Cumhuriyet Halk Partisinin Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erkan Demirci şöye dedi. Bugün yapılan büyükşehir meclisinde Alanya açısından önemli bulduğum bazı konuları paylaşmak istiyorum.Öncelikle toplu taşıma yapan otobüslerle ilgili önemli bir karar alındı ve bu kararın Alanya'daki otobüscüler için de emsal olabileceğini düşünüyorum. 
Oybirliği ile alınan karara göre Antalya'da toplu taşıma yapan otobüslerin belediyeden alacakları ücret bundan sonra kişi başına değil, km esaslı olarak düzenlenecek. Otobüs işletmecileri ayda 8000 km garanti olmak üzere km başına 4 TL para alacak. 8000 km'nin üstünde yol yapanlar ise yaptıkları km kadar km başı 4 TL'den para alacaklar. Bu konuda çalışma yapılmak üzere meclisten belediyeye yetki verildi. Karar üzerine söz alarak bu kararın Alanya'yı da kapsayıp kapsamadığını sordum. Aldığım yanıt kapsamadığı sadece Antalya merkez için geçerli olduğu şeklindeydi. Otobüsçüler odası başkanımızın bu konuyu değeelendirmesini ve esnafımız için kârlı olacağını düşünürse büyükşehirden aynı yönde talepte bulunmasını tavsiye ederim.

ALANYANIN İMAR YASASI
Bugün görüşülen ikinci bir konu ise Alanya'nın imar anayasası niteliğinde olan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı (ÇDP) değişikliği ve 1/5000 ölçekli Alanya Nazım imar Planıydı.(NİP) Grup olarak ÇDP için çekimser, NİP için kabul oyu kullandık. ÇDP için çekimser kalmamızın sebebi planın vizyonunu yetersiz görmemiz ve bu ölçekte vatandaş lehine alınabilecek bazı kararların daha sonraya bırakılmasıydı. Bu ölçekte 16 belde için parça parça yapılan planlardan kaynaklı bütünlük arz etmeyen plan kararlarının revize edilmesi gerekirken yeni karar alınmaksızın sadece mevcut planların birleştirilmesinin tercih edilmesi, bu tip düzenlemelerin daha sonra yapılacağının ifade edilmesi bizi çekimser oy kullanmak zorunda bıraktı. Umarım söylenildiği gibi bu sorunlar kısa zamanda çözülür.

OTOBAN VE HIZLI TREN HATTI
1/25000 ölçekli NİP çalışmasında ise üst ölçekli plandan gelen otoban ve hızlı tren hattı planlara işlenerek ayrıca 30 metre genişliğindeki Alanya yayla yolundan başlayıp, batıda Okurcalara kadar uzanan D-400 karayoluna alternatif olacak yeni bir yol planlandı. Ayrıca Oba ve Konaklı'daki yoğunluk sorunları çözülerek, Alanya'nın ilçe sınırlarının bütününde kırsal yerleşme alanları, kentsel alanlar, turizm alanları, sanayi alanları vs. belirlendi. Bundan sonraki süreçte İtiraz etmek isteyen vatandaşların itirazlarını yapabilmesi için planlar büyükşehir Alanya hizmet binasında ve büyükşehir belediyesinde bir ay süreyle askıya çıkarılacak. Ayrıca büyükşehir belediyesi internet sitesinden de incelenebilecek.

NOT DÜŞTÜ
Not: Bugün ayrıca Seki, Demirtaş, Yeşilöz Uğrak hattında sit alanı derecesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik il müdürlüğüne uğradım. Bakanlık internet sitesindeki 1. derece doğal sit alanı kararının hatalı olarak girildiğini, bölgenin halen 3. derece sit alanı özelliğini koruduğunu sit derecelendirme çalışmasının devam ettiğini söylediler.