Sosyal medya hesabı X'te üst üste paylaşımlar yapan Akçer, ilk olarak TFF'nin hakem profesyonellerini eleştirdi. Usta-çırak ilişkisine vurgu yapan Akçer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Tanıştırayım hakem Akademisi profesyonelleri. Çok merak ediyorum Oğuz Sarvan haricinde hiç hakemlik deneyimi olan var mı? TFF hala anlamadı. Hakemlik, modern eğitim teknikleri yanında usta-çırak ilişkisi ile ilerlemezse gelişim beklemeyin."

"HİÇ HAKEMLİK YAPTINIZ MI?"
Akçer, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı diğer paylaşımda ise TFF Hakem Gelişim Koordinatörü Ceyda Serin'e gönderme yaptı. Serin'e "Hiç hakemlik yaptınız mı?" diyen Akçer, paylaşımında, "Lütfen kişisel algılamayın. Sadece sormak istiyorum; hiç hakemlik yaptınız mı? Hiç karda, soğukta, yağmurda, çamurlu sahada amatör maç bile yönetmeden üstüne birde dayak yediniz mi? Biz hakemler genellikle bu yoldan geçeriz de!" ifadelerine yer verdi.

ALANYASPOR'UN YILDIZI SOLLUYOR ALANYASPOR'UN YILDIZI SOLLUYOR


"SÖZÜM GEÇSİN, BORUM ÖTSÜN"
Alanyalı eski hakem Akçer'in paylaşımları, Milliyet yazarı Cemal Ersen'in de dikkatini çekti. Bugünkü yazısında Akçer'in paylaşımlarına destek veren Ersen, 40 yıldır tanıdığı hakem camiasında Merkez Hakem Kurulu'nun bu kadar kötü idare edildiğine çok az tanıklık ettiğine vurgu yaparak, yabancı MHK Başkanı tavsiyesi yaptı. İşte Cemal Ersen'in yazısı:

Yabancı MHK başkanına evet!
Sezonun üçte biri bitti, hakemler ve Merkez Hakem Kurulu’ndan şikayetçi olmayan kulüp kalmadı.
40 yıla yakındır hakem camiasını tanırım. Bu kadar kötü idare edildiğine çok az tanıklık ettim.
Başkan Ahmet İbanoğlu’nun kişiliğine sözüm yok. Ancak ilk günden beri inisiyatif kullanamadı.
Camia acımasız ve çıkar odaklı. Herkesin tek amacı var; “sözüm geçsin, borum ötsün.” Buna medyadaki bazı kalemler dahil.
Ortaya adı atılan başkan adayları mı? Amaç erkenden yıpratmak ve elenmelerini sağlamak.
Hakemliğe yurt içinde ve dışında büyük mesai harcamış, işin emekçilerinden Serdar Akçer sosyal medya hesabından paylaştı; “MHK başkanı İspanyol Antonio Mateu Lahoz olsun.”
Hep karşı çıktım ama artık destekliyorum. Türkiye’de MHK başkanlarının ortalama ömrü bir yıl bile değil.
Getirelim kimsenin söz geçiremeyeceği gerçek bir profesyoneli, neler yapabileceğini görelim.
Homurdanıp bana kızanlar olabilir.
Kusura bakmasınlar da; bir-iki isim hariç, dayatmalara direnen kaç kişi (baştan teslim edilen boş dilekçeler hariç) istifasını verebildi? Kimseyi beğenmezken, biraz da kendinizi sorgulayın.
Evet tekrar ediyorum, MHK başkanı geçici bir süreyle, Akdeniz iklimini solumuş, kariyeri kabul görmüş eski bir yabancı hakem olmalı!
Siz ne dersiniz, TFF başkanı sayın Mehmet Büyükekşi?