banner113

Vekil listeleri kafa karıştırdı

banner106

CHP'nin 24 Haziran Genel Seçimi milletvekili aday listesi belirlendi. 

Vekil listeleri kafa karıştırdı
21 Mayıs 2018 Pazartesi 09:57

banner108
banner238

Genel merkez henüz resmi bir açıklama yapmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir 2'inci bölgeden birinci sıra adayı oldu. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ise Antalya'da birinci sırada bulunuyor.
Vekil listeleri kafa karıştırdı
İstanbul'da 1'inci bölgede Akif Hamzaçebi, Gamze Akkuş İlgezdi ve Onursal Adıgüzel ilk üç sırayı paylaşırken, 2'inci bölgede tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu, Aykut Erdoğdu ve Tuncay Özkan'ın isimleri yer aldı. 3'üncü bölge ise Engin Altay, Erdoğan Toprak ve Mehmet Bekaroğlu şeklinde oluştu.
Ankara'da 1'inci bölgede; Tekin Bingöl ilk sırada, Levent Gök ikinci sırada, Ali Haydar Hakverdi ise üçüncü sırada bulunuyor. 2'inci bölge ilk üç sıra; Nihat Yeşil, Yıldırım Kaya ve Semra Dinçer şeklinde sıralanırken, 3'üncü bölgede ise sıralama Haluk Koç, Murat Emir ve Ahmet Ersen Özsoy olarak belirlendi.
CHP listesindeki en dikkat çekici adaylardan biri ise eski bakan Abdüllatif Şener oldu. Şener, Konya’dan aday gösterildi.
Bu arada tüm genel başkan yardımcılarının listelerde ön sıralarda bulunduğu kaydedilirken, İYİ Parti’ye geçtikten sonra yeniden CHP’ye dönen 15 milletvekilinin de listelerde yer aldığı öğrenildi.
ANTALYA İÇİN FARKLI İSİMLER FARKLI LİSTELER
Antalya milletvekillerinin kim olduğuna ilişkin iki ayrı liste gece boyunca elden ele dolaştı. Her iki listede de mevcut milletvekilleri Mustafa Akaydın, Devim Kök ve geçtiğimiz seçimin ön seçim galibi Niyazi Nefi Kara bulunmuyor.
İlk listede şu isimler yer aldı:
1-Deniz Baykal
2-Çetin Osman Budak
3-Rafet Zeybek
4-Aydın Özer
5-Semih Esen
6-Figen Çalıkuşu
7-Sevgi Doğan
8-Asım Bozkurt
9-Şengül Yeşildağ
10- Nusret Bayar
11-Vahap Tuncer
Ancak, daha sonra bu listenin orta sıralarının değiştiğine ilişkin bilgiler gelmeye başladı. 9'ncu sıraya yazılan Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildağ'ın ismi 4'ncü sırada yer aldı. 11'nci sıradaki Vahap Tuncer'in 6'ncı sıraya kaydırıldığı görüldü. 10'ncu sıradaki Nusret Bayar 5'e gelirken, Semih Esen çıkarıldı. En büyük sürpriz ise 4'ncü sıraya adı yazılan Aydın Özer'in adının çıkarılması oldu.
İKİNCİ LİSTE:
İlk listeye göre değişiklik gösteren ikinci listede ise sıralama şöyleydi:
ANTALYA İLK 6 ŞÖYLE:
1 - Deniz Baykal (Mevcut milletvekili)
2 - Çetin Osman Budak (Mevcut milletvekili)
3 - Rafet Zeybek
4- Şengül Yeşildal
5- Nusret Bayar
6- Vahap Tuncer
Hangi listenin kesin olduğu anlaşılamadı ve adaylar tarafından da teyit ettirilemedi.
Gazeteci Songül Başkaya listeye giremedi.
CHP'nin listesi bugün parti kurmayları tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek.
 

banner109

Etiketler; #chp antalya
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.