıllar çalışmış bir arkadaşımız ve çok sayıda iyi arkadaşımız, nitelikli arkadaşımız vardı. Eğer bu seçim bizim tek başımıza girmiş olduğumuz bir seçim olsaydı bu arkadaşlar farklı yerlerde mutlaka aday olurlardı. Ancak bu seçim karşılıklı mülakatla listelerin oluştuğu bir seçim. Dolayısıyla il bazlı devam eden meclisteki ihtiyaçlara bakarak ve bölgesel dağılım anlamında söylüyorum Antalya’da iki kontenjanımız olsaydı  bu arkadaşlardan herhangi biri girerdi. Sarıveliler dediğim gibi benim hiçbir zaman ihmal etmeyeceğim bir yer bizim kurulduğumuz anda tek Belediye Başkanımız Sarıvelilerdeydi Halil Beydi. Dolayısıyla Halil Beyi ben başka yerlerde kullanacağım. Bizim Parti olarak yaptığımız planlamada inşallah farklı yerlerde kullanmayı düşünüyoruz. Ancak listede Serap Yazıcı gibi Türkiye’nin değil Dünya’nın saygı duyduğu bir Anayasa Hukukçusu’nu Antalya Milletvekili yapıyoruz. Gerçekten Serap Hoca insan hakları savunucusu ve benim siyasete kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğum bir arkadaşımdır. Dolayısıyla Antalya'nın adını Ankara’da da uluslararası alanda da en iyi temsil edecek kişi. Bizim Antalya kadromuzda Alanya kadromuz da çok iyidir. Halil Beyi de inşallah en iyi yerde değerlendireceğiz” dedi.

'BÜYÜKŞEHİR YASASI YENİDEN ELE ALINMALI'

Alanya'nın il olma potansiyeline ilişkin konuşan Davutoğlu, "Projelerden biri Konya- Kapadokya- Antalya hızlı tren projesi. Üç turizm bölgesini birbirine bağlayan önemli bir proje. Alanya’nın il olması için her türlü potansiyeli var. Alanya’nın il olması Antalya’yı rahatlatır. Ancak bunun bütün ele alınarak yapılması lazım. Büyükşehir yasasının yeniden ele alınması lazım.  Yeniden değerlendirmeye ihtiyaç var” dedi.

'BURALARA YETERLİ İMKAN SUNULMADI'

Davutoğlu, “Kuş yuvası çocukken bana Kaf dağı gibi gelirdi. Ben geçtim Kuş Yuvasından gerçekten cesaret gerektiren bir yerdi. Türkiye için stratejik bir yol. Turizm açısından çok önemli bir yol. Toroslardan Akdeniz’e inen her yol beni heyecanlandırır. Oraya viyadük yaptık diye eleştiriler geliyor. Her sene geldiğimde tek tek tünellere baktım kapalı. Konya’yı ve Alanya’yı benim sebebimle cezalandırdılar. Benim projem diye. Bu bölgeyi ihmal ettiler. Şu ana yatırımlar yapılsaydı yol biterdi ve kendi masrafını karşılardı. Buralara yeterli imkanlar sunulmadı. Birileri bundan rahatsız oldu benden sonra devam etmedi. Bu halkın ilgiye ihtiyacı var. Ben bu dağlarda büyüdüm bu yörüklerin nasıl ihmal edildiğini biliyorum. 7 yıldır yarım kalmış bir yol. İmkanlar az ama iktidara geldiğimiz zaman bu projeyi takip edeceğim Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak. Halkın içinden çıkmış insanlar niye halka yabancılaştı” ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR SAYISAL OLARAK BAKTI'

Atama bekleyen binlerce Paramedik mezunlarının atama beklemesini değerlendiren Davutoğlu, "Sadece paramedikler de yaşanan bir orun değil. İhtiyaçtan fazla meslek erbabı olduğunda bu sorun çıkıyor. Hukuk fakülteleri artıyor işsiz avukatlarda artıyor. Önemli olan ne kadar fakülte açıldığı değil ne kadar mezun atandığı. Bu sıkıntı bütün meslek gruplarında var. İktidar hep olaya sayısal olarak baktı” dedi.

'HALAM İKNA OLDU'

Son zamanlarda gündemde olan halasına ilişkin ikna çabalarının olumlu sonuçlandığını belirten Davutoğlu, "Benim halam annem yerindedir. Onlar için benim gözümün bakmam yeter. Benim kastettiğim şuydu yaşlı neslin gördükleri var ve bunlardan vazgeçmeleri zor olduğu için öyle bir şey söylemiştim bu normal genç nesil için bu durum aynı değil. Benim kastettiğim buydu. Biz neredeysek onlar ordadır. Ben yetmişin üstündekiler zorlanır ama ikna edilir dedim ikna da oldular “ dedi. 

'MİLLET İTTİFAKI SANDIKLARI KORUYACAK'

Davutoğlu, “Seçim güvenliği konusunda kaygılarımız var. 46 seçimlerinden beri bu sorunun sorulması bir güvensizliğin olduğunu gösteriyor. İlk defa bir seçimle ilgili halk kaygılı halk kaygılıya bir sorun var demektir. Çünkü YSK’nın sistemin değiştirdiler. Bizim görevimiz sizin kaygılarınızı arttırmak değil kaygılarınız gidermek. Halk merak etmesin Millet İttifakı sandıkları koruyacak. İşleyen iyi bir seçim güvenliği komisyonumuz var” şeklinde konuştu.

'SGK'DA DÜZENLEME ŞART'

Bağ-kurlu vatandaşların mağduriyetine ilişkin yöneltilen soruya yanıt veren Davutoğlu, "Bağ-kurlular sigorta sistemi içinde en fazla mağdur olan kesim. Sigorta sisteminin gözden geçirilmesi gerekiyor ve burada da Bağ-kurlu vatandaşların bütün bu mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler şart. Esnafımız çok sıkıntı çekiyor emekliliğinde de sıkıntı çekiyor prim öderken de sıkıntı çekiyor bütün bu yeniden yapılandırmada da sıkıntılar mevcut bunların İnşallah hepsine tek tek bakacağız" ifadelerine yer verdi. 


'BİZE GÜVENSİNLER'

Seçmenlere seslenen Davutoğlu, "14 Mayıs'ın ülkemize milletimize Antalya ve Alanyamıza hayırlı olmasını diliyorum ve 14 Mayıs'ı kaygı ile bekleyen vatandaşlarımıza sesleniyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güzel bir sözü vardır; 'Eğer memleket dardaysa gidin Toros dağlarındaki yörük obalarına bakın. Eğer o Toros dağlarında yörük obalarında duman tütüyorsa memleket emniyettedir" Merak etmesinler Ankara'da onların her zaman desteklediği ve beklediği yörük bir başbakan var, memleket emniyettedir. Ben Ankara'da o görevi yürütülürken inşallah Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak sırtımı Torosların yiğit yörük türkmen obalarına verdim. Bize güvensinler, bizde onlara güveniyoruz"dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.