Bugünkü haberimizde, Kemer, Manavgat, Alanya, Konyaaltı, Serik ve Antalya’da hangi partinin kimleri aday gösterdiğini ve bir önceki seçimde partilerin buralarda nasıl bir performans gösterdiğini masaya yatırdık…
Yerel seçimlerde hem Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde hem de Kemer, Manavgat, Alanya, Konyaaltı ve Serik belediyelerinde partilerin ittifak yolunu seçtiği görülüyor.

ALANYA’DA İYİ PARTİ, MHP VE DEMOKRAT PARTİ ADAYLARI YARIŞIYOR
Antalya’da hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerinde ittifak kararı alan CHP ve İyi Parti (Millet İttifakı), Alanya’da İyi Parti’nin adayı Abdullah Sönmez’i destekleyecek. Ak Parti ve MHP ittifakının (Cumhur İttifakı) adayı ise, mevcut Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel. Alanya’da adaylığı gündem olan bir diğer isimse bağımsız aday Anastasia Petrova Çetinkaya. Petrova Çetinkaya’nın adaylığının çok sayıda ülkede haber olduğu ve yabancı gazetecilere projeleriyle ilgili röportajlar verdiği biliniyor. Bir diğer aday ise Demokrat Parti'den Alaattin Çakır. 

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Alanya Belediye Başkanlığını yüzde 38.90 ile MHP’nin adayı Adem Murat Yücel kazanmıştı. Aynı seçimde Ak Parti’nin adayı Hasan Sipahioğlu yüzde 33.40, CHP’nin adayı Şefik Türktaş ise yüzde 23.80 oranında oy almıştı. 31 Mart’ta yapılacak seçimde Ak Parti’nin de desteğini alan Adem Murat Yücel’in şansı yüksek gözükse de, seçimin galibinin kim olacağı henüz bilinmiyor.

KEMER’DE TABLO DAHA KARIŞIK

CHP ve İyi Parti Kemer’de seçime CHP’nin adayı Mustafa Gül ile girerken, Ak Parti ve MHP’nin adayı ise MHP’li Yusuf Üras oldu.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Kemer Belediye Başkanlığını yüzde 42.5 oyla o dönemde MHP’li olan Mustafa Gül kazanmıştı. Bu seçimde MHP’den aday olan Yusuf Üras ise, 2014 seçimlerinde Ak Parti adayı olarak yüzde 33.3 oranında oy almıştı. Aynı seçimde CHP’nin adayı Umut Güneş de yüzde 14.7 oranında oy almıştı. Halihazırda Belediye Başkanı olan Mustafa Gül’ün Millet İttifakı adına seçime girmesinin ittifakın oy potansiyelini yükselttiği görülüyor.

KONYAALTI’NDA DENGE DEĞİŞİR Mİ?

Konyaaltı’nın mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Millet İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olurken, ittifakın Konyaaltı adayı CHP’li Semih Esen oldu. Ak Parti ve MHP ise seçimde Ak Parti adayı Gaye Doğanoğlu’nu destekleyecek. 

2014 yılında CHP adayı Muhittin Böcek oyların yüzde 59’unu alarak açık bir farklı seçimi kazanmış, Ak parti adayı Mehmet Remzi Sadi yüzde 22, MHP adayı Serhat Kamaç ise yüzde 14.5 oranında oy almıştı. Seçim sürecine yeni adaylarla giren Konyaaltı’nda, ittifakların dengeleri değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu. 

MANAVGAT'TA ŞÜKRÜ SÖZEN YENİDEN ADAY

Manavgat ilçesinde CHP ve İyi Parti’nin adayı mevcut Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen oldu. Ak Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı ise seçime Ak Partili Hasan Öz ile girecek. 

Yeniden aday olan Şükrü Sözen, 2014 seçimlerini yüzde 40.5’lik oy oranı ile kazanmıştı. Aynı seçimde Ak Parti adayı Recep Barut yüzde 33.3, MHP adayı Raşit Doğan Enhoş ise yüzde 23.8 oranında oy almıştı. 

SERİK'TE YENİ ADAYLAR

Serik'te CHP ve İyi Parti'nin adayı, İyi Partili Yusuf Mecek oldu. MHP ve Ak Parti ise Ak Partili Enver Aputkan'ı destekleyecek. 

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Ak Parti'nin adayı Ramazan Çelik oyların yüzde 41.3'ünü alarak Belediye Başkanı seçilmişti. MHP adayı Mehmet Habalı oyların yüzde 35.8'ini alırken, CHP'nin adayı Muhammet Konur'un oyu yüzde 21.72de kalmıştı. 

ANTALYA’DA MENDERES TÜREL VE MUHİTTİN BÖCEK YARIŞIYOR

Antalya'da 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye başkanlığı yarışını küçük bir farkla kazanan Ak Partili Menderes Türel, bu seçimde MHP'nin de desteğini alacak. İyi Parti ve CHP’nin adayı ise mevcut Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek. 

Bir önceki seçimlerde Ak Parti adayı Menderes Türel yüzde 36.4, CHP adayı Mustafa Akaydın yüzde 34.6 ve MHP adayı Kemal Çelik yüzde 24.3 oranında oy almıştı.