İyi Parti liderinin sürpriz bir şekilde 6 li masadan kalkmasıyla partiden istifalar başladı. İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkan Danışmanı Bülent Gürsoy partisinden istifa ettiğini açıkladı. Gürsoy un yeğeni olan Alanya teşkilatı üyesi Gümrah Gürsoy da partisinden istifa ettiğini açıkladı 

Bende en sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. İyi Parti Alanya İlçe Teşkilatındaki üyeliğimden istifa ediyorum. 
Partinin teşkilatlanmasındaki genel merkezden en alt kademeye kadar etkili olan istikrarsızlık, adamcılık ve beceriksizlik rahatsızlıklar uzun bir süredir devam ettiğini bir çok arkadaşımızla birlikte yaşadık.  Malesef demokratik bir şekilde siyaset yapma, fikrini belirtme hatta teşkilatlanmada seçim yapma imkanı bile yok olmaya başlamıştı. Son derece yeteneksiz ve sadece şov yapma becerileri olan arkadaşlar kendilerine inanaları, güvenenleri, destek verenleri hiç sayarak, bencilce başkancılık oynuyordu. 

Bunların hepsini görüp yaşamamıza rağmen millet ittifakına ufacık bir zarar gelmemesi adına istifa etmedim. Fakat görüyoruz ki ufacık bir çöp batmasından bizler sakınırken, başımızdakiler pervasız bir şekilde birbirlerine aleni basın önünde restler çekiyorlar. 
İçimdeki umudu kaybetmek istemiyorum fakat bu partinin bir parçası olmayı da kendime uygun görmüyorum. 

İyi Parti vesilesi ile çok çok değerli dostlar kazandım. Tüm dostlarıma selam olsun, yolları açık olsun

Saygı ve Sevgilerimle
Gümrah Gürsoy