ÖDENMEYECEK BORÇ DEĞİL
Yeni seçilen çiçeği burnundaki Oda Başkanı Ali Rıza Açman, Metal İşleri Odası’nın denetim, yönetim, personel ve eski başkana toplamda 213 bin TL borcunun olduğunu belirtti. Eski Başkan Kerim Taş’ın alması gereken ocak ayına ait yaklaşık 11 bin lirayı bulan maaşı ise yeni oda yönetimi tarafından ödenecek. Açman, "Odamızın geçmişten bugüne kadar toplamda 213 bin TL borcu var, bu ödenmeyecek bir borç değil. Bunun hakkından esnafımız gelir" dedi. 
TERTEMİZ SORUNSUZ ALDILAR
Eski oda başkanı Kerim Taş ise yaptığı açıklamasında "Değerli esnaf ve sanatkarlarımız odamızın seçimini yaptık. Kazanan arkadaşları tebrik ettik, arkadaşlar mazbatalarını aldılar. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte devir işlemlerimizi gerçekleştirdik. Ne yazık ki seçimle devir arasındaki 4 gün boyunca odayı müfettiş eşliğinde alacağız diye bas bas bağırdılar. Mali Müşavir ve avukatlarla birlikte gelen görevliler, tek tek inceleyerek odayı tertemiz sorunsuz teslim aldılar. Ben bu odayı 22 sene önce dimdik teslim aldım. 
YÜZÜMÜN AKIYLA DEVREDİYORUM
Bugüne kadar Alanya'mızdaki tüm odalar en az 2 şer defa denetlenmelerine rağmen ben hiç denetlenmedim. Yüzümün akıyla da odayı devrettim. Kamuoyuna bakıyorum yalan haberlerle dolmuş. 213 bin TL borç bırakmış diye feryad ediyorlar. 2 adet daireden ise bahsetmiyorlar. Ne vergi dairesine ne de SGK'ya borcumuz yok" ifadelerini kullandı.