30 Nisan 2017 tarihinde Alanya’da yapılacaktır.
1-) Yarışmanın sporcu kayıtları 29.Nisan.2017 tarihinde saat:15.00-17.00 saatleri arasında Alanya Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda yapılacaktır. Sporcular, GSGM lisanslarını kayıtlar sırasında teslim edeceklerdir. GSGM lisansı olmayan yarışmacılar yarışmaya alınmayacaktır. Saat 17.00’den sonra kayıt yapılmayacaktır.
2-) Yarışmanın teknik toplantısı aynı tarihte saat:17.00’de aynı salonda yapılacaktır.
3) Yönetim Kurulumuzun 06 Mart 2017 tarihli kararı gereği; müsabakalarımıza katılan kafilelerde uygulanacak yeni harcırah sistemi aşağıda belirtilmiştir.
1-6   sporcu harcırah almaya hak kazanırsa  1 Antrenör
7-11 sporcu harcırah almaya hak kazanırsa 1 İdareci, 1 Antrenör veya 1 Mekanisyen en fazla 2 kişi 
(2 Antrenör), (1 Mekanisyen, 1 Antrenör), ( 1 İdareci, 1 Antrenör)
12-12 üstü harcırah almaya hak kazanırsa  1 İdareci, 1 Antrenör, 1 Mekanisyen, en fazla 3 kişi harcırah alabilecektir.
(3 Antrenör), (2 Antrenör, 1 Mekanisyen) , (1 Antrenör, 1 Mekanisyen, 1 İdareci), (2 Antrenör, 1 İdareci) 
Not: (Büyük Erkek, Büyük Bayan, Genç Erkek, Genç Bayan, Yıldız Erkek A, Yıldız Erkek B, Yıldız Bayan kategorileri için geçerlidir)
4-) Yarışmalara Büyük Erkek, Büyük Bayan, Genç Erkek, Genç Bayan, Yıldız Bayan, Yıldız Erkek A ve Yıldız Erkek B kategorilerindeki kulüp takımları ve ferdi lisanslı sporcular katılabileceklerdir.
a) Not Teşvik yarışı olacağı için kategoriler katılımcı durumuna göre yetkililer tarafından belirlenecektir.
5-) Kafile listesini Teknik toplantıda teslim etmeyenlere Harcırah Bordrosu düzenlenmeyecektir.
6-) Yarışmalarda ;
a)  Toplantı saatinde bulunmayan  antrenör ve sporcuların harcırahları, geldikleri güne göre yapılacaktır.
b)  Müsabakada açılan kategoriler 1 sporcu katılsa dahi start alır, alt veya üst kategoriler birleştirilemez, açılan kategoride eğer yarışı bitiren 4 sporcu veya daha az ise, tüm bitirenler harcırah alır. Yarışı bitiren 5 sporcu ise 4’ü harcırah alır. Açılan kategoride müsabakayı bitirenler 6 sporcu ya da daha fazla ise %65 kuralı uygulanır.  Ancak Yıldız Bayan kategorisinde baraj uygulanmayacaktır. (Yönetim kurulunun 18.04.2007 ve 8 nolu kararı )
c)  Ferdi olarak illerden katılan sporcuların yanında gelen idareci ve antrenörlere herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Ancak, Kulüplerin İl Müdürlüğü listesinde yazılan ve kategorilerde toplam 2’den fazla sporcusu harcırah almaya hak kazanan Kulüp  antrenöre, harcırahları. (a) bendinde belirtilen  sayıları aşmamak kaydıyla merkezi ödeme şeklinde yapılacaktır.
7-) İllerden katılan ferdi sporcular ve Kulüp Takımları; bulundukları ilin  Spor İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listelerinin aslını Federasyon Görevlisine Teknik toplantı başlamadan vereceklerdir. Kafile listeleri harcırah ödenmesine esas olacaktır, kafile listesi getirmeyen illerin ferdi sporcuları ve kulüplere harcırah ödenmeyecektir. Harcırahlar; Kulüplerin ve ferdi sporcuların hesaplarına yatırılacağından, banka bilgilerini yanlarında getireceklerdir. (Banka Adı ve Iban Numarası)
8-) Federasyonca harcırah ödenmeyen antrenör ve sporcuların yolluk ve harcırahları imkanlar dahilinde İl Müdürlükleri tarafından karşılanabilecektir.
9-) Sporcuların antrenman ve müsabaka esnasında Milli Takım kıyafetlerini giymeleri yasaktır. UCİ K.3.1 maddesine istinaden, Sporcular kulüp adına koşuyorsa kulüp forması, ferdi koşan sporcu tek renk taşıyan forma giyeceklerdir. Kurala uymayan sporcuya start verilmez.
10-) Formalarında sponsor reklamı olanlar, Federasyona sponsorluk antlaşmalarını bildirmek durumundadırlar. Kulüpler ve ferdi sporcular, kayıt yapılırken sponsorluk antlaşmalarını Yarış Komiserine ibraz etmek zorundadır. Yarış Komiserine sponsor antlaşmasını ibraz edilmeyen forma ile yarışmaya başlatılmayacaktır.
11-) Sporcuların antrenman ve müsabaka esnasında dünya şampiyonu renkleri taşıyan forma, tayt, aksesuar, vb. giysileri ve 2017 yılında UCI’a kayıtlı profesyonel bisiklet takımlarının formalarını giymeleri yasaktır.
12-) Kafile listelerinde belirtilen kategoriler ve bilgiler eksiksiz bir şekilde girilecektir. 
13-) Örnek kafile listesi ve yarış programı ekte ilişikte sunulmuştur.
14-) Katılacak sporcularımız 20” teker çapında bir BMX bisiklet sahibi olmalıdır ve yarış yerine bisikletleriyle gelmelidirler. Teşvik yarışları kapsamında freestyle BMX bisikletler bu defaya mahsus yarışabilirler.
15-) Bisikletlerde mutlaka bir arka fren olmalıdır. Ön fren şart değildir. Frensiz bisikletler müsabakalara alınmayacaktır.
16-) Bisikletlerde peg, zincir koruması, reflektör ve diğer aksesuar olmamalıdır. Bu tür aksesuarlara sahip bisikletler müsabakalara alınmayacaklardır.
17-) Bisikletlerde vites bulunamaz. Vitesli bisikletler yarışmaya alınmayacaklardır.
18-) Tüm yarışmacıların uzun kollu bir eşofman, uzun eşofman altı, tam parmaklı bir BMX eldiveni ve spor ayakkabıları olmalıdır. Şort ve t-shirt giyilmeyecektir.
19-) Tam yüz kask sadece bu teşvik yarışmalarına mahsus olmak üzere yarışma sırasında yarışmacılara temin edilecektir. Tam yüz kaskı olan sürücüler beraberlerinde getirebilirler.