CHP LİDERİ ÖZEL'DEN BELEDİYE BAŞKANLARINA: HALK İLE İÇ İÇE OLUN! CHP LİDERİ ÖZEL'DEN BELEDİYE BAŞKANLARINA: HALK İLE İÇ İÇE OLUN!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında,  “Antalya'nın doğusunda bulunan ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız ticari davalarını Alanya ilçemizde, batı tarafındaki vatandaşlarımız ise Antalya merkezde açmak zorundalar. Vatandaşlarımız dava açmak için yol ve masraf yapma mecburiyetinde bırakılmamalıdır ve yargı hizmeti yerinde verilmelidir. 
Antalya'mızda bölge idare mahkemesi bulunmamaktadır, idari davaların itiraz mercisi Konya Bölge İdare Mahkemesidir. Şu anda Antalya'da bölge adliye mahkemesi var iken bölge idare mahkemesinin eksikliği büyük bir sorundur. 
Hem merkez hem de ilçe adliyeleri fiziken yetersizdir. Bu nedenle eski adliyelerin yenilenmesi ve ilave adliye binaları yapılması gerekmektedir. 
Adliye çevresinde bulunan arzuhâlcilerin hatalı dilekçeleri ve yanlış bilgileri nedeniyle vatandaşlarımız usulü hatalarla hak kaybına uğramaktadır. Bu sebeple, adliye yanındaki arzuhâlciler engellenmeli, vatandaşların zarar görmemesi için hakları avukatla savunmaya yönlendirilmelidir.” ifadelerine yer verdi.  İYİ Partili Kaya, Antalya'da adalet erişimi sorunlarına çözüm çağrısı yaptı.