banner113

İYİ PARTİ HİLMİ ER: ŞAHİN YÖNETİMİ ALANYAMIZIN KABUĞUNU KIRACAK

banner106

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, yayınladığı yazılı basın bildirisinde Mehmet Şahin'in ALTSO Başkanlığı dönemindeki hizmetlerini tek tek sayarak "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Sayın Şahin yönetiminde Alanyamız kabuğunu kıracak" dedi

İYİ PARTİ HİLMİ ER: ŞAHİN YÖNETİMİ ALANYAMIZIN KABUĞUNU KIRACAK
22 Ocak 2024 Pazartesi 09:10

banner108
banner238

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin'in ALTSO Başkanlığı dönemindeki hizmetlerini tek tek sayarak, "İşte bu yüzden halkımızın tercihi Mehmet Şahin" dedi.
İşte Er'in yazılı basın açıklaması:
"Kıymetli vatandaşlarımız,
İYİ Parti'mizin Alanya Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Şahin, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilen grup toplantımızda kürsüye davet edilirken 'Önceki dönem Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı ve iş insanı' olarak lanse edildi.
Programı takip ederken Alanya’mızın en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Sayın Mehmet Şahin dönemini irdeleme ihtiyacı hissettik.
2013 haziran ayında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Alanya’ya hizmet yolunda yola çıkan Sayın Şahin, misyonunu koordinasyonlu, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde Alanya’ya hizmet etmek için belirlemiş, kendisince görev süresini hiçbir zorunluluk olmamasına rağmen 2 dönem ile sınırlandırmıştı. Söz verdiği gibi de üçüncü dönem için aday olmadı.
Sayın Şahin, üçüncü dönem için tekrar aday olsaydı, muhtemelen karşısına aday da çıkmayacaktı. Çıksa bile tekrar oda başkanı olarak seçilmesi başarılarından dolayı kaçınılmaz görünüyordu. Çünkü alışılmışın dışında bir Alanya Ticaret ve Sanayi Odası yöneticiliği gerçekleştirdi.
ALTSO’ya tekrar aday olması yönünde toplumdan aldığı yoğun baskılara ilk ALTSO Başkanlığı görevine seçildiği zaman verdiği iki dönem sözünü hatırlatarak, 'Bizim amacımız Alanya’yı ele geçirmek değil, Alanya’mıza hizmet etmek' sözleri ile cevapladı.
Peki Sayın Şahin, iki dönem ALTSO Başkanlığı döneminde neler yaptı?
2013 yılı seçim kampanyası sürecinde söz verdiği birçok projeyi altı ay gibi kısa bir süre içinde hayata geçirerek sadece ALTSO üyelerinin gözünde değil, toplumun gönlünde de taht kurmuştu. Üstelik görevi yeni yönetime devrederken borç değil, 7 milyon Türk Lirası üzerinde nakit para ve 10 milyon Türk Lirası üzerinde alacak bırakmıştı.

ŞAHİN NE DEDİ? NELER YAPTI?
- "Alanya’nın Ankara’daki evi, arkadaşı, yoldaşı, şoförü, yardımcısı, ofisi olacağız" dedi. Ankara İrtibat Ofisi’ni açtı.

- "Sadece iyi günde değil, kötü günde de Alanya’nın yanında olacağız" dedi. Görevi olmamasına rağmen yönetimi ile birlikte kendi bütçelerinden aldıkları cenaze aracını ALTSO’ya bağışladı ve yüzlerce vatandaşın kötü günlerinde de yanlarında oldu.


- "Her şeyden önce eğitim" dedi. ALTSO Akademi'yi kurdu, 50 bine yakın sertifika verdi. Alanya’nın üniversitelerine maddi manevi her türlü desteği verdi. Rekor bir sürede ALTSO Turizm Meslek Yüksek Okulu’nu bitirerek üniversitenin hizmetine sundu.

- Konaklı Kongre Merkezi’ni bitkisel hayattan çıkartarak Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin kullanımına sunarak, Konaklı Mahallesi’nin kalkınmasına da katkıda bulundu.

- Üye ayrımı yapmadan düzenlediği eğitimlerin yanında 10 binden fazla vatandaşımızın Liman Başkanlığımız koordinatörlüğünde amatör denizci ehliyeti almasına öncülük etti.

- 70 kilometrelik sahil bandına sahip, 400 bine yakın nüfuslu Alanya’da 1 kilometrekarelik alana sıkışmış 5 adet notere itiraz etti ve "En zor gerçekleştirdiğimiz projelerimizden" diye bahsettiği 6’ncı ve 7’nci noterlerimizin, doğu ve batı mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasına öncülük etti.


