Milletvekili Aykut Kaya, İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısına, “Göreve geldiğimizin altıncı ayını doldurmuş bulunuyoruz. Bir Milletvekili kardeşiniz olarak, milletimizin bize vermiş olduğu vekaletin sorumluluğunu hisseden bir kardeşiniz olarak, her altı ayda bir Antalya kamuoyunu bilgilendirme toplantısı yapacağız. Sonuçta Antalyalı hemşehrilerimiz bize güvendi, bizleri Gazi Meclisimize gönderdiler. Biz bu makamdaysak onların sayesindedir. Dolayısıyla, her altı ayda bir, Antalya’yı nasıl savunuyoruz, Antalya ve ülkemiz için neler yapıyoruz, bunu kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Bu sorumluluğu kendimizde hissediyoruz” sözleriyle başladı. 

ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEMİZ VE ANTALYAMIZDIR

 “Göreve geldiğimiz günden beri, gece-gündüz durmadan, ülkemiz ve Antalyamız için çalışıyoruz. Hiçbir parti, bizim düşmanımız ya da rakibimiz değil. Bizim önceliğimiz milletimizin refahı, Antalyamızın kalkınması ve daha iyi hizmetler almasıdır” diyen Kaya, “Antalya’nın yarattığı katma değere göre hak ettiği hizmeti alamadığını, bugüne kadar ilgisiz bırakıldığını” vurguladı.

BÜTÜN SORUNLARIN FARKINDAYIZ, TAKİPÇİSİYİZ

Polislerimizin, doktorlarımızın ve diğer kamu personelinin başta barınma krizi olmak üzere, çeşitli gerekçelerle Antalya’dan tayinlerini istediklerini belirten Kaya, şehre gelen öğrencilerin hayatta kalma mücadelesi verdiklerini, eğitimlerine odaklanamadıklarını ifade etti. Ayrıca “Antalya’nın bütün ilçelerinin ihtiyaçlarını, sıkıntılarını sorguluyoruz” diyen Kaya, “Ben bu kutlu yola, sadece Aykut Kaya olarak çıkmadığımın bilincindeyim. Biliyorum ki bu kutlu yola, Kaş’tan, Gazipaşa’ya, 19 ilçemizde hiçbir karşılık gözetmeden yalnızca cumhuriyetinin ve milletinin iyiliği için çalışan binlerce dava arkadaşımla birlikte çıktım” ifadelerini kullandı.

6 AYLIK YASAMA FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

Aralık ayının sonuna kadar 5 tane kanun teklifi, 10 tane meclis araştırma önergesi vermiş olacağını belirten Aykut Kaya, şimdiye kadar 50’nin üzerinde soru önergesi verdiğini ifade etti. Aykut Kaya, Meclis’te yaptığı girişimlerin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini belirterek, “Biz siyaseti hakkaniyetli bir şekilde, milletimizin iyiliği için yapmaya çalışıyoruz. Biz siyasete kutlu bir dava olarak bakıyoruz. Biz siyasetin manevi boyutundayız” ifadelerini kullandı.

DÖNMEK İÇİN DİLEKÇE VERDİ DÖNMEK İÇİN DİLEKÇE VERDİ

BİZİM YANIMIZDA YER ALAMAZLAR

“Yolsuzluk yapanlar, bizim yanımızda yer alamazlar. Siyasetin entrikaların peşinde koşanlar, bizim yanımızda yer alamazlar. Siyasetin manevi değil maddi boyutuyla ilgilenenler bizim yanımızda yer alamazlar” diyen Kaya, “siyasetin manevi boyutuyla ilgilenenler, kişilik ve karakter sahibi olanlar, meselesi milletin ve devletin refahı ve iyiliği olanlar, bizim yanımızda yer alırlar” diyerek sözlerini sürdürdü. Milletvekili Kaya bilgilendirme toplantısını “makamların geçici olduğunu, makamların asıl sahiplerinin millet olduğunu unutmayacağız” sözleriyle tamamladı.