CHP’de genel başkan dahil parti yönetiminin tamamen değişmesini isteyen muhalifler ikinci günde 466 sayısına ulaştılar. Kurultayın toplanması için gerekli 634 sayıya ulaşacaklarını söyleyen muhaliflere karşı, genel merkez yönetimi bunun mümkün olmadığında ısrarlı.
Muharrem İnce’nin 36. Olağan Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aldığı 447 oyu da geçerek, 466’ya ulaşması muhaliflerin moralini daha da artırdı. CHP’de lider değişiminin oylanacağı olağanüstü kurultayın yapılıp yapılmayacağı 13 gün sonunda belli olacak.
ANTALYA’DA 8 İMZA
Antalya’da da genel başkanın değişmesini isteyen kurultay delege sayısı ilk gün 3’le sınırlı kalırken, kulislere dün itibariyle bu sayının 8’e ulaştığı bilgisi düştü.
Mehmet Özbey, Serik Belediye Meclis Üyesi de olan CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba,  Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut imza attıklarını doğrulamışlardı.  İkinci gün ise Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Emrak Kıvanç Mısırlıoğlu, İsa Eser, Zafer Menekşe ve Alanya'dan Ömer Zavlak’ın imza vererek sayısı 8’e çıkardıkları öğrenildi.
İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun dışında CHP’nin belediye başkanlarının tavrının da kurultayın toplanmamasından yana olduğu öğrenildi.