Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı üzerine Bahçeli ile Beştepe’de bir araya geldi. Yarım saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan, “Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” dedi. 
YENİ SİSTEM İLE PRANGALARI KIRACAĞIZ
Ak Parti İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş da, erken seçim ile birlikte başkanlık sistemine geçileceğinin altını çizerek, “Olağan kongrelerimizle birlikte yenilenen tazelenen teşkilatlarımızda bu alınan karar büyük bir heyecan ile karşılanmıştır. Önümüzdeki süreçte  Ak Parti Antalya il ve ilçe teşkilatları olarak her zaman sahadaki aktifliğini arttırarak bu seçimde başarıya ulaşacaktır.  Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 24 Haziran 2018 seçim tarihinde, Antalya’da her zaman sahada olan teşkilatlarımız yeni rekorlar kırmak için çalışmalarına daha da hız vererek devam edecektir. Türkiye’nin ayağındaki prangaları yeni yönetim sistemiyle inşallah kıracağız” dedi.
İTTİFAKIN GÜÇ KAYBETMESİYLE İLGİLİ
İyi Parti İl Başkanı Nizamettin Sağır, “Seçimi bu kadar erkene almalarının nedeni, ittifakın beklenenin ötesinde güç kaybettiğinin görülmesiyle ilgili olabilir” dedi. “İyi Parti, beş – altı ay öncesinde kuruluşunu tamamladı. Halka inmesi, halkla kucaklaşması gerçekleştikçe, İyi Parti’nin oy artışının daha da hızlandığını fark ettiler. Gecikirsek işimiz daha da zorlaşacak mantığı ile işi çok aceleye getirdikleri görülüyor. Bu işin arkasında yatan şey bu olabilir” diyen Nizamettin Sağır, “Referandumun yapıldığı tarihten sonraki dönemde İyi Parti’nin kuruluşu dışında Türkiye siyasetinde bazı dengeleri değiştirebilecek orijinal bir başka resim yok. Suriye olayı 7 yıldır devam eden bir hadise. FETÖ hadisesinin üzerinden iki yıl geçmiş. Son dönemin en önemli gelişmesi İyi Parti’nin kurulmuş olup, alana inmesi. İyi Parti’nin bu durumu iktidarı endişelendirmiş görünüyor. Bu karar, İyi Parti’nin derlenip toparlanmasına fırsat bırakmadan bir an evvel bu işi halledelim düşüncesiyle paldır küldür alınmış bir karar gibi görünüyor” diye konuştu. “Bu paldır küldür durumun en önemli göstergelerinden biri üniversite sınavları” diyen Sağır, şöyle konuştu: “1.5 milyona yakın öğrenci o gün sınava girecek. Seçim sandıkları sınavların olacağı okullarda olacağına göre, sınav ya da seçimden birinin iptal edilecek demektir. Burada bir anormali var. Bu Cumhurbaşkanının kullandığı yetkilerden hangisini kullanamıyor ki bu kadar aceleye gerek duyuluyor? Cumhurbaşkanı ne yapmak istedi de yapamadı? Bunlara verilecek cevap sıfır. Bu seçim belli ki milletin değil, hükümetin kendi ihtiyaçlarına yönelik bir seçim. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun.”
ERKEN DEĞİL, BASKIN SEÇİME GİDİLİYOR
CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin erken seçime değil, baskın seçime gittiğinin altını çizdi. Seçim tarihinin açıklanmasıyla birlikte il yönetimini olağanüstü topladığını ifade eden Kumbul, “İlçe ve belediye başkanlarımız ile toplantı yapacağız. Yerel seçimlerden önce bir genel seçim olabileceğini öngörerek daha önce seçilmişlerimizin ve üyelerimizin fikirlerini almıştık.Yerel seçimlere aday olacak arkadaşlarımıza belediye başkanlığı adaylığına değil genel seçimler için sahada çalışmaya odaklanmalarını söylemiştik.  Dolayısı ile zaten sahada çalışmalarımız başlamıştı. Şuan Antalya İl örgütü olarak sandık başlarında oturacak sorumlumuza kadar her şey hazır” diye konuştu.
CHP ANTALYA’DA SEÇİME HAZIR
Seçim komitesini oluşturur oluşturmaz saha çalışmalarına hız vereceklerini ifade eden Kumbul, “26-27 Nisan’da Kayseri’de il başkanları toplantısı var. Daha sonra milletvekili başvurularını alıp adaylarımızı belirleyip sahaya ineceğiz. Bu kadar kısa zamanda önseçim olacağını düşünmüyorum ama bunun kararını Parti Meclisi verecek” diye konuştu. Kumbul, Türkiye’nin erken seçime değil, baskın seçime gittiğinin altını çizerek, “Her geçen gün biraz daha eridiklerini gördükleri için ve bazı partilerin seçime girememe noktasında önünü kesmek maksadıyla baskın bir seçim kararı aldılar” ifadelerine yer verdi.
MHP, ÖNEMLİ BİR PAY SAHİBİDİR
MHP Liderinin erken seçim önerisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olumlu dönüş yaparak ortak bir kararla erken seçim kararı alındığını ifade eden MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ise şöyle konuştu: “Genel başkanımızın Türk siyasetinde böyle önemli kararları tarihe not düştüğü aşikardır. Liderler görüşmelerini yaptılar, seçim 24 Haziran olarak belirlendi. MHP burada önemli bir pay sahibidir ve seçimlere hazırdır. 16 Nisan referandumunda alınan kararların yürürlüğe girmesi için seçime gidilmelidir. Seçmen tercihini yapacak ve tercih e cumhur ittifakından yana olacaktır. Türkiye’nin de önü açılacaktır. MHP Antalya’nın tüm ilçelerinde seçime hazırdır.”
ÜLKEYİ YÖNETEMEDİKLERİNİN İTİRAFIDIR
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen de, erken seçimi ‘baskın seçim’ olarak değerlendirdi ve seçime hazır olduklarını kaydetti.  Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun öngörüsünün seçimin erken olacağı yönünde olduğuna dikkat çeken Düzen, “Şuan alınan karar şaka gibi. Bu karar ülkeyi yönetemediklerinin net bir itirafıdır. Daha uyum yasaları bile çıkarılmadı. Artık iki ay bile ülkeyi yönetecek gücümüz kalmadı demektedirler” dedi. Her an teyakkuzda olduklarını da belirten Düzen, “Genel başkanımız başta olmak üzere bütün başkanlık divanının programları iptal edildi. Yarın seçim varmış gibi çalışıyorduk artık yolumuzu hızlandırdık” dedi.