- Yayla sakinlerinin yıllardır süren çilesine son vererek, doğu ve batı mahallelerimizin yaylalarında tam teşekküllü, kırmızı şeritli acil yardım ambulanslarını yöre halkının kullanımına sunarak birçok hayatın kurtulmasına vesile oldu.

- Sanata ve sanatçıya verdiği önemi her fırsatta dile getirmekle kalmadı, amatör ruhla profesyonel çalışmalara imza atan ALTSO Tiyatro Kulübü’nü kurdu.


- Doğalgaz’ın fitilini ateşleyerek tarihe geçti. Dile kolay, 93 bin imzayı toplayarak klasörler halinde dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanına teslim etti.


- Hal Projesi'nde kendisinden talep edileni yapmak için gövdesini taşın altına koydu. Sektörde faaliyet gösteren hal esnafı ile sayısız toplantı gerçekleştirerek bizzat talep ettikleri mimari projeyi yaparak büyükşehir belediyesine teslim etti.

- "Alanya’nın değerlerine sahip çıkıyoruz" dedi. Bence bir kez daha tarihe geçerek Alanya Yeni Dünyası, Alanya Avokadosu ve Alanya Muzu’nun coğrafi işaret tescillerini aldı.


- Alanya’nın tanıtımı konusunda da seyirci kalmadı, yine yapılmayanı yaptı ve SİAL Gıda Fuarı, Moskova MITT ve ITB Berlin gibi dünyanın en önemli turizm fuarlarında stantlar açarak Alanya tanıtımına büyük katkıda bulundu.

- Sadece açtığı ALTSO Vize Ofisi ile vize işlemleri konusunda hizmet vermedi, ilklere imza atmaya devam ederek 26 adet KOSGEB Destekli İş Gezisi düzenledi.


- Göç İdaresi'nin Alanya’ya kazandırılması, Alanya Akdağ Kayak Merkezi’nde kritik eşiğin aşılması, Güzelbağ Sanayi Sitesi konusunda başardıkları ve buradan saymakla bitiremeyeceğimiz örnek olacak bir çok çalışma...

- Özellikle Alanya’yı ilgilendiren tüm sosyal projelere sonuna kadar maddi manevi destek vermesi ve herkesin, birçok kurumun bile kepenklerini kapattığı pandemi döneminde sahadan hiç uzaklaşmayarak bütün sorunların üzerine gitmesi, yapmış olduğu sosyal faaliyetler, Alanya Belediye Başkanlığı'nı kazanması durumunda sosyal belediyeciliğe yeni bir boyut kazandıracağının ispatı niteliğinde.


- Pandemi demişken gerek sosyal, gerekse ekonomik açıdan büyük bir çöküntünün yaşandığı pandemi döneminde ekonomisi turizm üzerine kurulmuş Alanya’nın geleceğe daha umutlu bakması için 'Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent' sloganıyla dönemin Dışişleri Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanının katılımıyla düzenlediği organizasyon ile tüm dünyaya mesaj verdi.

- Bütün bu çalışmaların bir çoğunu ilk 6 ay içinde gerçekleştirmesinin yanında görevi teslim aldığı zamanki mevcut oda aidatlarına da uzun bir süre zam yapmadan gerçekleştirmesi hala hafızalarımızda.


İŞTE BU YÜZDEN MEHMET ŞAHİN
Bilen biliyor. Sayın Şahin’in ALTSO döneminde hayata geçirdiği birçok projeyi buradan yazmaya kalksak sayfalar dolusu bir yazı serisi çıkar.
Buraya kadar Sayın Şahin’in Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki görev süresi boyunca yaptığı çalışmalara hiç kimsenin olumsuz bir söylemde bulunabileceğini düşünmüyoruz.
Bu konuda adayımız Sayın Şahin'in her türlü övgüyü hak ettiğini düşünüyoruz.
Bu yüzden grup toplantısında kürsüye davet edilen Sayın Şahin için dolu dolu 'Önceki Dönem Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı' söylemi büyük bir hak edişi temsil ediyor.
'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' diyoruz. 'İşte bu yüzden halkımızın tercihi Mehmet Şahin' diyoruz. Sayın Şahin yönetiminde Alanyamız kabuğunu kıracak. Sayın Şahin'i Alanya halkımıza emanet ediyoruz. Saygılarımla." (İYİ Parti Alanya/BÜLTEN)

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.