Yeşildal açıklamasında şunları kaydetti. 10 Aralık 2016 tarihinde yapılan İlçe Danışma Kurulumuzu demokratik bir biçimde gerçekleştirdik. Kavga bekleyenlerin beklentileri kursaklarında kaldı. Bilinmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi Türkiyenin en demokratik partisidir. Danışma kurulumuzda medeni biçimde eleştirilerimizi yaptık İlçe örgütünün çalışmaları hakkında bilgi aldık. Eleştiri ve özeleştiri demokratik kültürün en önemli öğesidir. Bu demokratik kültürü diğer partilerde pek görmek mümkün değildir.
Bazı basın organlarında 10 Aralık 2016 tarihinde yapılan CHP ilçe danışma kurulunda korsan yayın yaptığım hakkında haberler yer almıştır.
30 KİŞİNİN ALTINDADIR
Bu husus doğru değildir. Ben kürsüde konuşurken aynı zamanda çekim yapmam eşyanın tabiatına aykırıdır. Yapılan çekim uzaktan bir çekimdir ve  özçekim (Selfi) değildir. İlçe danışma kuruluna katılabilileceklerin kimler olduğu tüzüğümüzde ve Danışma kurulları yönetmeliğinde bellidir. Tüzük ve Yönetmeliğe göre İlçe danışma kuruluna katılabileceklerin sayısı yaptığımız hesaplara göre 30 kişinin altındadır.
KENDİ BAŞINA KARAR ALMA YETKİSİ YOKTUR
İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu bir demokrasi örneği vererek eskiden olduğu gibi (Bundan önceki Danışma kurulu hariç) tüm üyelere ve vatandaşlarımıza açık şekilde bu toplantıyı düzenlemiş girişte de kimlik kontrolu falan yapılmamıştır. Böyle bir toplantının gizli olması fiilen mümkün değildir. Kaldı ki eğer gizli bir toplantı yapılacaksa bu önergenin danışma kurulu üyelerinin oylarına sunularak kabul edilmesi ve zapta geçirilmesi gerekirdi. Böyle bir oylama yapılmamıştır. Divanın kendi başına böyle bir karar alma yetkisi de bulunmamaktadır.
HUKUK ÖNÜNDE KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR
Toplantıdan hiçbir gazeteci de dışarı çıkarılmamıştır. Basından öğrendiğime göre divanca bir tutanak tutulmuştur. Bu tutulan tutanağın hukuk önünde kıymeti harbiyesi yoktur. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki divan başkanının muhalefeti bastırma gibi bir görevi yoktur ve olmamalıdır. Ancak davranışları o yönde gelişmiştir. Parti içi iktidara saatlerce olanak tanıyıp muhalefeti susturmaya çalışması karşısında; divan başkanlığına mevcut yönetimce neden önerildiğini açıkça ortaya koymaktadır.
DİVAN BAŞKANI İLK İHLALİ SEN YAPTIN
Ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu ortam karşısında dostluk ve barış elini uzatmakla şimdi daha iyi anlaşılıyor ki yanlış yapmışım. Gereken ilgi ve alakayı tutanakla aldım. Sayın Divan Başkanı Tüzük ve yönetmelik ihlal edildiyse ilk ihlali siz yaptınız:
1- Danışma kurulunda ben dahil  konuşma ve  katılma hakkı olmayanlara söz verdiniz
2- Birinci sıra da konuşmacı olduğum halde (yazılı önergeyi ilk ben vermiştim) insan hakları panelinde konuşmacı olarak bulunması gereken ve panel saati gelen sayın Halime Şenli’ye konuşma sıramı vermeme rağmen; 2'inci sıradaki konuşmacı Halime Şenli’nin yerine sözü bana saatlerler sonrası divan başkanlığı tarafından verilmiştir. 
AKAYDIN SALONU TERK ETTİ
Amacınız misafirlerin katılımının düşmesi ve muhalefetin sesinin duyulmaması idi. Bunda da başarılı oldunuz. Milletvekilimiz Sayın Mustafa Akaydın ve bir çok insan toplantı salonunu terk ettikten sonra bana söz verdiniz.
3- Toplantıya gizli devam edilecekse Yönetmelik gereği oylama yapmanız ve danışma kurulu üyelerinden onay almanız ve bunu  toplantı tutanağına geçirmeniz ve toplantıya katılma  yetkisi bulunmayan ben dahil  herkesin salondan  çıkarılması gerekirdi.
Canlı yayın meselesine gelince olayın özü şudur  :Telefonumu gençlerden birisine verdim.Ben konuşurken videoya al diye; o da işgüzarlık yapmış  benim bilgim dışında hiçbir ard niyet  beslemeksizin sadece benim konuşmamı videoya alırken facebook‘tan da canlı yayına vermiş. Olayın özeti budur.
DİSİPLİN SUÇU YOKTUR
Yapısı gereği zaten gizlilikten bahsedilemeyen bir toplantıda yaptığım konuşmanın içeriğinde partimize en ufak şekilde zarar verecek bir metin de bulunmamaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı da Bir disiplin suçu oluşmayacağı gibi korsan yayından da söz edilemez" dedi.
CHP'NİN DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YÖNETMELİĞİ
MADDE 5- 

İlçe danışma toplantıları il örgütünün bilgisi ve planlaması Çerçevesinde en geç üç ayda bir olmak üzere ilçe yönetim 
kurullarının belirleyeceği tarihlerde ve yerlerde yapılır. İl yönetim kurulunca uygun ve gerekli görülen durumlarda aynı il çevresinde 
birden çok ilçenin danışma toplantısı birleşik olarak yapılır. Toplantı sonunda bir sonuç raporu düzenlenerek il başkanlığına 
ve Genel Merkeze sunulur. İlçe danışma toplantısına, 
a. İl başkanı, il yönetim kurulu üyeleri, 
b. İlçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, 
c. İlçede kayıtlı kadın ve gençlik kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeleri,
d. Belde örgütlerinin başkanları, 
e. İlçe çevresi içindeki partili belediye başkanları, 
f. İlçedeki belediye meclisinin partili üyeleri,
g. İlçeden seçilen il genel meclisinin partili üyeleri, 
h. İlçede oturan kurultay temsilcileri, 
i. Partili muhtarlar, 
j. İlçe çevresindeki sendikalar, meslek kuruluşları ile tarım üretim ve tarım satış kooperatiflerinin partili başkanları, 
k. İlçede oluşturulan ve sürekli çalışan komisyonların başkanları,
l. İlçede kayıtlı eski Parti Meclisi üyeleri
m. İlçede kayıtlı eski belde örgüt başkanları,
n. İlçede kayıtlı eski ilçe ve belde belediye başkanları,
o. İlçede kayıtlı eski ilçe başkanları,
p. İlçede kayıtlı eski il başkanları,
q. İlçede kayıtlı eski milletvekilleri,
r. İlçede kayıtlı eski büyükşehir ve il belediye başkanları katılırlar.