Devletin ve Milletin faydasına olacak her konuda çekinmeden elini taşın altına koyan Aykut Kay konuşmasında; 
 ‘’Bir ülkede konut fiyatları hızla artıyorsa konuta erişim zorlaşmaya başlar, konut fiyatları hızla artarken gelirlerdeki artış bunun oldukça gerisinde kalıyor ise barınma krizi baş göstermeye başlar.

İşte ülke olarak bugün içinde bulunduğumuz durum bu. İnsanların en temel haklarından biri barınma hakkıdır. Sadece son 2 yılda verilere  göre konut fiyatları ülke genelinde ortalama %447 artarken kendi ilim Antalya’da %550 artmış bulunmaktadır. Kiralar da konut fiyatlarından farklı bir durumda değil.

ANTALYA MİLLETVEKİLİ AYKUT KAYA, OTEL REZERVASYONLARINDAKİ FARKLI FİYAT UYGULAMALARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU ANTALYA MİLLETVEKİLİ AYKUT KAYA, OTEL REZERVASYONLARINDAKİ FARKLI FİYAT UYGULAMALARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Bugün kendi ilim Antalya’da kamu görevlilerinin, emeklilerin, asgari ücretli çalışanların kiralık ev bulma imkanı yok denecek kadar azdır. Bu sorun yüzünden insanlar çok büyük sıkıntılar yaşamakta, aile içi huzursuzluklar artmaktadır. Boşanma oranları yükselmekte ve barınma ihtiyacını karşılayamamaktan dolayı eğitimine ara veren öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır.

Barınma krizi sorununun nedenlerini anlamak ve gereken çözümleri üretmek üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif ediyorum.’’ dedi.
KAYA’nın “Barınma Sorunu ve Fahiş Kiralar” hakkında verdiği Meclis Araştırma Önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.