İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe hakkında ortaya atılan iddiaya göre kendisinin ‘cinsel taciz, hakaret, tehdit ve görevi kötüye kullanmak’ suçlarından yargılandığı ortaya çıktı. 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için İYİ Parti’den Antalya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapan fakat aday listesinde kendisine yer bulamayan Avukat Baran Saruhan’ın iddiasına göre, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2021/21872 tarihli ve numaralı dosyasında adı geçen A.S.Ş. isimli kadına karşı ‘cinsel taciz’ suçundan ve bunun yanında N.M. isimli kadına karşı ise hakaret, ‘tehdit ve hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak’ suçundan Alanya 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2022/127 tarih ve numaralı esas dosyası ile yargılanıyor.
ŞEFİK BAHÇE’NİN DOSYASI KABARIK
2021 yılından itibaren cinsel taciz dosyasıyla, 2022 yılı itibariyle de tehdit, hakaret, hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçundan Alanya 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasının devam ettiği iddia edilen Bahçe’nin tüm partililer tarafından görevinden istifa etmesi yönünde çağrıda bulunulduğunu öne sürüldü.
“İYİ PARTİ AİLESİNE YAKIŞMAYAN İLÇE BAŞKANI”
İki ay önce göreve gelen İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Bahçe’nin taciz ve şiddet suçlarından yargılandığını belgeleriyle birlikte paylaşan Avukat Baran Saruhan, yaptığı yazılı açıklamada “Alanya, bir kadına cinsel tacizden, başka bir kadına hakaret, tehdit ve hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçlarından yargılaması devam eden İlçe Başkanı’nı istemiyor. İYİ Parti ailesine yakışmayan bir ilçe başkanı. Toplum içinde kadına saygısı olmayan bu arkadaşı Alanya İlçe Başkanı olma vasfını taşımadığı için onurlu duruş sergileme imkanı olursa istifa etmeye davet ediyorum” dedi.
“PARTİ ZARAR GÖRMESİN DİYE SABRETTİM”
Bahçe’nin kendisine karşı yaptıklarından bahseden Saruhan, “Koray Aydın beye rozet taktırdım diye tepki gösteren İlçe Başkanı Şefik Bahçe ‘Meralin üstünü çizdiği Koray’a rozet taktırdın’ deme cüretinde bulundu. Rozet takıldıktan sonra partiyi ziyaret etmek istediğim zaman 4 defa randevumu iptal etti, randevu süreci ile ilgili yazışma kayıtlarda mevcuttur. Ama Partiye uğramayan Milletvekili adayı Avukat Baran Saruhan diye insanlara lanse etmeden de geri durmadı” ifadelerini kullandı.
Tüm bu süreçlerde partinin zarar görmemesi için sustuğunu belirten Saruhan, “Temayül günü gecenin bir saatine kadar tavsiye niteliğinde liste yapıp, sabah gelen üyelere o liste üzerinden oy kullandırırken Alanya adaylarının tamamını yazmış, fakat benim adımı yazma gereği duymamıştır. Düzeltmesi için rica ettiğimde bu saatten sonra bir şey yapamam dedi. Alper Arıkan başkana rica etmem üzerine düzeltildi. Oy kullanımı sırasında İlçe Başkan Yardımcısının birkaç adayın üzerini çizerek üyelere oy kullandırması cabası. Ben tüm bu süreçte, kol kırılır yen içinde kalır diyerek susarak sabrettim.” diye bildirdi.
“BEL ALTI SİYASET YAPANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Bahçe’nin kendisini karalamak için iddialarda bulunduğunu belirten Saruhan, “Alanya İYİ Parti İlçe Başkanı Şefik Bahçe, genel merkeze gelerek utanmadan benim 20’li yaşlarda yapmış olduğum ticaretimi dershane batırdı, dolandırıcı, ailesiyle boşanıyor diyerek ahlaksızca bel altı konuşmalar yapmıştır. Şahsımı karalamak için utanmadan yıllar önceki ticaret hayatımı gündeme getiren, aile meselelerime girecek cüreti kendisinde görerek, bel altı siyaseti meşrulaştırmaya çalışan Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe’nin İYİ Parti ailesine nasıl zarar verdiğini tüm kamuoyuna ve basına saygılarımla duyuruyorum. Ama ilk gün dediğim gibi bel altı siyaset yapanlara müsaade etmeyeceğiz, kırmızı çizgimizi kimsenin geçmesine izin vermeyeceğiz” diye ekledi.
Alanya’da bu iddiaların ardından partililer olaya tepki göstererek Başkan Bahçe’yi istifaya davet etti.