banner113

KAMUDAN SÜRPRİZ İSTİFALAR

banner106

Antalya, Isparta ve Burdur'da 28'inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri için kamuda istifalar devam ediyor.

KAMUDAN SÜRPRİZ İSTİFALAR
16 Mart 2023 Perşembe 16:42

banner108
banner238


Antalya'da Milli Eğitim Bakanlığı'nda 30 yıldır öğretmen, Eğitim İş Antalya Şube Başkanlığı, Eğitim İş Genel Başkanlığı ve 2017'den bu yana da Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı olan Mehmet Balık, hem MEB'den hem de konfederasyon genel başkanlık görevinden CHP'den milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Balık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sendikalardan sorumlu danışmanlık görevinden de ayrıldı. Antalya'da bir dönem KOSGEB Bölge Müdürlüğü yapan ve son olarak Şanlıurfa'da uzman kadrosunda görevini sürdüren M. Şükrü Mısırlı, İYİ Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için istifasını verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'NUN MÜŞAVİRİ

Isparta'da Demokrat Parti'de il başkanlığı ile DP Genel Başkan Yardımcılığı, AK Parti'de MKYK yedek üyeliği gibi görevler alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bakanlıkta hukuk müşaviri olan avukat Tahir Alan, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı. Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kükük, AK Parti'den aday adaylığı için istifa etti. 2016 yılından beri Makina Mühendisleri Odası Isparta İl Temsilciliği görevini yapan Burak Büyükaşıcı da CHP'den aday adaylığı için istifa edenler arasında bulunuyor.
AK PARTİ
Aday adaylığı başvurularının yoğun olarak devam ettiği Antalya'da sürpriz isimler çıkmaya devam ediyor. AK Parti'de aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler Kumluca'nın eski belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Havva Batu Dümen, Mehmet Uysal, Betül Demirok, Nurettin Uludağ, Esma Balaban Karacan, Osman Aladağ, Hüsnü Akçalıoğlu.
İYİ PARTİ
İYİ Parti'den adaylık başvurusunda bulunan isimler İYİ Parti Antalya eski İl Başkanı Mehmet Başaran, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığından istifa eden Durmuş Ali Kaplan, eski emniyet müdürü Ali Yılmaz, Sema Onurdağ, Ayşen Kurt, Uğur Oğuz, Cafer Ünal, Meryem Aydoğan, Baran Saruhan, İlhami Okudan, Hatice Avcı, Havva Taşbaş.
CHP
CHP'den Antalya milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında Antalya Barosu eski Başkanı Polat Balkan, orman yüksek mühendisi Mehmet Ali Başaran, CHP Alanya teşkilatında uzun yıllar görev yapan Ali Hancı, Ali Gürkan, Murat Özçelik, Songül Başkaya, Adem Alkan, Aliye Coşar, Sevindik Gizli ve Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan da yer alıyor.
MHP
MHP'de MYK üyesi ve TÜRSAB Akdeniz BTK üyesi İlknur Fidan ile MHP eski İl Başkanı Mustafa Aksoy, genel merkeze milletvekilliği aday adaylığı başvurularını yaptı. Ayrıca Ömer Cengiz, Selçuk Güven Ulker, Nuri Efe Yılmaz, Ayşe Sıddıka Saruhan Türkyılmaz, MHP'den aday adaylığı başvurusu yaptı.
DEVA PARTİSİ
DEVA Partisi Antalya İl Başkanı görevinden istifa eden Selda Öner, Ahmet Çakan, Hüseyin Can Eren aday adayı oldu.
GELECEK PARTİSİ
Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Alanyalı Emekli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkan yardımcısı Yıldız Serdaroğlu'de milletvekili olmak için istifa etti
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.